צחוק ללא סיבה

udile

New member
צחוק ללא סיבה

שלום, ילדי בן 3 pdd nos צוחק הרבה פעמים ללא סיבה נראית לעין. לנו כהורים זה לא כל כך נורא , למדנו להתעלם ממוזרויות. אך הילד משולב בגן רגיל ושם יש הרמות גבה של הסייעות ולעיתים תגובות תמיהה של הילדים האחרים בגן. האם יש דרך לוסת את הצחוק או להפכו לכזה שאינו חריג? תודה

ריקי 04

New member
מנסיוננו...

כשהתחיל, היינו עוצרים אותו, מעירים לו "לא צוחקים סתם...". אבל גם שואלים למה הוא צוחק. בהתחלה לא ממש ענה והתייחסנו לזה כמו ל"גירוי עצמי". אבל עם התקדמות השפה - כן התחיל לענות. בדר"כ הזכיר קטע מסיפור, משחק מחשב... בקיצור - גילינו שיש סיבות, גם אם הן לא מיידיות (אלא פתאום נזכר בהן...). אם הוא נתן סיבה - דיברנו על זה, ואם לא - השתדלנו להפסיק אותו. די עזר, היום זה גם הרבה יותר נדיר.

nnnew in town

New member
מעורר נשכחות....

אווווו, את לא יודעת כמה. אח שלי (21 היום) היה מסוגל לעשות את זה שעות. הייתי משתגע מזה. אין ספק שזה גורם לגבות להתרומם, אבל זה רגיל... מה שאמא שלי עושה כשהוא צוחק ככה(אגב, היא ממש אוהבת שהוא צוחק ככה...
), זה פשוט להשתתף איתו בצחוק... לשאול מה מצחיק אותך וכו', או פשוט לתת לו לצחוק, עד שהוא נרגע... זו השיטה שבה אני נוקט... זה בטח ממש שונה אצל ילד בן 3, אבל זה מה שאני חושב שנכון לעשות. אגב, צחוק בדרך כלל מצביע על אושר.

ניבית2

New member
צחוק ללא סיבה../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

שלום, בני כיום בן 6 ורק לאחרונה התמתן בעניין הצחוק. זהו תהליך מאוד ארוך וראוי שיטופל בדרך הטובה ביותר, ישנה בעיה בויסות (שזה תחום מאוד רחב) וחלק מזה זה הצחוק, אתה מקבל הדרכה בגן שהילד נמצא ? בטח שהילד מקבל טיפולים אז אפשר לקבל טיפים מהצוות שמטפל בו. ולחילופין ללמוד לבד הרבה דברים, כמוני פיתחתי המון שיטות בכדי למתן אותו, ברגע שהוא צוחק, אז אומרים לו מה מצחיק ? אתה יכול לספר לי, או שלא צוחקים ללא סיבה... וכו' וזה מפסיק בדר"כ וזה חוזר על עצמו צריך להיות עיקביים ולא לתת פירצות כי אם לא ממש עיקביים הדבר חוזר על עצמו ויכול להחמיר יותר, ואז חבל על העבודה הקשה... מקווה שעזרתי

למעלה