צו 1

atypique

New member
כנ"ל לגבי חיים אזרחיים ושעות שינה

למרות ששני אלו - כ"כ לא משמעותיים, בתמונה הגדולה...

אגוזי20

New member
תומכי לחימה זה שונה.

ושטח זה לא 3 ימים בשיח או טנק או כל דבר אחר.

atypique

New member
מה קשור תומכי לחימה?

יש ג'ובניקים שעושים יותר מלהעביר קלירנסים מצד לצד בשולחן. וכן, לפעמים הם בשטח - אפילו קצת יותר מ3 ימים, באוהל סיירים, באי אילו מקומות בנגב ובצפון (ויש כאלו שאפילו בשטחים, השם ירחם). ונחש מה? התרומה של אותם הג'ובניקים, היא רבה הרבה יותר לבטחון המדינה מאשר של הגדודיסטים, העוסקים בשמירות ומדי פעם גם מעצרים.

אגוזי20

New member
זה עדיין לא טחינה

על תרומות אל תדבר איתי. כל אחד תורם בדרך שלו בתחום שלו. בין אם זה חייל במחסום שעוצר מחבל ובין אם זה חייל במודיעין שעובד על מציאת המחבל הבא. ולמרות התרומה הגדולה של ג'ובניקים הם עדיין לא עושים שמירות, סיורים, מאברים במשך כל השירות שלהם. טחינה.

atypique

New member
שוב,

יש דברים הרבה יותר מעייפים וטוחנים משמירות, סיורים ומעברים. עצם זה שאתה לא מכיר, לא אומר שזה לא קיים
. ובכל זאת, אני חושב שתרומה של חייל X שעוסק בפיתוח ותרגול יכולות לחימה מסויימות באופן רציני (ושוחק, תהיה בטוח), יותר גבוהה משל חייל המבצע שמירות, סיורים ומעברים.

אגוזי20

New member
אם אתה אומר.

זה סתם דיון טחינת מים. אני צודק אתה צודק כולם צודקים. יום טוב.

ותפסיקו לדבר על תרומות, סאמק!../images/Emo46.gif

לתרומה אין שום קשר לטחינה. כל אחד תורם בדרכו, בתפקיד שלו, לצבא ולמדינה.

2inaroad

New member
מעניין מי זה X חח...

אבל תזכור שלא כולם מקבלים את ההזדמנות להיות בתפקיד מפתח תורם כזה...

לרוץ על כל המגרש, חיצול אגרסיבי

תאמין לי שאני יודע מאיפה זה בא. ורוב הפעמים במידע החם זה מגורמים לא צבאיים שלא נפרט פה. אולי בכמה מקומות פחות מסוכנים זה מגיע מיחידות לא לוחמות מסיומות בצבא- לא לוחמות. ועם כל התרומה הענקית שלהם, הם עדיין לא טוחנים כמו שאמרתי כבר די הרבה פעמים. ברור שזה חשוב שאני אקבל את המנת קרב שלי לשטח. אבל מה לעשות, לא תמיד אני יכול לקבל, ואני לא מאחל לאותו אחד שאמור להביא לי את האוכל להחזיק עירני בלי אוכל נורמלי(לא מדבר על במבות ודברים שהספקתי לקנות לפני זה בשקם) מעל 24 שעות, כמו הלוחמים. לא כי זה לא חשוב שהוא יביא לי, ולא כי הוא לא עושה את העבודה שלו טוב. פשוט יש מצבים שהוא לא יכול לעזור ואני זה שנטחן כמו כלב.

קצת מפריע לי,

שהעזת בכלל להגיב, ולכתוב את שלל השטויות שרשמת. אין לך טיפה של הבנה לגביי המערכת הצבאית, ולי אין טיפה של כוח להתחיל להסביר לך. ראיתי שהעירו לך, אז זה אחלה.

בוא ניסגר קודם על משו,

טחינה - מלבד המאכל, שמנגבים אותו עם פיתות, טחינה - זה לעשות את מה שאתה עושה, מה שהגדירו לך, את הייעוד שלך/את התפקיד שלך - הרבה, ואפילו המון. נכון, קרביים נטחנים בשמירות. קרביים נטחנים במארבים, במחסומים, קרביים נטחנים בזמן הסגירות שלהם בבסיס. קרביים נטחנים, בתחומי העבודה שלהם. ג'ובניקים ותומכ"לים - אותו הדבר מבחינתי, ושאף אחד לא יתנפל עליי כאן, זה לא נאמר מזלזול. רמת הפעילות היא בד"כ זו שמשנה את התמונה... תומכ"לים נטחנים בשעות העבודה, ביציאות הביתה, בעומס העבודה אולי, לא יודעת, בדברים האלו. ג'ובניקים נטחנים בעבודה, ג'ובניקים נטחנים בלחץ העבודה, ג'ובניקים נטחנים בשעות העבודה, בימי קליטה, בימי פיזור, בימי שיבוץ, גם אם בסוף היום הם חוזרים הביתה למיטה החמה ולאוכל של אמא. ההבדל בין כל הטחינות האלו - זה מהות התפקיד, או איך שלא תקראו לזה. נילון יקר, ההפרדה שאתה עושה כאן בין ג'ובניקים, שהם הסחלה של הצבא לפי דברייך, להוציא את התומכ"לים הנועזים כמובן, לבין הלוחמים האמיצים, המקריבים המסכנים, היא מעצבנת, ואף לא נכונה. זו הסתכלות נורא רדודה, ואין לי מה להוסיף מלבד זה שהיא לא נכונה בשיט.

atypique

New member
התנשאי לי?

מילים כדורבנות. ובבניין זרוע האוויר ומערך הנ"מ, ננוחם!

../images/Emo9.gif

אתה מתקדם מהר מדי, קודם תציע לי חברות
סתם, הודענו אתמול שאני תפוסה מחשבית

עמיתשש

New member
כן אבל

אני טוב בספורט זה לא הבעיה שלי.. אני מאמין שאני יכול להצליח בקרבי אבל יש לי עוד איזה בעיה ששכחתי לרשום.. האידיאולוגיה של המדינה.. אם בזמן הגיוס שלי אני נגיד יהיה קרבי ויחליטו שרוצים לפנות ישוב ואני יצטרך לעשות את זה אין מצב שאני יעשה את זה..אני יסרב פקודה ומצידי להיות 100 יום בכלא כי אני לא הולך לפנות את אחים שלי שהם תאמינו לי הכי נלחמים על המדינה הזאתי יותר מ-כ-ו-ל-ם..ולא אני לא דתי או משהו כזה! אם זה מה שאתם חושבים.. ואז מה לא מספיק שאני בקרבי מסכן תחיים שלי בשביל המדינה הדפוקה הזאתי שבכלל נוגדת את האידיאולוגיה שלי אני גם ישב על זה בכלא?! ונגיד חס וחלילה יקרה לי משהו בצבא בזמן הגיוס..בשבילהם אני יהיה כולה עוד אחד שקרה לו משהו...אני לא יהיה נגיד סתם משה כהן..אני יהיה סתם עוד מספר ארוך ברשימה

Amazing18

New member
בלה בלה

ישנו ישוב. כשתגיע לגשר תעבור אותו. רוצה להלחם? לתת מעצמך? להוציא לבנות כמוני ת'עיניים? להרגיש כבוד כבוד כבוד? לצרוח עמתאילנד ולהתגעגע לבית? להעריך את המיטה, המקלחת, האוכל של אמא והחברה? להתגעגע רצח לחברים ולבכות בלב כשלא תראה את אמא 21? אז תתגייס לקרבי.

למעלה