צו 1

עמיתשש

New member
צו 1

קיבלתי צו 1 עכשיו רציתי להתייעץ איתכם בקשר לכמה דברים.. תמיד ממתי שאני זוכר את עצמי אמרתי אני רק קרבי לא יעזור כלום.. כל המשפחה שלי הייתה קרבי חוץ מ1 עכשיו תאכלס אני לא ממש יודע מה לעשות עכשיו...קרבי או לא? אני רוצה שתגידו לי מה אתם חושבים מה גם שיש לי כרגע בעיות בגב מרפקים וברכים..כל הזמן כואב לי שם בקיצור.. עכשיו זה יכול להשפיע במצב להחמיר תמצב..אבל יש מצב זה יעבור לי גם..הבעיה שאני לא יודע כי עוד מעט צו 1 ועד אז אני מאמין שיהיה לי למרות שאני מקווה שלא הקיצר השיכולים שלי הם ככה מצד אחד ג'ובניק...קרוב לבית 2 דקות הליכה ממני או לקריה ממול עזריאלי 15 דקות נסיעה כל יום חוזר הביתה ב-4 לא עושה כלום רגל על רגל בפנאן שלי מזגן קפה מחשב חוזר הביתה כל סופ"ש יכול לעבוד גם בנוסף לצבא לעשות כסף יכול לצאת לבלות עם חברים להמשיך חיים רגילים תאכלס.. או ללכת לקרבי..שאין לזה יתרונות..רק כבוד...כבוד אבל כרגע אני עם הבעיות האלה שאמרתי לכם אז אני לא יודע יכול להיות שבגיל 18 זה יעבור לי בגלל שאני מתפתח עכשיו או משהו כזה מה אתם אומרים? תעזרו לי ראסמי.. קרבי או ג'ובניק?! אני בבלבלה רצינית

חח קודם כל -

בוא נבהיר כמה דברים - הגו'בייקים - לא כולם מרוכזים בקרייה. לא כולם משרתים 15 דקות נסיעה מהבית לא כולם יושבים רגל על רגל כל היום לא לכולם יש מחשב, משרד וקפה. לא כולם לא עושים כלום. לא כולם מסיימים את היום ב4 לא כולם יוצאים כל סופ"ש ןלא כולם יכולים לעבוד גם בנוסף למה, אתה שואל?
כי יש גו'בנייקים בבסיסים סגורים יש כאלה שטוחנים עבודה רחוק רחוק מהבית יש כאלה שהעבודה שלהם היא לא משרדית יש כאלה שכל היום בחוץ יש כאלה שטוחנים עד 9 בערב וחוזרים הביתה יש כאלה שלוקח להם שעתיים להיות בבית לא לכולם יש אישורי עבודה לא לכולם יש זמן לעבודה נוספת אוקיי?
אחלה, סגרנו את זה... ליתר הדברים שכתבת - קרבי - יש כ"כ הרבה דיונים כאן בפורום על "מה כדאי" אז אתה מוזמן להריץ איזשהו חיפוש, ולהתבונן...

GGG12345

New member
הכי כדאי לא להתגייס

כי אז זהו אתה כבר בפנים, מכור, סגור וחתום.

almogas

New member
אין דבר כזה מה כדאי..

לדעתי מה שכדאי זה מה שאתה חושב שאתה יכול לתרום שם יותר(אם זו הכוונה שלך..) אם אתה בא כאילו לצבא במטרה לעשות את זה רק כי אתה חייב.. לך תחפש בכל האתרים ובכל הדברים את הדבר הכי ג'ובניקי שיש ותישב ואל תעשה כלום כל השירות שלך.. רק תעביר תזמן.. אם אתה בא בקטע של לתרום אז תחשוב איפה אתה יכול לתרום יותר.. אם אתה טוב בספורט ואתה חושב שאתה תתאים לקרבי אז זה המקום ללכת אליו.. ולתרום שם כי זה יותר מכבוד.. זה תרומה למדינה..! אם אתה לא הכי טוב בספורט אבל אתה חכם לדוגמא.. אז תנסה להגיע למודיעין או משהו כזה.. לא תיהיה קרבי אבל תתרום למדינה..

GGG12345

New member
פסססט פסססטט

אתה לא חייב להיות טוב בספורט כדי להיות קרבי... סתם משהו שמישהו לחש לי.....

almogas

New member
לא הבנת מה התכוונתי..

וכאילו עכשיו שקראתי את זה ראיתי שהסברתי את זה מעפן.. כאילו ליהיות עם יכולות ספורטיוויות מסויימות..\ כאילו לא ליהיות איזה קבב שלא מוכן לרוץ 100 מטר עצלן כזה.. אדם כזה לא מתאים לקרבי לדעתי.. אלה אם כן הוא ממש רוצה לתרום ואז הוא יתחיל להתאמץ..

לא בהכרח.

כושר נבנה, כמו גם כושר קרבי. הצבא מתחיל איתך מ0, יש סרגל מאמצים, ואיתו מתקדמים. אתה יכול להיות קבב, אז כן, יהיה לך קשה בהתחלה, התוצאות אולי לא יהיו משהו. אבל אתה תשתפר עם הזמן ותיכנס לכושר. זה לא אומר שקבבים לא יכולים להיות לוחמים. חח טוב זה נשמע די מצחיק
קבבים... אבל לא, לא חייבים כושר בשביל להיות בקרבי.

קצת מפריע לי

שמכניסים את המילה טוחנים לתוך משפט שיש בו כבר את המילה ג'ובניקים. ג'ובניקים לא טוחנים עבודה, גם אם זה 17 שעות ביממה, אחרת הם לא היו ג'ובניקים. או שהם תומכי לחימה, שעל זה עוד אפשר להתווכח, או שהם ג'ובניקים- משמע כלומניקים. אתה יכול להיות בבסיס רחוק רחוק ברמת הגולן, לצאת חצאים, ולעבוד עד 21:00 כל יום. זה לא אומר שאתה טוחן. תומכי לחימה זה כמובן סיפור אחר לגמרי לגמרי...

יכול להיות שהסטנדרטים שלי לטחינה הם

שונים. אבל לצאת חצאים, לאכול 3 ארוחות מסודרות ביום, לישון מעל 6 שעות ובטח שעל מיטה ולא בתוך שיח או משהו זה ממש לא טחינה. סולח לך.

יופי

אבל במקרה של רוב הלוחמים בחלק גדול מהשירות שלהם זה לא קרוב לזה. ואם יש חלקים שכן, זה בגלל שאפשר לתת להם את זה כרגע, מה שלא קורה תמיד. אולי קצת הגזמתי, אבל תבינו את הנקודה שלא משנה מה, ברגע שאתה ג'ובניק(לא תומך לחימה) אתה לא ממש טוחן. זה כמו שעתודאי יגיד שהוא טוחן בלימודים. מבחינתו הוא טוחן כי הוא עובד קשה, מבחינתי לא. הוא כל יום בבית, יש לו חיי חברה, יש לו חופש בחירה וכו'.

GGG12345

New member
לא לרובם.

סתם לידע כללי ככה. לא יודע איפה אתה ובאיזה שלב של השירות, אבל בסופו של דבר הטחינה די נגמרת, בעיקר אם אתה יוצא לקורסים וכו'. ברור ש"ג'ובניק" לא טוחן כמו שקרבי טוחן, אבל אתה מסתכל על זה עקום. כל אחד והייעוד והמהות שלו. וזהו.

אולי בקורסים כן

אולי כשאתה ל.א/מ.א. אבל לא עד אז. הטחינה לא נגמרת לעולם בקו. אם זה בתור צעיר שעושה בנוסף לכל המשימות את כל המטלות של הפלוגה, או בתור וותיק שאיכשהו מוצא את עצמו שוב בפעילות חודרת של אני לא יודע כמה שעות. אני יודע שהמהות שונה, בגלל זה נראה לי מגוחכך להגיד שהם טוחנים. זה מושג שהרבה יותר קשור לקרביים, ויסלחו לי שוב כל אלו שלא קרביים. ואני חוזר שוב לא מתכוון בכלל לתומכי לחימה.

atypique

New member
יחיו הקנאים ויסבלו...

עדיף בתוך טנק, בקיץ, בלי מיזוג

שטויות במיץ סביח..

חשבת פעם איך אתה יודע מאיפה ומתי להכנס לכפרים שלך? אתה יודע שיש מישהו שכל הזמן עוקב אחריך מלמעלה והוא בהחלט ישן הרבה ואוכל הרבה? שמעת פעם על חשיבות אסטרטגית? יש המון ג'ובניקים שלא עושים כלום ואני אהיה הראשון לומר את זה אבל יש הרבה מאוד מקומות שאמנם לא משרתים את האינטרסים של לשכב לאיזה ערבי ספציפי במארב ספציפי אבל יש גם מיעוט של מקומות שמהווים מוקדים אסטרטגים ואני לא אפרט אותם מסיבות ברורות. וגם לשם אפשר להתגייס, ומבחינתך זה ג'ובניק אבל מבחינתי זה תפקיד שתורם למדינה בדיוק כמו כל חייל כי כל חייל תורם, גם זה שמקפל לך מצנח וגם זה שמסיע לך את המנות קרב לשטח.

Raptor Bass

New member
התרומה אולי שווה...

וגם על זה אפשר להתווכח, אבל לא ההקרבה של אותו אדם. קרבי מקריב את חיי האזרחות שלו, את שעות השינה שלו, את הבריאות שלו, ובסופו של דבר אולי את החיים שלו. אם כל הכבוד לג'ובניקים- החיים שלהם אף פעם לא מונחים על הקו.

atypique

New member
ג'ובניקים לא מקריבים את הבריאות?

תתפלא עד כמה כן. ולא תמיד כל הג'ובניקים יושבים במשרדים. לפעמים, אבוי, צריך לרדת לשטח!

למעלה