צו ראשון

צו ראשון

קיבלתי לא מזמן צו ראשון (אני כיתה יא'). לפי מה שהבנתי ישאלו אותי שם באיזה מסלול אני רוצה להיות או משהו כזה. כעיקרון אני לא רוצה משהו קרבי, אבל מבחינת המצב הגופני (אין לי שום בעיות בריאות) שלי אני משער שאני אקבל פרופיל 97. האם אוטומטית יכניסו אותי למשהו קרבי? או שאני יכול לבחור למרות הפרופיל במשהו אחר שהוא לא קרבי?

תשובה.. =]

קודם כל בראיון אישי תגיד שאתה כן רוצה קרבי אחרת ירד לך הקב"א.. ואם אתה רוצה לא קרבי פתוחות בפניך האפשרויות של עתודה/מודיעין בתנאי שתהיה לך את הקב"א המתאימה.. מה שאומר.. תשקיע במבחנים.. =]

את יכולה לפרט קצת?

אני לא בקיא כלכך בדברים באלה. מזה בדיוק הקב''א? ופרטי לי קצת על העתודה והמודיעין. תודה

או קיי.. =]

קב"א= קבוצת איכות.. זה בעצם מהווה לך נתון כניסה להרבה מקומות.. שיש אליהם דרישה למשל מודיעין מזמן אנשים בעלי קב"א 52 ומעלה.. אם אני לא טועה גם עתודה.. אמממ הקב"א לבנים מורכבת מהציון של המבחן הפסיכוטכני שנקרא דפ"ר.. מהראיון האישי.. (תגיד שאתה רוצה קרבי..!!) וממס' שנות לימוד אם אני לא טועה.. או משהו כזה... יש המון מסלולים במודיעין.. וגם לעתודה יש המון אופציון.. אם מעניין אותך מסלולים במודיעין: www.idf.il/aman תכנס לאתר הזה יש שם פירוט של כל המסלולים.. לגבי עתודה.. יש באתר של עולים על מדים הסבר.. מקווה שעזרתי.. =]

למעלה