צו ראשון

נוגה 1234

New member
צו ראשון

אחרי פעם קודמת שדחו לי תצו.. אז הצו הוא מחר.
אני מתה מפחד, אני מפחדת שאם אדווח על האוסידי אז ישחררו אותי, ואני רוצה לעשות צבא כמו כולם.. לא רוצה להיות שונה.
אם אדווח על זה שיש לי קצת חרדות, זה שונה במשו מדיווח על אוסידי?
כי בטופס לרופא משפחה הרופאה רשמה שנתנו לי טיפה פריזמה, רק לתקופה של הבגרויות...
סורי על החפירה....

אמא11

New member
היי נוגה יקרה

המון הצלחה מחר!!!!!
בדרך כלל מי שמדווח על הOCD יודע אם הוא רוצה לשרת או לא, ואם כן - אם הוא מבקש הקלות נותנים לו. הצבא לא משחרר מי שלא מעוניין. הרי OCD יש בדרגות שונות של עוצמה ויש אנשים שמתפקדים טוב, ויש אנשים שמתפקדים יותר טוב בגלל שהם מטופלים.
בקיצור, זה לא שאם תספרי משחררים אותך.
מצד שני אפשר בהחלט לא לספר או לספק בקטנה שיש לך חרדות בתקופות לחוצות.
במשך השרות תמיד אפשר לגשת לקב"ן ולדווח.
הם רגילים שOCD לא מדווחים כי חלק מההפרעה זו ההסתרה.
גם אם לא תדווחי לא יקרה כלום.
בצו ראשון מחכים הרבה וצריך סבלנות. נסי לזרום עם היום ולקחת הכל בקלות.
את מדהימה ויש לך נתונים נהדרים.
רק טוב
תמי

נוגה 1234

New member
היי תמי

תודה רבה!!!:)
כעקרון אמרתי באימות נתונים שיש לי קצת חרדות,טיפה והיא לא שאלה יותר.. אבל היא שאלה אותי אם זה משו שבגללו הייתי רוצה לשרת קרוב לבית ואמרתי שכן, אבל אז היא אמרה שצריך לשלוח אותי למשקית תעש וזה נשמע לי מפחידד אז אמרתי שלא משנה כבר ומקסימום אז פעם הבאה אני אבקש..
אצל הרופא היה יותר מלחיץ, בעיקר כי בסוף הוא נתן לי לחתום על משו שלא הסתרתי שום מידע.. אבל אמרתי לו על החרדת מבחנים ופרפקציוניזם--ככה תירצתי תחרדות, אז הוא אמר שהוא יפנה אותי לפסיכיאטר. בסוף הוא נתן לי פרופיל 45 על רפואי --ממש פחדתי שיורידו לי הרבה יותר,גם על חוסר משקל (עם כל התקופה של הבגרויות ירדתי ל42 קילו..),גם על בעיות בגב,אסתמה,ועוד תסמונת אז מהבחינה הזו היה בסדר. גם מה שהרגיע אותי זה שהרופא ישר דיבר איתי על מוזיקה, ושרתי שם חחחח פאדיחות והוא אמר שלדעתו ישלי סיכוי לקבל מוזיקאי מצטיין. לא מאמינה שהוא צודק אבל בסדר..
חיכיתי מלא, עם המזל שלי גם איחרתי לצו ראשון והיה איזה סיפור בבוקר...
שאיחרתי,אז אמא הסיעה אותי, והיא ואבא הלכו להזיז תאוטו אז אבא אמר לי לקחת תמפתח.. טוב זה לא משנה, אני סתם חופרת... אבל הקטע זה ששכחתי להביא לו ואז הוא התקשר וצרח עליי בטלפון כזה "מה את פסיכית?!?!? מה את מפגרת?!?! מה את מטומטמת?!?! מה את משוגעת?!?!" מהאחרון הכיי נעלבתי...
כשאני מאוד נפגעת מההורים או שיש לי חרדה ממש ממש גבוהה,אז בנוסף לטקסים,שעוזרים,, אני מרגישה כזה צורך לפגוע בעצמי.. אז קצת פגעתי בדרך לשם..
וחיכיתי מלא ,אבל זה היה נחמד, כי הכרתי שם חברים חדשים..:)
התחנה שהייתה הכי נוראית בשבילי הייתה הפסיכוטכני, יצאתי משם להתאוורר כמה פעמים עם דמעות בעיניים, ואז הלכתי לשירותים לשטוף פנים ופשוט זה היה נורא זה העלה עוד יותר תחרדה, והייתי חייבת לעשות טקסים.... גם במבחן עצמו עשיתי טקסים (באופן שלא ראו--כבר למדתי איך להסתיר את זה) ובגלל זה לא הספקתי לסיים..:(
בסך הכל- אני שמחה שהלכתי, ואני עוד יותר שמחה שבחרתי לשרת
סורי על החפירה

היי נוגה :)

קודם כל אל תדאגי - צו ראשון הוא לא כזה מאיים כמו שהוא נשמע.
אני זוכרת שאני הייתי בהיסטריה, רעדתי כמו מטורפת, אבל בגדול - זה לא נורא.
לגבי הדיווח, אני יודעת שאני לא דיווחתי על כלום (לא הפרעת אכילה שהייתה בעבר, לא פציעה עצמית, לא דכאונות, לא חרדות ולא אוסידי).
בסוף הטירונות גילו ושיתפתי בהכל (נדמה לי שגם באוסידי, בזה אני לא בטוחה) ורצו להוציא אותי מהצבא (בגלל הפציעה העצמית, הם פחדו לקחת סיכונים), וכשביקשתי להישאר בצבא, איפשרו לי ובסופו של דבר שירתתי שירות מלא.

מה שאני מנסה להגיד, זה שנראה לי שבין אם תדווחי ובין אם לא - ותגידי שאת רוצה להתגייס, יגייסו אותך. אחרי הכל לא מוציאים מהצבא כל כך מהר. מקסימום יורידו פרופיל. ואם לא תדווחי - זה גם לא אסון, תמיד תוכלי לפנות לעזרה במידה ותצטרכי אותה. זו דעתי, הלא מקצועית.

תנסי להגיע מחר רגועה ככל האפשר ונחושה להתגייס, אני מאמינה שלא יהיו יותר מדי בעיות.
שיהיה לך המון בהצלחה! וספרי אחרי איך היה :)

נוגה 1234

New member
היי :)

הייתי בהיסטריה לפני... כל הנסיעה בכיתי... וכל הבוקר עשיתי טקסים--בגלל זה אפילו לצו ראשון איחרתי..:(
אני גם פוצעת את עצמי... כאילו זה התחיל כזה דיי לא מזמןו,לפני כמה חודשים, לפני הבגרות במתמטיקה.....
בנסיעה לשם גם קצת פגעתי.. כאילו זה היה אחרי ריב עם אבא, שהוא קרא לי פסיכית,מטומטמת,מפגרת,משוגעת.. וממש בכיתי אחרי השיחה איתו
ואני לא חושבת שזה הפרעת אכילה אצלי-פשוט מהתקופה של הבגרויות-ישלי חרדת מבחנים,ונגיד לפני הבגרות במתמטיקה חייתי על בערך 3 ביסים ביום שגם אותם הקאתי.. ומאז זה נמשך,אבל באופן יותר מתון.. ממש פחדתי שיורידו לי על המשקל- אבל בסוף הרופא הוריד לי באופן כלכך גורף על האסתמה שנראלי הוא עשה הכל כלול פשוט
כל הזמן הדגשתי כמה שאני רוצה להתגייס.. כבר ממש הכנתי נאום כמעט.. ואמרו שיזמנו אותי למיונים למה שרציתי
שאלו אותי באימות נתונים על אם יש לי חרדות, ואמרתי שכן, אבל שממש בקטנה, ושאלו על אירועים טראומטים וגם צינזרתי די הרבה- הבאתי תדוגמא שאמא שלי הייתה חולה בסרטן, ואז 3 שבועות אחרי שגילו את זה אז סבא שלי נפטר.. אבל כל הזמן הדגשתי שלדעתי מה שחשוב זה לא מה האדם עבר בחיים שלו, כי בזה הוא לא שולט-- אלא באיך הוא התמודד עם הדברים האלו, וידע להמשיך למרות הכל, ובזכות הכל.
ובאימות נתונים היא אמרה לי שקיבלתי תציון הכי גבוה, שמהתחנה הזו תאמת הכי פחדתי
בבדיקות הרפואיות פחדתי שיתנו לי פרופיל של 20- אבל בסוף נתנו לי 45 אם אופצייה להורדה- תלוי ברופא ראות
הוא גם שלח אותי לפסיכיאטר, אפילו שאמרתי שאני פרפקציוניסטית ושבגלל זה יש לי קצת ,ממש טיפה חרדת מבחנים אז קיבלתי ממש ממש טיפה פריזמה, אבל חצי כדור, מינון הכי קטן שיש. ולזה אני ממש ממש לא רוצה ללכת.
תגידי, שירתת במקום קרוב לבית שלך?
כי אמרו לי שאם אני רוצה לשרת קרוב לבית- אז הם צריכים להפנות אותי למשקית תעש,אבל פחדתי...
החוויה הכי נוראית שלי היום הייית בפסיכוטכני.לא נתנו לי בכלל את כל ההקלות, כל המבחן עשיתי טקסים,לא יכולתי להתרכז-- נכנבתי לשם רק ב 3 ,4.. ויצאתי משם עם דמעות בעיניים.. באמצע הלכתי לשירותים-לשטוף פנים, ואז זה רק הגביר תחרדות והטקסים.היה פשוט נורא.לאיודעת איך אני אסתדר עם זה בצבא-- רק מהברז והנייר הרגשתי מזוהמת.....
-סורי על החפירה-

היי נוגה ..

אני שנה שעברה הייתי בצו ראשון , לאחר מכן שקבעו לי עם הקב"ן ,
הייתי שם שוב ואמרתי לו מה הבעיה שלי והפרופיל שלי הוא 64 ,
אומנם אני לא הולכת להיות קרבית אבל אני ישרת כרגיל ,
ואני חושבת שאת צריכה לדווח על זה לפני , שזה לא ייפול עלייך פתאום ,
ושאם את רוצה תוכלי לבקש הקלות ..
אבל אם הבעיה לא כל כך קשה אצלך אז תעשי את השיקולים שלך ..
בהצלחה :)

נוגה 1234

New member
היי

נתנו לי פרופיל 45 על רפואי.. אני מפחדת שאם אני אדווח על אוסידי, אז בכלל זה ירד לאיזה 20- ולא ירצו לגייס אותי..
אמרתי שיש לי קצת חרדות
וקבעו לי פגישה עם פסיכיאטר--ועוד אינלי מושג מה אני הולכת להגיד
אמרו לי גם שאם אני רוצה לשרת קרוב לבית, אז גם צריך לפנות לאיזה משקית תעש או משו כזה..
אבל זה מפחיד אותי..
כי אז -מה אני אגיד לה?!
אני גם רוצה להיות כמו כולם, פעם אחת.. או לפחות-- לנסות..
אילו הקלות אפשר לבקש?
הטירונות אצלי (אני מקווה) לא תהיה כלכך קשה, כי אני אסתמטית ושמעתי שיש טירונות מיוחדת לאסתמטים.. אז אני מקווה..
תודה רבה:)

DeepPurple114

New member
היי נוגה

הנתונים שלי לא מרשימים במיוחד:
פרופיל 21 = פטור
בכל מקרה אני הייתי בפעם הראשונה מאוד לחוץ,אבל הצלחתי להתגבר ונסעתי שמה וביליתי לצערי 12 שעות! אך בפעמים הבאות שכבר קראו לי זה היה שטויות,אני יודע איפה זה נמצא,איך זה עובד,איפה שירותים אם צריך.
ואישית אני החלטתי שאני לא אסתיר את הOCD ואספר עליו ישר כי חששתי שבהמשך השירות אם יקרה לי משו כחלק מהOCD לא ישחררו אותי או לא יתנו הקלות כלשהם.
כמו שתמי אמרה את באמת לא חייבת,אבל אני חושב שתמיד הכי חשוב להגיד את האמת ושלא הם יגלו את זה מאוחר יותר.

שיהיה בהצלחה
תעדכני אותי.

תום.

נוגה 1234

New member
היי תום

למה זימנו אותך לשם כמה פעמים?
אני גם הייתי שם כמעט 12 שעות-- עד איזה 7 בערב, והפסדתי שיעור פסנתר
להפתעתי, היה דווקא דיי נחמד (חוץ מהפסיכוטכני- שזה היה באמת סיוט)
אילו הקלות אפשר לתת על האוסידי?
אני מפחדת לדווח על זה- לא רוצה שזה ירשם לי בתיק האישי, שילווה אותי כל החיים-- או לפחות לתקופה הקרובה, לא רוצה להיות שונה. רוצה להיות פעם אחת, לשם שינוי בדיוק כמו כולם.
אני יודעת שזה יהיה קשה-- היום הלכתי לשירותים שם לשטוף פנים, ופשוט הרגשתי מזוהמת, אפילו רק מלגעת בברז ובנייר, אני יודעת שזה נשמע משוגע...... אבל עשיתי מלא טקסים ובכיתי...... וכמעט כל הפסיכוטכני עשיתי טקסים (לא ראו) ולא הצלחתי לסיים...
גם בגלל שהפרופיל שלי במילא נמוך- לא נראלי שיהיה לי תפקיד קרבי, ככה שנראה לי שזה שיש לי אוסידי יהיה פחות משמעותי, אני מקווה לפחות....
ואם אני אשיג מוזיקאי מצטיין, אז חוזרים כל יום הבייתה ולומדים לתואר ראשון במוזיקה, אז זה יהיה ממש טוב
מה שמפחיד אותי זה באמת הטירונות, אבל שמעתי שיש טירונות לאסתמטים שהיא הרבה יותר קלה, אז נקווה שיהיה טוב..
אמרתי להם שיש לי קצת חרדות.. והפנו אותי לפסיכיאטר ולעוד רופא.. לא יודעת עוד מה אני אגידד להם......

DeepPurple114

New member
היי

זימנו אותי מספר פעמים בגלל הOCD ותקופת החיסורים שלי בבית הספר.
כן אמרתי להם את האמת. ועובדה קיבלתי פטור. אבל אני הולך להתנדב.
אני לא מרגיש שונה או מיוחד. זה המצב וצריך לחיות איתו.
אין לי טירונית פיזית רק עיונית וכל יום חוזרים הביתה.
אני לא יודע איך את מרגישה אבל אני הרגשתי שאני חייב לספר להם אחרת הייתי סובל שמה ואף אחד לא היה מוותר לי.

תום.

אז למה לספר להם?

אני התגייסתי בלי לספר להם. אחרי שכבר הייתי שם הם ידעו, נשארתי לשרת. (עד שהחלטתי שזה בזבוז זמן ויצאתי)
כך או כך אם הם רואים משהו של חרדות מן הסתם לא יקחו אותך לדברים כמו קרבי וכאלה. השאלה היא לאן את רוצה להגיע.
אם בטוספ שאת מביאה להם רשום פריזמה את יכולה לאמר שזה היה ללחץ של חרדת בחינות, לגיטימי.

נוגה 1234

New member
היי:)

אני גם ככה לא רוצה קרבי.. והפרופיל שלי נורא נמוך על דברים רפואיים.. (45)
אבל הרופא אמר שזה טוב, כי ככה יש יותר סיכוי שיקבלו אותי לדברים שאני רוצה (מוזיקאי מצטיין--אם אני אצליח בכלל, להקה צבאית או צלמת צבאית)
אמרתי לרופא וגם באימות נתונים שיש לי טיפה חרדות ושזה יותר קשור למבחנים, שאני מאןד פרפקציוניסטית וזה (אם אני מקבלת 80-- אני ניגשת למועד ב') ובגלל זה זה מלחיץ אותי ושנתנו לי פריזמה לתקופה של הבגרויות (באמת התחילו לתת לי את זה בבגרויות) ושאולי עכשיו יורידו לי את זה
אז הם הפנו אותי לפסיכיאטר.. ועדיין לא היה.. ואני מתה מפחד..
אם אפשר לשאול-- איך הסתדרת בצבא, בטירונות וזה? והיית בתפקיד קרבי וכאלה..?
נורא הפחידו אותי בקשר לטירונות
רק מללכת לשירותים לשטוף פנים- הייתי צריכה לעשות מלא טקסים.. כל הפסיכוטכני וזה ממש הרס לי..

אז ככה.....

אם את רוצה להיות במוזיקה בצבא אין שום סיבה שלא יקבלו אותך עם OCD....... אין לך אגב מה לפחד הם נורא נורא נחמדים.
בצבא הטירונות היה סיוט חיי...... אחרי יומיים או שלושה (לא זוכרת, יש לי פוסט שלם על זה.... על הצבא כלומר, רשום שם דברים ביותר דיוק את יכולה להיכנס לבלוג שלי ולחפש את זה, יש מצב שזה גם כאן בקישורים) אמרתי להם שיש לי OCD והם נתנו לי 2 אפטרים הם השתמשתי רק ב1 כי לא רציתי שיזלזלו בי ורציתי להראות שאני יכולה.
את הטירונות עברתי בסופו של דבר, השאר היה כמעט בלי בעיות. הבעיה היחידה שהייתה לי בקורס זה שאני לא הולכת לשירותים ציבוריים, אז התאפקתי.
לא הייתי בקרבי, הייתי במשהו שיושבים לרוב במשרד ומידי פעם יוצאים לשטח שם היו לי מספיק סיבות להיכנס לפאניקה אבל איכשהו שרדתי את זה.
אני חושבת שפוסט יש הרחבה לגבי הטירונות, אם לא תגידי לי ואני אנסה להרחיב. מנקודת המבט שלי על כל מקרה, זה לא היה נחמד בכלל...

נוגה 1234

New member
כרגע חזרתי

הייתי שם מ 8 בבוקר
היה מפחיד ממש, באמצע הפסיכוטכני פשוט כמעט בכיתי
אבל היה בסך הכל טוב
הכרתי שם מלא אנשים וזה היה נחמד-- כשחיכינו לבדיקות הרפואיות ישבנו איזה 10 ילדים במעגל על הרצפה ושיחקנו ארץ עירP:
בהתחלה, יותר בבוקר באימות נתונים אז הייתי עם איזה בוחנת ממש נחמדה, וגם אמרתי בסוף על החרדות (רק קצת) אמרתי שהיה לי וזה.. והיא שאלה על טראומות, אז סיפרתי ממש ממש בקטנה שכשהייתי בכיתה ה' אז גילו לאמא שלי סרטן ושסבא שלי נפטר-- (הרשימה עוד ארוכה) אבל כל הזמן הדגשתי שלדעתי לא משנה מה עברת בחיים,חשוב איך אתה מתמודד עם זה
ובסוף היא אמרה לי שקיבלתי תקב"ה (או איך שלא קוראים לזה) הכי גבוה,אינלי באמת מושג איך :)
והיא גם אמרה שיפנו אותי למיונים של מוזיקאי מצטיין,להקה צבאית,וצלמת צבאית
והרופא נתן לי פרופיל 45 על רפואי (אסתמה ועוד איזה תסמונת) אבל מהתחלה הוא אמר לי (אחרי ששרתי שם) שהוא ינסה כמה שיותר להוריד לי פרופיל,כי הוא אמר שלכל הדברים שאני רוצה לא צריך פרופיל גבוה במילא. אבל אחרי שאמרתי שיש לי חרדת מבחנים וזה (ככה תירצתי תפריזמה--מה שגם זה נכון) אז הוא אמר שבמילא אני צריכה ללכת שם לרופא ראות--אז שכשאני אהיה שם הוא יפנה אותי גם לפסיכיאטר:(
בפסיכוטכני היה פשוט נורא
התחלתי את זה רק באיזה 4, ויש לי הפרעות קשב וריכוז ולא יכולתי להתרכז בכלל,וכל הזמן הבוחנות דיברו ביניהן.. ולא נתנו לי את כל ההקלות... ופשוט הייתי כבר עם דמעות בעיניים... והלכתי לשירותים,לשטוף פנים,וזה היה פשוט נורא- הרגשתי שהכל מזוהם, ועוד יותר התחלתי לבכות ורציתי לעשות טקסים ולפגוע בעצמי וזה..........
בקיצור, סורי על החפירה והמון תודה על התגובות:) עזרתם לי..:)

bomber888

New member
היי נוגה

בתור מישהו שעשה שהתגייס ועשה צבא עם OCD ועוד בעיות, אני יכול להגיד שבאמת אין לך מה לדאוג כל כך. אם קיבלת קב"א (קבוצת איכות) גבוה זה מצוין. לגבי הפסיכוטכני, תאמיני לי שזה בקטנה. גם לי היה קושי לשמור על ריכוז ולא הספקתי לסיים שום מבחן... רק שלי לא היה קב"א גבוה (-: ככה שאני מאמין שתקבלי תפקיד טוב.

זה יפה לראות שאת כל כך רוצה לשרת, ואני מאחל לך בהצלחה. עם זה, אני לא חושב שזה רעיון טוב כל כך להסתיר את העובדה שיש לך בעיה, כי במשך הזמן בצבא ובמיוחד בטירונות, הבעיות שיש לך עכשיו כנראה לא יעלמו, ויהיה קשה להסתיר את הקשיים שעשויים להיות. מעבר לזה, חבל שתסבלי סתם. הבריאות שלך הכי חשובה. אז תחשבי על מה את הולכת לדבר עם הפסיכיאטר. אני לא חושב שהפרופיל שלך ירד יותר מ-45, ולא נראה לי שיש צורך להוריד יותר מזה. בגלל שיש לך קב"א גבוה הרבה דלתות יפתחו בפנייך בכל מקרה.

תזכרי, הבריאות שלך הכי חשובה, תמיד שימי את זה מול עינייך. טירונות זה דבר לא פשוט לאף אחד ובטח לא לאנשים עם חרדות. צריך הרבה כח בשביל לעבור את זה, ואם תדברי על הבעיות שלך אני מאמין שתגיעי לטירונות שתתאים לך מבחינת האורך והקושי.

נוגה 1234

New member
היי:)

דבר ראשון-תודה על התגובה..
אני מפחדת שאם אני אגיד להם על האוסידי אז לא ירצו לגייס אותי... ואני רוצה להתגייס, פעם אחת להיות כמו כולם, לא להיות שונה..
אני גם מפחדת שאם אני אדווח על זה אז ישחררו אותי על סעיף נפשי וירשמו את זה בתיק האישי שלי ושזה ילווה אותי אחר כך כל החיים........
אולי אני סתם היסטרית......... לאיודעת........
אני באמת לא יודעת מה אני הולכת להגיד לפסיכיאטר.... אמרתי להם שאני הולכת לפסיכולוג.. אולי לא הייתי צריכה לספר?..
אם אפשר לשאול-- בתור אדם עם אוסידי, איך הסתדרת בטירונות? אתה יכול לספר לי כזה על טירונות בכללי? ואיך החווייה הזו הייתה עבורך?
סורי על החפירה
אם זה משנה, אני יודעת שיש טירונות שונה לאסתמטים ככה שאני מקווה שזה יהיה קצת יותר קל..
אמרו לי גם שאני יכולה לפנות לאיזה משקית משו (לא טובה בשמות..) ולבקש לשרת קרוב לבית.. אבל פחדתי לבקש--כי אז אני אצטרך יותר לפרט על החרדות וכל זה..
אני באמת לא יודעת איך אני אסתדר-- רק ללכת לשירותים לשטוף פנים שם,, הרגשתי מזוהמת.. ועשיתי טקסים.. ובכיתי..
בגלל זה זה הרס לי את כל הפסיכוטכני..
אבל הטירונות --זה לא יכול דווקא להיטיב עם האוסידי? כי זה כמו חשיפה ומניעת תגובה כזה, לא?

bomber888

New member
היי

וסליחה על הדיליי, הייתי מנותק מהרשת בסופ"ש

אם יגייסו או לא בגלל ה-OCD זה דבר שתלוי במצב וברמה של ההפרעה... אבל אני חושב שאם לא מדובר במקרה ממש קיצוני אין לך מה לדאוג, במיוחד אם את רוצה להתגייס.
לגבי מיתוסים שקשורים לשחרור על 21 נפשי... רובם שגויים. הדברים היחידים שבאמת נוגעים לזה, הם רישיון נשק שקשה יותר להוציא, ובמקרים מסויימים רישיון נהיגה במידה ואת צריכה לעשות אותו מחדש עקב שלילה, וייתכן גם שאם עדיין אין לך ותרצי לעשות זה יכול להוות בעיה, אבל לא רצינית מדי. למיטב הבנתי יש מבחנים מסויימים שצריך לעבור אבל אין בעיה לעבור אותם. לי בכל אופן כבר היה רישיון כשקיבלתי 21 (שכחתי להזכיר שעשיתי שירות חלקי), ולא הייתה לי שום בעיה. יש את הנושא עם מקומות עבודה שמעסיקים שואלים על זה, אבל דבר ראשון לא חייבים לספר להם מה סיבת השחרור, ומעבר לזה לי זה לא הפריע להתקבל לעבודות.

אין שום דבר רע בזה שאמרת להם שאת הולכת לפסיכולוג, לא חסרים חיילים שרואים קב"ן (פסיכולוג צבאי) בצבא. לי היו פגישות שבועיות איתו.
לגבי הטירונות, מבחינת OCD הייתי כנראה בתקופה יותר טובה, ואני מניח גם שהחשיפה הממושכת ללכלוך ותנאים לא נעימים אחרים עזרה לי להתמודד, ככה שלא סבלתי ממנו ממש בזמן הטירונות, דווקא יותר בשאר הזמן שלי בצבא... העניין הוא שסבלתי בטירונות מבחינה נפשית דווקא מסיבות אחרות, בגלל הלחץ התמידי והעניין של לעמוד בזמנים, במיוחד לקום כל בוקר ב-5 או יותר מוקדם, לעלות על מדים ולהתייצב בזמן למסדר, העייפות המצטברת והקושי הפיזי-מנטלי שבה בעקבותיה, יחד עם זה שאין רגע לעצמך, תמיד יש משהו לעשות, אם זה לסדר את המיטה והחדר בזמן קצוב, או להעמיס את האוטובוס בציוד על הבוקר לפני היציאה למטווחים, אם כי זה קרה רק פעמיים אבל הנקודה ברורה, תמיד יש פעילות, תחת זמנים ועייפות. יש כמובן הפסקות פה ושם במשך היום אבל זה לא שאפשר לעצום עין עד סוף היום...

ועם כל זה, כשזה נגמר הרגשתי שזו הייתה תקופה טובה, וקשה להסביר למה. כנראה יש משהו מספק בלעבור את המסלול הזה על אף הקשיים האישיים. גם נורא מתחברים למפקדות אחרי תקופה כזו.
אני לא רוצה שתראי את זה כמשהו שחור כי זה לא ככה. זו הייתה החוויה האישית שלי, ואני צריך לציין שהייתה לי גם בעיה פיזית שהשפיעה עליי מנטלית וגרמה לחלק גדול מהקושי שלי באותו זמן, ככה שהחוויה האישית שלך לא חייבת להיות כזו. אני מבין שה-OCD שלך לא מקל עלייך בימים אלה, לכן אני חושב שחשוב שתדברי על זה בפתיחות עם הפסיכיאטר/פסיכולוג ועם המש"קית ת"ש, כדי שתגיעי לטירונות שתתאים לך ותקל עלייך. אני הייתי בטירונות שמיועדת לאנשים עם פרופיל נמוך וקה"ס (קשיי הסתגלות).

ודבר אחרון לגבי חשיפה ומניעת תגובה, יש משהו בזה, אבל זה לא דבר כל כך פשוט, לי איכשהו היה מזל להיות בתקופה טובה ככה שהסתדרתי מהבחינה הזו, אם כי איכשהו זה לא עזר לי אחרי שזה נגמר. אפשר ועדיף לעשות את זה בטיפול אצל פסיכולוג, זה נקרא CBT, טיפול קוגנטיבי התנהגותי. אולי תשקלי לעשות את זה, אם לא עושה את זה כבר. מעבר לזה, תתייעצי עם הפסיכולוג שלך לגבי כל העניין. אולי תשקלי טיפול תרופתי, זה יכול לעזור באופן כללי ובטירונות בפרט.

בהצלחה לך

אמא11

New member
היי נוגה יקרה

קראתי כל מה שכתבת על איך שהיה, ואני חושבת שבסך הכל היה ממש ממש בסדר, אפילו מצויין. האמיני לי - כמעט כולם בוכים בפסיכוטכני והרבה מאד לא מספיקים את הכל, גם בלי OCD וטקסים וחרדות.
הלואי שיאשרו לך מוסיקאי מצטיין.
אני בכלל לא מתפלאת על הקב"א (ראשי תבות של "קבוצת איכות") הגבוה - יש לך נתונים מדהימים והגעת להשגים מרשימים למרות הOCD וחוסר תמיכה בבית ומי שאוביקטיבי רואה את זה ומביע את זה ב"ציון" גבוה למרות שבקב"א, למיטב ידיעתי ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה, נכנסים, בנוסף לנתוני השכלה כמו ציונים בבגרות למשל, וכמעט בטוח גם הציון של הפסיכוטכני שעשית, גם נתונים סוציואקונומים כמו מס' הנפשות בבית ומס' החדרים בבית וכד'.

האם את יכולה לדבר עם אבא שלך, עכשיו, כשהכל מאחריך, ולהסביר לו עד כמה הסיטואציה עם המפתח פגעה בך?
רק טוב
תמי

mordez1

New member
שלום נוגה

לא קראתי פה את כל הדברים של כולם למרות שזה מעניין אותי אבל האוסידי לא נותן לי להתרכז אז אני לא הצלחתי לקרוא לכן אני כותב לך מה עבר עליי ותחשבי מה את רוצה לעשות אני מנסה לעזור לך.
קודם כל תעשי צבא - אני עשיתי רק טירונות ואחר כך יצאתי מהצבא בצבא היה לי אוסידי הבעייה היא שאף אחד לא ידע. לפה מוביל הדבר השני והוא שכן תספרי להם בראיון אישי למפקדים לקב"ן למשקית ת"ש
יש לך את הOCD הזה לא צריך להתבייש בזה זה חלק ממך אין מה לעשות והם צריכים להבין אותך כמה שצריך ואפשר, חייב עזרה תמיכה וועידוד מכולם.
לי לא היה את זה כי אף אחד לא ידע שיש לי הסתרתי את זה התביישתי התפדחתי מזה כמו שהרוב עושים זוהי הפרעה שרוב האנשים שיש להם מסתירים את זה ולכן סבלתי מאוד . אני בן אדם שלא מצליח לבכות ובצבא הלכתי פשוט לצד איזה יום אני לא אשכח את זה בחיים ופשוט בכיתי ממש בלי הפסקה זה באותו יום ששהורים שלי באו לבסיס לדבר עם המפקדים וכל הממונים עליי הבעייה היא שגם ההורים שלי לא ידעו שיש לי והכל פה התערבב.
אני לא רוצה שיקרה לך מה שקרה לי אני עד היום יושב לי על הלב שלא עשיתי צבא.
לכן אני חושב שכן תעשי וכן תספרי.
תודה

למעלה