אני עדיין בהתלבטות אם הצבא מתאים לדתיה כמוני, או שאני אבחר ללכת לשירות לאומי. ועכשו השאלה שלי היא האם ההתיצבות בצו הראשון אומרת במאה אחוז שכוונתי להתגייס או שאני יכולה להצהיר שאני דתיה באמצע?! תודה
אומר שאת מתגייסת. זה יותר קשה להצהיר אחר כך. אני הייתי אומרת לך להתגייס, אבל אני לא מתווכחת אם אף אחד, תעשי מה שיותר טוב לך. רק שתדעי שאת החוויה של הצבא את לא תעברי בשירות לאומי.
זה לא עולה כסף..זה כולה כמה שעות של מבחנים.. ולגבי הגיוס לצה"ל- אני משוכנע שאם תתענייני ותפתחי ראש תראי שהמסגרת הצבאית מתאימה גם לדתיים וגם לדתיות ושרבים כאלה משרתים בצבא בכבוד ונותנים תרומה אדירה במגוון תפקידים!
היא מדווחת שמעל ל90 אחוז מהקורס שלה הן דתיות שאם לא היה את הקורס הזה הן לא היו מתגייסות. לטענתה מאוד מתחשבים בדתיות, מבחינת כשרות, זמני תפילה וכו'. חוץ מזה שזה אחלה תפקיד שבעולם (אני לא התקבלתי)
אפשר להצהיר עד 90 יום לפני גיוס, למרות שיכול להיות שיעשו לך עם זה צרות (בגלל שאם את מצהירה מסיבות דתיות למה לא הצהרת קודם?), אבל אפשר להצהיר גם אחרי צו ראשון. (אני דתיה, אז בדקתי בעצמי את זה). בהצלחה!
והאתר של אלומה (אם את מתכוונת להתגייס, את יכולה לנסות דרכם ואיתם.): http://www.aluma.org.il/