צו ראשון

צו ראשון

היי, קיבלתי זימון למחר להגיע לתל השומר, הם הזמינו אותי בשעה בשעה 7 וחצי בבוקר, לצורך כך אני צריך לצאת מהבית כבר בשש וחצי כדי להגיע בזמן, ולכן אני אהיה מאד עייף. האם אפשרי להגיע שעה - שעתיים אחרי או שחייבים לדייק בזמן? דבר נוסף, הבנתי שהם עושים מבחנים פסיכוטכנים בצו הראשון כדי לאמוד את יכולותיו של המלש"ב. האם תהיה לי אפשרות בחירה לעשות את המבחנים הפסיכוטכנים על ההתחלה, כאשר אני מגיע לשם? אני לא רוצה לעשות אותם בסוף היום, כי אני אהיה מאד עייף כניראה. תודה

253Daniel

New member
חחח---> סורי הייתי חייב!!

אני מציע לך לשנות מהר מאוד את הגישה שלך לגבי הצו ה1. עליך להגיע בזמן! וכמו כן לא תהיה לך אפשרות לעשות את המבחנים בהתחלה אלא אם כן כך יוגדר לך. מאידך- תוכל לסרב לעשות אותם בסוף היום בטוענה שאתה עייף ולא מרוכז. חשוב שתהיה מרוכז ועירני. אם תסרב לעשות את המבחן בסוף היום תקבל מועד אחר ותבוא במיוחד ללשכת הגיוס כדי לעשות את המבחן. אם מבקשים ממך לחתום על זה שאתה עירני ויכול להיבחן ויש לך צל של ספק שאתה לא בשיאך- אל תחתום ותבוא פעם אחרת. רוב הסיכויים שאם תעשה את המבחן וילך לך חרא- מועד נוסף לא תקבל! דבר אחרון- יש לך ראיון אישי. תגבש לעצמך דעה מה אתה רוצה לעשות בשירות ותימנע מלהגיד דברים מטומטמים המקבילים ל"האם אני צריך להגיע בזמן שאמרו לי להגיע..".. בהצלחה!

253Daniel

New member
דבר אחרון וחשוב ביותר!

זכור שתפקודך מחר יכריע את תפקידך בצה"ל במשך 3 שנים ואח"כ במשך עשרות שנות מילואים! זה לא הזמן לזלזל ולזרוק!!! תהיה כמה שיותר רציני, וכאמור כמה שיותר עירני! אם תחליט מחר שאין לך ראש למבחן ותעשה שטויות, או שאין לך כוח להיות רציני בראיון אתה תשלם על כך. בכתה י"ב כשתרצה פתאום להגיע לקורס טיס, לסיירת מטכ"ל או אפילו ליחידות אחרות כמו ממר"ם וכו'....יגידו לך לא! למה אני אומר לך את כל זה?! כי נשמעת לי לא רציני ואני מקווה שתבין שזה רציני.

לי לא אמרו לחתום על שום דבר בקשר

לעירנות שלי

גישה אחרת דווקא לשל דניאל...

למרות שלדעתי מן הסתם דניאל צודק... ואין ספק... צבא זה לא "מתי שנוח לי".. אמרו לך להגיע ב-7 וחצי?? למה אתה חושב שאמרו לך להגיע בשעה הזאת? הרי באותו יום אומרים לעוד עשרות ילדים להגיע לשם.... חשבת על זה?? סתם שתדע שלי אמרו להיות שם ב-8 והייתי שם הרבה לפני 8.... למה? בגלל העומס הדיי גדול שיש בדרך כלל באותו יום.... אתה מגיע לשם.... נותנים לך כרטיס שאיתו אתה מעביר את כל היום... לכל תחנה שאתה מגיע בצו... אתה צריך בעצם להעביר את הכרטיס כי זה מה שרושם אותך במחשב שהגעת לתחנה.... עכשיו... ככל שתעביר את הכרטיס מוקדם יותר לכל תחנה... ככה תיכנס מהר יותר.. וככה תסיים יותר מהר את היום ותוכל ללכת הביתה... באותו יום שאני הייתי יש כאלה שאמרו להם להיות בצו ב-9 גם... אז יופי הם באו ב-9 ואז מה יצא? שהיה תור עמוס לפניהם והם היו צריכים לחכות הרבה מאוד שעות שם להיכנס לכל תחנה... זה הכל!

למעלה