צורת הפיטמה

לימלים

New member
צורת הפיטמה

לאחר שביתי בת החודשים יונקת,הפטמה משתנה ונהית דקה וקטנה וקצת כיווצים בעטרה,מה זה אומר?ולעיתים ביתי בשעת ההנקה מושכת את הפטמה חזק ויוצאת ממנה אך היא רוצה עוד לאכול..מה זה אומר בבקשה?

מינימי2

New member
הפטמה משתנה

באופן זמני, אני מניחה, כיון שבפה היא מעוכה ושטוחה... לוקח לה כמה דקות והיא חוזרת למצבה המקורי תודה לאל
משיכת הפיטמה יכולה לנבוע מכמה סיבות... ממה שכתבת אני מבינה שמשיכת הפיטמה נעשית לא בתחילת ההנקה (שאז ייתכן שהיה מדובר בזרימת חלב מהירה) אלא במהלך ההנקה...נכון...? אם כן, ייתכן שזרימת החלב איטית יותר לאחר שהשד מתרוקן מעט והיא מתעצבנת. יכול להיות שדוקא להפך - היא כבר שביעה ורוצה רק למצוץ ומתעצבנת כשיוצא חלב. כשאת מעבירה אותה לשד השני היא ממשיכה לאכול ממנו?

Revili

New member
חשוב לבדוק...

שהשינוי בצורת הפיטמה אינו מעיד על תפיסה לקויה... הפיטמה אינה אמורה לצאת שטוחה לחלוטין לאחר ההנק, צורתה אמורה להיות יותר עגולה ורק מעט פחוסה בחלקה התחתון, במקום בו היא נלחצת כנגד הלשון.

לימלים

New member
תשובות

לעיתים כואב,ונראה לי שהתפיסה לא טובה,כי הפה לא פתוח כמו פיהוק,והשפה התחתונה לא מופשלת ,אחרי הנקה הפטמה עגולה וקטנה לא רכה כבהתחלה

מינימי2

New member
כשכואב לך

ונראה לך שהתפיסה לא טובה, נתקי אותה בעדינות מן השד (זרת בזוית הפה) וחברי שוב כשאת משתדלת לעשות זאת כשהפה שלה פתוח לרוחה. לא הייתי מתייחסת גם לצורת הפיטמה בסוף ההנקה, מן הסתם יש הבדל בין אישה לאישה... שימי לב שמיד לאחר שהפטמה יוצאת מפה התינוקת היא שטוחה ומעוכה ורק לאחר מכן הופכת להיות עגולה וקטנה... נכון? לא נראה לי בעייתי. הנה קישור על תפיסה נכונה מכאן (תפוז) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=556&a=67087&c=6671&sc=0&ssc=0

Pulling back on the nipple

When a baby does that, she is trying to cause another release of milk.........this stimulates the oxytocin to release more milk in her direction. If you squeeze long and hard on the base of the breast, this helps. I hope that you are offering both breasts each feed!!​

למעלה