צורת אכילה (ט)

Amory

New member
צורת אכילה (ט)

שלום לכולם, אני כותבת כאן לפעמים, ובעיקר קוראת... אני נמצאת בתקופת החלמה, מזה זמן רב כבר. מתמודדת רוב הזמן, לפעמים קצת נפילות אבל בסך הכל מרגישה טוב ושומרת על הבריאות שלי. לצערי, שרידי המחלה עדין מפריעים לי לנהל אורח חיים נורמטיבי לחלוטין (אם יש דבר כזה, לפחות במה שנוגע לאוכל) יש לי ידיד מאוד מאוד טוב, שאני מאוד אוהבת, אבל צורת האכילה שלו מאוד מפריעה לי. (רוב האנשים כמובן לא ישימו לב כי אין משהו בעייתי באופן ממש חריג, אבל לי זה מאוד צורם, עד לרמה של דוחה אותי ומגעיל אותי). מדובר באמת בשטויות כמו- לאכול ברעש, לאכול עם הידיים, ללקק את האצבעות... כשאנשים אחרים עושים את זה, אני פשוט מתרחקת, אבל כשמישהו שאני מבלה איתו זמן רב עושה את זה, זה ממש מקשה עלי. אני לא יכולה לדבר איתו על זה כי זה מאוד יפגע בו, מה גם שהוא באמת לא חריג באופן מיוחד. אני לא יכולה להימנע מסיטואציות כאלה איתו, וחשבתי אולי שיש עוד בנות שמתמודדות עם בעיות שכאלה, ואולי יש להן דרכים להוריד את הווליום של הדברים האלה, שכל כך צורמים להן, כי אני יודעת שלפעמים זה בא לידי ביטוי בכל מיני דברים- כמו לאכול ליד אנשים, או לאכול מחוץ לבית... מה עושים כשמה שמפריע לי (גם לאכול ליד וגם להיות ליד) זה אכילה של אחרים??

PantherettePitz

New member
אני מאוד מזדהה (ט')

הייתה לי רגישות לקולות שאנשים משמיעים כשהם אוכלים עוד לפני הה"א, וכמובן שיחד איתה הכל התחבר והיום, למרות שאני מוגדרת כמי שהחלימה, מאוד קשה לי לראות, וגם רק לשמוע, את רוב האנשים בעולם אוכלים. זה באמת מאוד מקשה - רק אתמול הייתי בבית-קפה עם חברה ומישהו בשולחן מאחוריה אכל והשמיע רעשים שהקשו עלי אפילו להישאר במקום. לגבי ההתמודדות עם הסיטואציה - האמת שאין לי פיתרונות. אני יכולה לומר לך שלפני הפסיכומטרי האחרון שעשיתי הייתה תקופה שלא נמנעתי ממקומות שאחרים אוכלים בהם, לא לקחתי איתי אוזניות לנסיעות למקרה שאני אשמע מישהו אוכל וכו', והיה שיפור מסוים. עם זאת, היום זה מפריע לי בדיוק כמו שזה הפריע לי לפני כן ולכן אני לא חושבת שזה משהו שיכול ממש להחזיק לאורך זמן. אז בעצם, אין לי פיתרונות לעניין, סליחה. כתבתי בעיקר כי עד שקראתי את ההודעה שלך לא נתקלתי גם אני בעוד מישהו שזה מפריע לו כמו לי.

למעלה