צורך לשתף :)

go ask alice

New member
צורך לשתף :)

לא ביקרתי בפורום כמה חודשים טובים, והפסקתי להתעסק בחלומות הצלולים באופן אינטנסיבי כמו קודם, בגלל שהייתה לי תקופה בה הייתי מבולבלת וכבר לא ידעתי/התקשיתי להפריד בין הזכרונות שלי - אלה שחוויתי במציאות ואלה שבחלומות. אז לקחתי כמה צעדים אחורה. למרות שאני עדיין מוקסמת מהעניין... אני עדיין מחזיקה יומן חלומות בצד השני של המיטה וכותבת פעם ב...,חלומות. רציתי לחלוק משהו שקרה לי פעמיים שלושה, עם אנשים שיודעים על מה אני מדברת. יכול להיות שבאמת כל התהליך לפני כן שינה את התת מודע שלי, אימן אותו ולימד אותו בצורה עמוקה ממה שתיארתי(?). אני זוכרת רק את החלום האחרון לצורך הדוגמא כי הוא קרה השבוע, נזכרתי בו רק בשעות הלילה המאוחרות (השעות הכי מפוקסות שלי) לפתע כמו נוסטלגיה, הייתי ממש משוכנעת שהייתי בשבדיה. הבעיה היא שלא זכרתי את זה בתור חלום, ומצאתי את עצמי מתווכחת עם עצמי או עם המוח שלי שזה משהו שקרה באמת! כי זכרתי איך להגיע מהדירה שכביכול גרתי בה אל מסלול עם ספסלים ועצים, וגם כמה חנויות עתיקות ופרצופים של אנשים. וממש התחלתי לנסות להיזכר האם באמת ביקרתי בשבדיה? זה ממש הטריף אותי יומיים שלמים כי זה לא זכור לי כחלום שחלמתי אלא כזיכרון ששלפתי...וממש על סף חירפון, נזכרתי ללכת לדרכון! (בוקר טוב אליהו אחרי שכבר איבדה את השפיות...) ולמזלי היו שם רק 4 חותמות של כניסה לארה"ב :) פיווו....
אני עדיין תוהה אם זה קשור להתעסקות שלי עם חלומות צלולים או בגלל ששעות השינה שלי מעוותות כרגע או שאולי ירשתי גנים סכיזופרנים שאף אחד לא טרח לספר לי עליהם... תודה לכל מי שסבלני לקרוא אותי :)

makron2

New member
היי...

לפי מה שאני מבין זה רק חלום
,קצת מוזר שהתבלבת. יש אפשרות מאוד גבוהה שרק העבודה על היומן(הרצון לזכור/להתמקד)משפרת את הזכרון לרמות מאוד גבוהות - בתקופות שהיו לי כמה חצלולים בלילה ועם רמת מודעות גבוהה זה הרגיש ממש כאילו הייתי ער רק במקום אחר והזכרון של החצלול היה ברור כמו ארוע שמתרחש בחיי היום יום - כמובן שעם מעבר הזמן הזכרון עדיין מתפוגג ומשתנה.

silverhawk

New member
תראי,

כתיבת יומן חלומות בפרט והתעסקות עם עולם החלומות בכלל, משפרים את זכרון החלומות, על כל מה שכרוך בכך. יחד עם זאת, הדבר לא אמור ככלל להוביל לבלבול בין המציאות לחלום (אם כי בהחלט ייתכנו מקרים בהם תיזכרי באירוע מסוים ותתקשי לרגע להכריע האם מדובר ההי במציאות או חלום, ככל זכרון אחר). דרך טובה לפתור את הבלבול הזה הוא שימוש בוריאציה של מבחן ההיגיון - פשוט נסי ליצור סדר זמנים באירועים. כך למשל, אם את זוכרת שהיית בשבדיה, נסי להזכר מתי תכננת לנסוע, איך הגעת לשם, איך עברת ממקום למקום וכיוצ"ב. בד"כ הדבר יבהיר לך את הנושא. [מה שכן, 4 כניסות לארה"ב? יפה לך :)]

ליזי133

New member
קורה לי משהו דומה לפעמים....

יש כמה אירועים שאני עד היום לא יודעת אם הם היו חלום או מציאות, בגלל שזה היה לפני הרבה זמן והזיכרון עמום, אין לי שמץ אם הם באמת קרו או לא. כן, זה לפעמים מבלבל, אבל אני בכל זאת אוהבת קצת את הבילבול משגע השכל הזה

למעלה