צורך לחשוב

jessi4

New member
צורך לחשוב

איזה צורך נפשי ממלאת החשיבה ? אני לא מתכוונת לצורך פתולוגי לחשוב כמו באובססיה מחשבתית שזה כדי להירגע, אלא בכלל מדוע בני אדם צריכים לחשוב איזה צורך נפשי זה מספק לנפש ?

rty11

New member
את מדברת שטויות.

את מדברת שטויות משום שאת מימירה את המטרה בדרך; את המסקנות- שהם התוצאה של החשיבה, בחשיבה עצמה שהיא רק אמצעי להגיעה אליה. אנחנו חושבים כי אנחנו רוצים לענות על שאלות מסויימות. כך גם אנחנו הולכים כדי להגיע למקומות מסויימים. וכמו שאין צורך נפשי בהליכה- אלא רק הצורך להגיע למקומות רחוקים. (ועובדה שכאשר יש מכונית לא הולכים). כך גם אין צורך נפשי בחשיבה, רק צריך להגיע למסקנות הללו. לכן, לחפש את הצורך הנפשי עליו החשיבה עונה זה טפשי.

Alady insane

New member
אתה מדבר שטויות!

עברה בראשי כרגע המחשבה "מה אני אכתוב?" לאן זה מוביל? גם אם זה מוביל למסקנה ש"אין לי מה לכתוב" מדוע הנפש זקוקה לכך? אם אני אחשוב "אני רוצה לאכול סלט ולא תפוחי אדמה" מדוע הנפש שלי זקוקה בכך? יש מחשבות שהן חסרות ערך לחלוטין לנפש. השכל שלנו מלא בג'נק. לעיתים עוברות אפילו מחשבות על שילגיה ושבעת הגמדים..אז מה? מה לעזאזל זה עושה שם? לדעתי, רוב המחשבות שעוברות בראשינו אין להן שום תכלית. לנפש אין צורך במחשבות. לשכל יש. אם השכל אינו חושב "אני שונאת אותו", אם השכל אינו חושב "איזה מטומטם הייתי" הנפש אינה כואבת. הנפש לעולם אינה אומרת דברים שליליים או שטויות. אלו המחשבות שנוצרות מהשכל. הצורך של הנפש הוא להשתיק את המחשבות. אז אם כבר לנפש יש צורך, אז זה הרי לשים קץ למחשבות. מסקנות הן רק אמצעי להגיע לקץ-מחשבות. הן לא המטרה.

jessi4

New member
ברשותכם אתקן את השאלה

איזה צורך נפשי ממלאים המסקנות שמגיעים אליהן בעזרת המחשבות שאנחנו חושבים . אני לא מתכוונת לצורך פתולוגי להגיע לפתרון בעיות ולמסקנות כמו באובססיה מחשבתית שזה כדי להירגע מחרדות ודברים כאלה, אלא בכלל, באופן כללי, מדוע בני אדם צריכים להגיע למסקנות ובעצם איזה צורך נפשי זה מספק לנפש ? אני מודה לעונים ואני מעוניינת בעוד השערות לשאלה שלי בנוסף להשערה ש"מסקנות הן רק אמצעי להגיע לקץ-מחשבות" . אני מאוד אודה גם לעונים נוספים. בבקשה תענו לי . אני לא מבקשת תשובות מוחלטות אלא השערות גם אם אתם לא בטוחים בהם.

sheketz

New member
הקשר עם הנפשי

אני יכול למנות לפחות חמש סיבות שגורמות לבני אדם לחשוב: - ההתכוונות לעתיד שמעוררת את המחשבה, מה יהיה, תכנונים וכיו"ב. - מחשבות על העבר , הזכרונות מעוררים רגשות ומחשבות ששזורים זה בזה. - נסיון לפענח את הנפש של הזולת - מה הוא אמר, למה התכוון, וכיו"ב, ןגם נסיון להשפיע על הזולת. - נסיון למיין ,לקטלג, למצוא סדר והגיון, לפענח את מה שמתרחש. - סקרנות עם עוד קצת מחשבה יהיו עוד..

למעלה