צורות הגבישים

צורות הגבישים

שלום לכולם. אני קוראת עכשיו ספר של סוזי הולבש על ריפוי באמצעות גבישים. היא כל הזמן מדברת והציורים בספר מכוונים לגבישים משוננים באורכים שונים. זה קצת מבלבל אותי. ראשית רוב הקריסטלים שאני ראיתי (ומפאת המגוון הרב מן הסתם לא ראיתי את כולם) הם לא בצורה משוננת. הם עגולים, ביצתיים, בלי צורה מסויימת או מסותתים בכפידה אבל ברור שזוהי לא צורתם המקורית. למשל היא כותבת על גביש שמאלי וגביש ימני, גביש קולט, גביש החלון ועוד. האם יש משמעות? האם היא מתייחסת בסיפרה רק לקוורץ (אני לא הצלחתי להבין, אז אם מישהו קרא והבין אני אשמח)? או כל גביש? ואיפה אפשר באיזור השרון/ מרכז ללמוד בנושא קריסטלים? אשמח לקבל תשובות לכל השאלות, ושתיהיה לנו שנה הרבה יותר טובה, הרבה יותר מאושרת ומלאת אנרגיות חיוביות
יעל

stoneage

New member
הי יעל

את הספר של סוזי הולבש קראתי בראשית דרכי בעולם האבנים, לפני כשנים עשר שנים כך שאני לא ממש זוכרת והוא לא ליידי. לפי מה שאת מתארת היא אכן מדברת על צורות שונות של הקוורץ: המבנה הבסיסי של הקוורץ הוא מעין עיפרון שמן שלו שש פאות ושש צלעות - תמיד. לעיתים נדירות מאוד שבע. מן הסתם, כתוצר של הטבע, היחסים בגדלים בין הפאות והצלעות משתנים, לעיתים הם חלקים לעיתים מחוספסים, לעיתים יש עליהם תוספות לעיתים חוסרים ולכל אלו מייחסים חשיבות. לכל תוספת או חוסר חשיבות . קתרינה רפאל גם מדברת על זה הרבה. לפי מה שאת מספרת, אכן, מרבית הקריסטלים שראית היו מלוטשות. מומלץ להכנס לחנות ממש גדולה שם תראי אבנים טבעיות במגוון צורות. את יכולה גם להכנס לאתר - הפניה בראש הפורום, בכדי לראות תמונות של אבנים גולמיות - כנסי לחלק של אבנים גולמיות ומלוטשות. לגבי לימודים אני מכירה שתיים שמלמדות על אבנים , שתיהן נהדרות כל אחת בצורה שלה: טל מוזס מלמדת במרכז להארה ברמת אפעל בד"כ. ואורית כהן רז באיזור ר"ג אני ממליצה לך לדבר איתן בטלפון ולהחליט ע"פ אינטואיציה מי מהן יותר מתאימה לך. את יכולה להתקשר עימנו (טלפון באתר) שבוע הבא (השבוע אנחנו בבלאגן של תערוכת אלטרנטיבה) וניתן לך את מספרי הטלפון שלהן. שאלת על חנות באזור השרון: העולם הקסום, בקניון הדרים בנתניה או בקניון ערים בכ"ס. הם מאוד נחמדים ויש להם מבחר ממש יפה. בסניף של נתניה יושבים הבעלים.

תודה../images/Emo77.gif

עזרתי לי מאוד. ניפגש בבלאגן וחוץ מזה אבוא לבקר, לראות ולהתרשם. המון תודה, יעל

למעלה