צורב לנייד?

pelegtl

New member
תקשורת במחשב נייד

מה ההבדל בין כ.רשת אלחוטי לרגיל במהירות באיכות ובעלות? האם עדיין יש צורך במודם?

pelegtl

New member
צורב לנייד?

האם יש פער משמעותי במחיר בין צורב d.v.d לבין צורב רגיל ואם יש בכלל יתרונות לצורב כזה ( לסטודנט), או שאם כבר משקיעים עדיף ללכת על הצורב d.v.d?

Ixion

New member
צורב DVD כמובן עדיף על צורב רגיל.

בDVD אחד אפשר לצרוב כ4.7 ג'יגה, בניגוד ל700-800 בדיסק רגיל. עלות DVD לצריבה הוא כ10 שקל (יש גם בפחות), בניגוד ל2 שקל ומטה לדיסק רגיל. שווה. אה, ויש גם צורבי DVD מיוחדים שיכולים לצרוב בשכבה כפולה (double layer) על DVD-ים עם שכבה כפולה (עולים קצת הרבה כרגע). DVD DL יכול להכיל 8.9 ג'יגה(!).

קצת הגזמת במחירים

עלות של דיסק DVD-R היא 2-3 שקלים לדיסק לעומת פחות משקל לדיסק CDR. צורבים שתומכים ב-DL לא עולים הרבה בכלל...

אז יאללה להתעדכן ../images/Emo132.gif

10 דיסקים בינוניים ו/או גרועים לצריבה יעלו באזור ה-35 ש"ח כאשר האיכותיים עולים 50 ש"ח ומעלה. דיסקים של DVD-R עולים באזור ה-60 לאיכות נורמלית עד פחות נורמלית ו-80 ש"ח ויותר למדיות איכותיות למשל. 50 דיסקים גרועים לצריבה יעלו 80 ש"ח כאשר האיכותיים עולים 120 ש"ח ומעלה. DVD-RW נורמלי עולה באזור ה-10 ש"ח. המדיות האיכותיות הן של VERBATIM ו-TDK במקומות הראשונים ולאחריהן FUJI, LG ו-MEMOREX, וקצת מ-RITEK. כל השאר כמו TEAC, SKY, SILVER LINE, GPT ו-PRINCO הם זבל ורצוי מאוד להתרחק מהם.

levikon

New member
ב CD רגילים.

הסדרה הטובה ביותר בשוק היא בלי ספק סדרת הפסטל של VERBATIM. איכות ואחידות כזאת של דיסקים אני לא מכיר בחברות אחרות. ב DVD אבל אני לא יודע איזה כדאי לקנות כדי שישארו לטווח ארוך. מישהו יודע?

Y. Welis

New member
המדיות של ה-DVD-R איכותיות יותר

בכללותן מאלה של CD-R, בגלל הציפוי העבה על הצד העליון (צד המדבקה). באשר למי איכותי יותר - רק הזמן יכול לומר. המבחן האמיתי של תקליטור הוא כשצריך לקרוא את החומר שעליו שנה או שנתיים אחרי צריבתו... אז רואים מה הכסף באמת שווה (ואני מסכים ש-GPT הם בחירה גרועה). עוד שמות טובים: קודאק ו-HP. אגב מדיות DL (של 8.5 ג'יגה) מתחילות להגיע, אבל במחיר 25 ש"ח ליחידה.

אז יאללה להתעדכן ../images/Emo132.gif

10 דיסקים בינוניים ו/או גרועים לצריבה יעלו באזור ה-35 ש"ח כאשר האיכותיים עולים 50 ש"ח ומעלה. דיסקים של DVD-R עולים באזור ה-60 לאיכות נורמלית עד פחות נורמלית ו-80 ש"ח ויותר למדיות איכותיות למשל. 50 דיסקים גרועים לצריבה יעלו 80 ש"ח כאשר האיכותיים עולים 120 ש"ח ומעלה. DVD-RW נורמלי עולה באזור ה-10 ש"ח. המדיות האיכותיות הן של VERBATIM ו-TDK במקומות הראשונים ולאחריהן FUJI, LG ו-MEMOREX, וקצת מ-RITEK. כל השאר כמו TEAC, SKY, SILVER LINE, GPT ו-PRINCO הם זבל ורצוי מאוד להתרחק מהם.

Jan22

New member
בהחלט צודק ..

המדיות הטובות ביותר שיצא לי לעבוד איתן הן של VERBATIM .. דיסקים עמידים ונשמרים לאורך זמן ,בייחוד הCDRW,DVDRW - צורב מוחק ונשארים טובים .

Ixion

New member
אני כבר ויתרתי על דיסקים לצריבה...

אני משתמש בדיסק קשיח נייד 40GB, קטן במיוחד. יותר מהיר ויותר נוח. לא עדיף?

מהנסיון שלי

VERBATIM לא היו משהו, יש לי דיסקים שצרבתי לפני כמה שנים והיום לא ניתן לקרוא אותם בשום CD שניסיתי
, אז אני לא משתמש בהם יותר. אבל זה היה מזמן (כמה שנים לפחות), אם אתם אומרים אז כנראה שהם השתנו. כיום אני צורב עם TDK.

Jan22

New member
הכי פשוט כמובן יהיה ..

DOK עם 1GB ,או הרדיסקים ניידים דקים בגדלים 20/40/60 אבל הם יחסית יקרים ומגיעים עם חיבור USB ..

Ixion

New member
לטווח הארוך הם יותר משתלמים -

הם הרבה יותר עמידים, לא צורכים קנייה חוזרת של מדיות ריקות והם מהירים יותר (USB 2.0).

Y. Welis

New member
האמת שתיאורטית, גם להם יש מגבלת

פעמים של מחיקה וכתיבה, אבל נראה לי שהיא באלפים, כך שאין סיבה לחשוש.

bar666xp

New member
הצורב לא יקר בהרבה

אבל המדיה הCD עד כמה שאני זוכר כן יקרה יותר.

pelegtl

New member
תודה אבל

השאלה היתה לגבי הכונן ולא הדיסק עצמו, אני מצטער אם לא הייתי ברור... לגבי הכונן יש אילו שהןן עצות? עדיף צורב dvd או רגיל? חג שמח.

pelegtl

New member
תודה אבל

השאלה היתה לגבי הכונן ולא הדיסק עצמו, אני מצטער אם לא הייתי ברור... לגבי הכונן יש אילו שהןן עצות? עדיף צורב dvd או רגיל? חג שמח.

למעלה