צופר לקטנוע

AVIP777

New member
צופר לקטנוע

שלום לכולם
האם מומלץ להחליף את הצופר בקטנוע לצופר חזק יותר
ממה שבדקתי במטרו עלות צופר חזק היא 300 שח
האם זה נכון והאם ישנה בעיה בטסט או בעיות למצבר

anigodin

New member
יכולה להיות בעית חשמל

בעיקר בכלים הבסיסיים והמיושנים.
לי יש דיוק שיש לו צפצפה (אי אפשר לקרוא לזה צופר). רציתי להחליף אותו למשהו חזק יותר ובמוסך עשו בשבילי בדיקה ואמרו שזה לא אפשרי מבחינת הספק חשמל.

Ayokin

New member
מומלץ מאוד להחליף צופר
,אבל

הצופר שמטרו מוכרים יקר...

קניתי זוג צופרים (שבלול) באוטודיפו (מגיעים עם ממסר)
ב-100 ש"ח
עם אותם צופרים ניגשתי למוסך הקבוע שלי
הדגשה - שעליו אני סומך ושמכיר ענייני חשמל בקטנוע.
(מישהו שלא מכיר יכול לעשות נזק למערכת החשמל).

כמובן שיש את עניין ההספקים
אם ההספק של הצופר גדול מדי ,זה ישפיע באופן ישיר על מערכת החשמל של הקטנוע (בזמן שתצפצף המצבר יתרוקן ,ותידלק הנורה)

ב-JYM 2010 שהיה לי ,היתה את הבעיה של צריכת חשמל מוגברת מהמצבר (נורה נדלקה לפעמים אחרי צפצוף)

ב-JYM2012 שיש לי כרגע ,מערכת החשמל יותר טובה\חזקה
וגם אחרי החלפת צופרים ההספקים תקינים ואין נורה נדלקת

morphy1

New member
לי יש את הצופרים המדוברים

קניתי אותם בחנות חלקי רכב ב60 שח (יותר זול מלקנות באיבי) הרכבתי אותם לבד בזמנו שאלתי פה איך מרכיבים ומשהו העלה סכמה של העינין לא מצאתי אותה אז עשיתי נסויים עם אבומטר עד שעליתי על זה (איך להרכיב את הסולונויד)
עולם אחר, הצופרים הצילו אותי המון מטיפשים שעשו עלי רוורס וחוליגנים שניסו לחתוך אותי .חשוב לדאוג לחוטים עבים ולחבר פיוז לכל העסק .אם תרצה הסבר אני פה

AVIP777

New member
ממה שהבנתי כדאי להחליף צופרים

אבל
הכל עניין של מחיר
שזה פחות קריטי לי אם יעלה 100 א 250
עדיין עדיף במטרו כי הקטנוע באחריות
וכשתהיה בעיה אז זה באחריותם
(מלבד זאת שאני לא אצליח להתקין לבד)

orgeva

New member
אם הצופרים "הצילו אותך" כל כך הרבה כדאי

שתלך לקורס רכיבה.

אני לא כותב זאת מתוך התנשאות,אלה שכנראה משהו ברכיבה שלך לא נכון אם אתה מסתמך על צופרים חזקים בשביל לצאת מסיטואציות שכנראה מראש לא ההית צריך להיות בהם או ללמוד לדעת שהם יכולים להתרחש ולצאת מהם במיומנות רכיבה ולא בצפירה.

morphy1

New member
אתה חי במציאות שלנו?

הרבה מאוד נהגים לא לוקחים את הנהיגה באופן אחראי מדברים בפון בלי דיבורית מזגן חזק (=חלונות סגורים) ומוזיקה חזקה .הם לא שומעים צופר רגיל בשבועות מאז ההתקנה משהו יצא מחניה ברוורס בלי בכלל לראות שאני שם עוד אחד ניסה לעקוף עלי ועוד ועוד ואני ממש לא רוכב כשליח

orgeva

New member
להסתמך על צופר זה כמו להסתמך על יד אלוהים.

שוב,אני לא בא מתוך התנשאות אבל אתה צריך ללמוד להמנע מלהכנס לסיטואציות שיחייבו שימוש בצופר,או לחלופין אם כבר נכנסת לסיטואציה ללמוד לצאת ממנה עם תמרון נכון ולא לסמוך על צופר.

מרגע שנקלעת למצב מסוכן,אתה מפעיל אינסטינקט להפעיל את לחצן הצופר,עדיף לתרגל את האינסטינקט הראשוני למצוא מילוט מהסכנה,זה יישפר את סיכוייך לצאת מהסכנה בשלום.

פרארי1

New member
הסתמכות על הצופר כמונע תאונות

תוביל לשאננות והזנחת מיומנויות רכיבה חשובות יותר מהלחיצה על כפתור הצופר.

אני לא אומר שהצופר מיותר, אבל בהחלט מצטרף לכל אלה שאמרו כאן בצורה זו או אחרת, ששימוש בצופר צריך להיות אופציה אחרונה, הרבה אחרי ראיה מרחבית, תכנון הנסיעה, צפיית בעיות מראש, מיומנויות רכיבה גבוהות שיכולות לשמש לחמיקה.

אישית, כמעט ולא צופר וגם במקרים שכן, לרוב זה להולכי רגל חולמניים שהסיכוי שישמעו את הצפירה מאד גבוה, לעומת הנהג הסגור במכונית ממוזגת עם רדיו ועוד הסחות דעת.

uri ar

New member
לא על הצופר לבדו

תכנון, זיהוי, בחירת מיקום, בלימה/תאוצה, אורות, קסדה/ביגוד עם נראות גבוהה - כל אלו חשובים יותר. ועדיין הצופר הוא כלי מונע חשוב גם כן.

Ayokin

New member
צופר טוב - כבודו במקומו..אבל הוא לא אמור

להחליף את העניין של רכיבה נכונה ובטוחה.
ואסור לסמוך על הצופר בלבד.!
קודם כל רכיבה נכונה ,ראיה נכונה של הכביש וכל מה שציינו בפוסטים שמעליי...

אני כמעט ולא משתמש בצופרים (חזקים ככל שיהיו).
אני מוצא את עצמי משתמש בהם בעיקר ברכיבה על השול שרכב קצת סוטה לשול ,או ברמזור ע"מ שקטנוע אחר יפנה לי מקום
או להולכי רגל שבאים לקפוץ לכביש.
וגם אז אני חושב על דרך "מילוט" ומתנהג כאילו לא ראו ולא שמעו אותי
לא סומך על כלום ועל אף אחד חוץ מעצמי...

l coyote l

New member

באופן כללי מומלץ לצפות את כל נוסעי הרברס, יוצאי החניות, פוני הפניות ומפריסי הפרסות שעושים דברים בלי להסתכל;
להוריד מהירות, ואם צריך אז גם לעצור - ולו כדי לוודא שהם ראו אותך, או שהם לא הולכים לעשות משהו לא צפוי.
לא להניח שראו אותך, כי זה מנותק מהמציאות, גם אם צפרת.

לרוב אני כבר לא במצבים כאלה, אבל הנה מקרה מהערב:
אני בשמאלי על בינעירוני, ונהגת מהימין סוטה עלי.
השתמשתי בצופר, אבל זה היה תוך כדי חמיקה שמאלה והגברת מהירות.
כי אפילו שהיא שמעה את הצופר, לא היה מספיק זמן כדי שהיא תסטה חזרה בלי לפגוע בי.
רק הבריחה שלי מנעה התנגשות.

morphy1

New member
אני לא רק סומך על הצופר

אבל זה עוד פריט בארגז הכלים שיש לי להשאר בחיים בכביש .בחיי הנהגים המון פעמים נוסעים בלי לראות בעניים ולא רק את האופנועים גם שאני במכונית אנשים פשוט קלולסים ויש את הזן הערסי כוחני שעוקפים ומשתוללים בכביש בקבוצה הזאת יש לא מעט ערבים אוטו אחד כזה השתולל בעקיפות מסוכנות כמעט נכנס בי וברגע אחרון נכנס בגדר הפרדה (אני נהגתי לפי הספר זחלתי אחרי משאית בעליה )

מומלץ מאוד

לפני כמה שנים קניתי באחד המוסכים ערכה להרכבה עצמית שהכילה זוג צופרים, מימסר והוראות. נדמה לי שזה היה בסביבות 100 ש"ח.

לא צריכה להיות שום בעיה עם מערכת החשמל של אף קטנוע, מפני שהצופרים מקבלים הזנה ישירות מהמצבר. החיווט של הצופר הישן משמש רק למיתוג. אולי נשמע מסובך, אבל ההרכבה ממש פשוטה.

לא הייתה בעיה באף טסט.

אני לא יודע אם זה חשוב יותר מקסדה. בפועל הקסדה שלי עוד לא היתה "בשימוש", ובמידה רבה מאוד בזכות הצופרים. אביזר בטיחות ממדרגה ראשונה.

jekyll1

New member
מס' דברים שיכולים לסייע

, מעיל צהוב. לעיתים בנסיעות ארוכות אני משתמש באפוד זוהר , אני שם לב שנהגים מבחינים בי מרחוק ביחוד כאשר האפוד מתנפנף. נכון זה לא נראה הכ " סקסי" אבל בוודאות מסייע.
צופר, לכולנו יש את ההרגשה / תחושה שהרכב במסלול ליד עומד לעבור למסלול שלנו, גם וביחוד כשאיננו מאותת. בד"כ ההרגשה נכונה. צופר חזק יסייע

למעלה