צוער הומו - יש חיה כזאת!

SmartToyBoy

New member
צוער הומו - יש חיה כזאת!

שלום חברים (-: בשעה טובה הגעתי לבה"ד 1, ואחרי שב"ה עברתי את כל מבחני הכניסה (והיו הרבה- 4 ימים של מבחנים עיוניים, פיזיים ואישיותיים), ואת מסע התגיות שלשום, אני גאה (תרתי משמע...) להיות צוער בצבא ההגנה לישראל. בה"ד 1 הוא מקום אחר. עולם אחר של צבא. הכומתה על הראש, ההצדעות, ההקפדה על כל פרט... אבל אני בטוח שמצפים לי חודשיים מרתקים שילמדו אותי כמה שיעורים חשובים על החיים. הספקתי קצת לעבור בפורום, וקראתי כמה דברים. בעיקר - יש לי למסור מזל טוב ענק לסבבב יקירנו !!
הנה נקודת אור וגאווה לשרשור של יום - חזרתי הביתה, אבל עוד כמה שעות אני כבר אהיה שוב בצבא......
אני אחזור רק בערב ראש השנה, בלי נדר. עד אז, נצלו את חודש אלול - "המלך בשדה"! וגם אני אשתדל... (מנסים להתחשב גם בדתיים שם) אני אנחת איפשהו בשרשור ה"שנות-טובות". מקווה שאהיה שם (-: שבוע טוב ! שיהיה רק טוב, ואל תפסיקו לאהוב (גלגל"צ או לא?
) סמארטי.

סבבב

New member
המון תודה ועוד יותר המון בהצלחה...

אני משוכנע שתהנה בבה"ד 1 למרות האפרוריות שלו... כמאמר הבדיחה הידועה בבה"ד 1: "בבה"ד אחד הכל צבוע חוץ מהקירות..." שמור על עצמך, ומצפים לבירכותיך לקראת השנה החדשה...

הכומתה וההצדעות...

מה אמרת? הכומתות הרב ות וההצדעה על הראש... בגילי אנ י מתחיל... (שאל את סבבב...). מה אומר ומה אדבר? עוד מעט סמל "קשקוש" יצטרך להצדיע ל"סמרטי", ואם חלילה יעבור על המשמעת, עוד יצטרך להשיב על "630": האם אתה מודה באשמה? וסג"מ "סמרטי" יוכל לכלוא את סמל "קשקוש" למשך 7 ימים (ועם קצת ותק נוסף - גם ל... ימים וכו'), אם לא יעמוד למסדר המפקד כראוי... בקיצור: "פשפש" (לא אתה! חלילה!) בן 19 ישפוט "קשישא" בן 90 על כומתה ועל גילוח... נו! מה תאמר על כך? אז מה רצית? שיתנו הכל במתנה על מגש של כסף?! בשביל כבוד צריך לעבוד! שתהיה לך המון המון הצלחה! כל משתתפי הפורום גאים (תרתי משמע) בך...

dkey

New member
הדאגה שלי גוברת והולכת

היתה כתבה השבוע ש 40% מהבוגרים הם חובשי כיפות. העימות ביננון לערבים יותר ויותר הופך להיות רק על רקע דתי. לאחר עוד שבוע של בעלי במילואים באימונים קשים בצנחנים להבת הדאגה והייאוש שלי רק התגברו.

אנא ממך!

אל תכניס פוליטיקה לצבא! יש לנו די והותר בלאו הכי. האויב האמיתי שלנו איננו היהודיפ הפנאטיים/הקיצוניים/המשיחיים (הקף בעיגול את המלה המתאימה). אנו צריכים לחפש את המכנה המשותף בינינו ולא את המפריד. רבים מחובשי הכיפות הללו, שאתה מודאג מפניהם, חרפו נפשם ואף נהרגו במלחמות השונות, שלא נגרמו דווקא בעטיים של חובשי הכיפות. אסור להכניס פוליטיקה לצבא! זה האויב הכי גדול שלנו (כן! יש "חיה" כזאת...).

dkey

New member
זאת לא פוליטיקה

וזה מה שעושה את זה הרבה יותר בעייתי. אם שדירת המנהיגות בצבא היא דתית, עלולה להיות בעיה מאוד גדולה לנשים, הומוסקסואלים ואפילו חילונים. מנהיגות צבאית דתית בעלת דעות ימניות עלולה להביא להסלמה מיותרת שעד היום לא היינו עדים לה.

לכל דבר יש מעלות וגם חסרונות

אולי אם תהיה מנהיגות צבאית דתית, יהיו יותר ערכים ופחות שחיתויות. עושה רושם, שרבים מקרה המנהיגים הצבאיים הצבאיים (וגם המדיניים) עושים זאת בשביל הקריירה או הכבוד אבל לא לשם המצווה. אמנם אני נוגע בדבר אבל יחסי לחילוניים ידועה לך היטב. אדרבא! בכל מקום, שיש בו חיילים דתיים אמיתיים (לא פרוו'ה) עולים הדים חיוביים מאוד מקרב חבריהם החילוניים. איש לא יכפה עליך את דעתו בצבא אבל לא מן הנמנע, שמהרושם הטוב תצמח דווקא טובה גדולה לעם ישראל, שכולו יתאחד סביב המטרה לגרש את אויבינו (בלי בושה!) ולא לגירוש עמנו. כך יבינו כל יושבי הארץ הזרים, שהמדינה היא שלנו מעל לכל, ורק אם הם יקיימו את "שבע מצוות בני נח", תהיה להם זכות ישיבה בארץ. מי, שיילחם בנו, אחת דתו: להיות מגורש במקרה הטוב או למות בקרב במקרה הגרוע. אתה רק צריך להכיר את הדתיים מקרוב ולגלות, שכל התקשורת איננה אלא תשקורת אחת גדולה. מדובר בחיילים נהדרים חדורי אמונה ומוטיבציה להילחם ואין תימה, שמספרם בקרב הנופלים גדול מאוד. מעבר לכך אין להם עניין להילחם, אם מי, שאיננו מסכן את חייהם, ולכן לא ינסו לכבוש שום שטח בכוח רק למטרת כיבוש. צר לי עליך, אחי, אבל דבריך מוכרים לי היטב. אני כבר אלרגי לתקשורת והחדשות היחידות, שאני קורא ברפרוף הן חדשות האינטרנט. אני מאחל גם לך, שתצליח להיגמל מהתקשורת ו"תתחבר" לחבר'ה הדתיים הללו. בטוחני, שלאחר מספר מפגשים בודדים דעתך תשתנה מקצה לקצה. עלה והצלח, ושתהיה לך ולכולנו שנה יפה (לא רק יום יפה...)

סבבב

New member
אני הייתי צוער וקצין דתי...

האם אתה רואה בי ובשכמותי איום על "השלום" בגלל רקע דתי?

אתה מאיים

לגרש יהודים מהפורום ו"יהודי לא מגרש יהודי"... יודע מה? הלוואי, שכל האיומים עליי ועל שכמותי יהיו ה"איומים" שלך. טוב, שיש לנו אותך, ודבריך מחזקים גם אנשים אנשים חזקים וחדורי אמונה כמוני.

likud1

New member
הכתבה הייתה חיובית, איך הפכת אותה לשלילית?

בכתבה בדיוק הסבירו, שלמרות ההתנתקות וכל מה שנעשה לציונות הדתית, הם אלו בעלי המוטיבציה הגדולה ביותר לשרת בצה"ל. אם יש 40% חובשי כיפות בסיום קורס קצינים, כאשר ברור כי זה לא מתקרב לאחוז חובשי הכיפות בציבור הישראלי ודבר זה מפריע לך, הייתי אומר- דרשני... לי זה אומר, שזהו ציבור איכותי ביותר, שהמדינה חשובה לו יותר מדיבורים. נ.ב. חובה לציין שאחוז המתגייסים בקרב הקיבוצים נשאר גם הוא גבוה.

סבבב

New member
../images/Emo45.gif

חשוב לציין שאחוז התלאביבים המתגייסים ובכללם היוצאים לקצונה - הולך ויורד... אז יהיו שיאמרו, שבמקום שהתלאביבים החילונים יחששו מקצונה דתית - אולי פשוט שייתגייסו לצבא ויצאו לקצונה גם הם... נקודה למחשבה...

dkey

New member
תגובה לשניכם

נשאלת השאלה מדוע ישנה ירידת מוטיבציה ברצון לשרת וברצון ללכת לקצונה. ישנם לא מעט הסברים אך לי נראה שהעיקרי הוא אי התאמה בין המטרות שלפני צה"ל והלך הרוח של הציבור החילוני שקץ בכיבוש (אני מדבר בכלליות) ושאינו מוכן לשרת את מטרות אלה. מאידך, בציבור הדתי רואים בבירור התאמה שכזאת. כיון שהציבור הדתי (שוב הכללה) מעונין בהמשך הכיבוש ומפעל ההתנחלות, הוא גם מוכן להאבק על כך מול הערבים. התוצאה היא יותר הסלמה.

סבבב

New member
לדעתי הניתוח מוטעה בחלקו.

הבעייה בציבור החילוני היא הערכים. ברגע ערכי הציונות והמורשת - נמוגו, (ע"ע ציוני מבחני המורשת והציונות בהם הדתיים עקפו את החילונים, אל כולם השיגו ציונים מביכים) - אזי שאין בשביל מה להילחם. כשאין דרך, כשאין חזון וכשאין אידאולוגיה - אין נצחונות. כשאין רוח - אין נשמה. בדיוק כמו שאני לא חושב שאופציית הנסיגות בה צה"ל נוקט וכנראה ינקוט - יביא לעלייה בגיוס מתנגדי "הכיבוש", כך ברור לי שלא ההשארות בשטחים המוחזקים היא שגורמת לדתיים לצאת לקצונה. הכל חינוך!!! הכל מתחיל מהחינוך. ותגיד מה שתגיד, החינות הדתי, למרות ההתדרדרות בו, הוא עדיין נחשב לערכי יותר מפשיטת-הרגל בחינות החילוני (ולא משנה מה הסיבה). ברור לי שאם יחליטו על נסיגות, צה"ל יבצע זאת על חייליו ועל קציניו הדתיים ללא סייג. המגזר של החיילים והקצינים לא הביא ולא יביא את צה"ל לקבוע את מדיניותו. ומי שחושב שכן - זה זלזול באינטליגנציה המינימלית בהבנת הדמוקרטיה. כי הרי הממשלה קובעת ולא צה"ל, כך שאין משמעות לאיזה מגזר הוא רוב צה"ל, פרט לזה שזה מצביע על ציבור אידאולוגי אל מול ציבור שפשט את הרגל מבחינת האיגאולוגיה. כמוך, גם אני מסתייג מההכללות בהן נקטתי.

armadilloo

New member
../images/Emo45.gif

תסתכלו על ההרוגים במלחמת לבנון האחרונה ותראו שאולי חצי מהם דתיים. וזו לא הייתה מלחמה על שטח כבוש, הכריזה אותה מפלגה שמאל-מרכז חילונית, ותמכו בה שמאלניים כ-ימניים. יש שמאלניים שיש להם אידיאולוגיה אמיתית (בעיקר אלה שמגיעים מהשמאל הרדיקאלי). אבל האידיאולוגיה האמיתית של הרוב המכריע של העם, ובעיקר של החילוניים, הוא לעשות כמה שיותר כסף, לנהוג במכונית כמה שיותר גדולה ובית כמה שיותר גדול. קוראים לזה אצלינו שמאל או מרכז, אבל זה מה שזה באמת. אפשר להסכים עם הדתיים ואפשר להתנגד לאידיאולוגיה שלהם, אבל אין ספק שאם יש איזה שריד לציונות או לערכים זה אצלם.

מלה במלה

חלק מהדברים נכתבו על ידי קודם לכן ואני משער, שלא קראת אותה. דווקא זה מעיד על הכנות. לגבי הסיפא בוודאי לא העתקת את מה שלא כתבתי אבל גם כאן מסכים אתך בכל ואין לי מה להוסיף עליהם.

dkey

New member
אין דרך, אין חזון ואין אידאולוגיה???????

ואין ערכים? יש מכל אלה והרבה! אתה רק יכול להגדיר אותם כלא שפויים, לא בריאים וכיו"ב כפי שאני רואה באופן כללי את הערכים בהם דתיים דבקים ואת החינוך לו זוכים.

סבבב

New member
הייתי מתפלמס איתך...

אבל אני לא בטוח שזה המקום... אבל הייתי שואל מהי הדרך, החזון, האידיאולוגיה - ואולי החשוב ביותר - מהי המורשת (הישראלית והיהודית) שיודע ושיש כיום לתלאביבי צעיר בימינו?

dkey

New member
זה בדיוק העניין

ימי הלאומנות תמו אצל רבים באוכלוסיה אם בכלל היו אי פעם לאומנים. אני מוגדר כיהודי על ידי ממשלתי ועל ידי אויב שטוף לאומניות דתית. בשורה התחתונה לא מעניין אותי לא גבול ולא דת אלא לחיות כבן אדם על פי ערכים שהם מאוד ברורים ואוניברסלים. רק אם נצליח לנטרל את השפעת הדת כאן ובצד השני יש לנו סיכוי לשלום. על זה הצער שלי, שדבר לא נעשה בנידון אלא להיפך. החינוך בעיני ליהדות (כמו גם לאיסלם וכו') זה זוועה שמעוררת רק יותר בדלנות ושנאה. אז אני יכול להבין את הטרוניה שלך שקיבלתי ערכים רעים לא יהודים ולא מורשת ישראל אבל התשובה שלי היא שדוקא כן קיבלתי וישר לוריד (הייתם מאמינים שהצבעתי בעברי לליכוד וכיו"ב) ולימים פשוט הבנתי שהכל בנוי על תלי תלים של שקרים, על דמגוגיה ועל מניפולציה של דעת קהל. אולי זה מה שהיום רבים מרגישים על אף שהרוב לא ממש מקדיש לזה חשיבה במיוחד (ממשיך להנשא בנישואין אורתודוכסים וכו'. טוב, כבר נשפך הרבה על הדואליות שביחס). אגב, אני סיימתי את התיכון בשנת 1980...

סבבב

New member
הרוב המוחץ הארץ הזו...

מסתייג מעמדות אנטי-דתיות קיצוניות כפי שאתה מציג. הרוב במדינה הזו הוא חרדי, דתי-לאומי ומסורתי. אין זה אומר שאנו מדינת דת. ההפך. למרות שהרוב פה הוא לא חילוני כמוך, הלך הרוח הוא דווקא כן כמו שלך. על כן - אל לך להצטער, המצב שלך הוא טוב מכפי שהיה יכול להיות. למזלנו, לא כולם חושבים בצורה חילונית קיצונית כמוך. אני מאמין גדול במשפט שאמר אותו יגאל אלון (שאגב לא היה דתי): "עם שלא יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל" ברגע שמתעלמים מהעבר וכיום משנים אותו או מוחקים אותו - ההווה שלנו דל, כאשר ציבור שלם שהתגייס פעם כיום משתמט או לא יוצא לקצונה, ועתידנו לוט בערפל... וחבל...

למעלה