צ'וסוק בפתח

צ'וסוק בפתח

הנה בשבילכם דף חינם מתוך האתר KoreanClass101: Korean Culture Class 1 - Chuseok השנה צ'וסוק יוצא שבועיים אחרי ראש השנה ולא שבועיים לפני כמו בשנים אחרות. כלומר מתחיל ממש לפני סוכות. בעיקרון זה חג הודייה, אחד משני החגים היחידים הארוכים שיש בקוריאה. זה נופל הפעם בדיוק באמצע השבוע, כלומר קוריאנים רבים לוקחים יום חופש לפני או אחרי, ויוצאים לחופשה שנתית. החגים ידועים גם כאסון תחבורתי, כי כל קוריאה נוסעת לבקר קרובים, וקוריאה הרבה יותר צפופה ועמוסה מישראל במקרים כאלה. כל הטיסות והרכבות המהירות מוזמנים שבוע מראש לפחות, ממש בלגאן.

gulidan

New member
Chusok

תמונה ממסיבת צ'וסוק שהיתה אתמול בגן של גילי. אתם יכולים לנחש איפה גילי בתמונה?... ושאלה לחיים פה בקוריאה: איך אתם מעבירים את הצ'וסוק?בשנתיים הקודמות פשוט לא יצאנו מהבית בחג הזה, בגלל הבלגן והעומס המטורף בכבישים!

gulidan

New member
עוד תמונה

נו, הצלחתם לזהות או שאתם צריכים רמז?

kiCkiC

New member
איזה חמודים!

ההבעת פנים על הילדונת בפינה הימנית למעלה כל כך מצחיקה :) היא כנראה מתכוננת להיות שחקנית...

תמונה יפה

קל מאוד לזהות. קודם לפי הצבעים, צבע שער ובתמונה השניה צבע עיניים יפיפה ממש בולט. אתם בטוח מקבלים הרבה תשומת לב ברחוב. אנחנו לנך לחגוג את סוכות עם חב"ד אפשר לסוע בתחתית. ממש נח שזה יוצא באמצע צ'וסוק. סביר שתוכלו לבוא ברכבת לסיאול באמצע צ'וסוק. אנחנו שוקלים ללכת לגן חיות ולמרוצי סוסים שלייד, יש שם פעילות לילדים. אנחנו באמת לא מתכננים נסיעות משמעותיות ברכב כשאפשר ברכבת בלי הרבה בלגאן. הבן שלי חוגג את צ'וסוק בגן היום. הוא הלך עם האן-בוק. הוא תכף חוזר.

RonPaz

New member
על צ'וסוק וסוכות, והקשר ביניהם

צ'וסוק, המקבילה הקוריאנית של חג ההודיה (אחד משני החגים החשובים בלוח השנה, יחד עם ראש השנה), הוא גם במידה רבה חג חקלאי, "חג האסיף" אם תרצו - ממש כמו סוכות. צ'וסוק נחגג לפי לוח השנה הסיני, אשר בדומה ללוח השנה העברי הוא מורכב מ-12 ירחים (חודש מתחיל במולד הירח) ועם שנים מעוברות בהן מתווסף חודש 13. צ'וסוק נחגג ביום ה-15 של החודש השמיני בשנה. כלומר, בליל ירח מלא בספטמבר או באוקטובר. בדרך כלל, כפי שקורה גם השבוע - צ'וסוק יוצא בדיוק בערב סוכות (למרבה השמחה של ישראלים המבקרים משפחה בקוריאה). אך כיוון שסדר השנים המעוברות שונה בין הלוח העברי ללוח הסיני/קוריאני, לפעמים נוצר פער של חודש - צ'וסוק מקדים בחודש את סוכות. לדוגמא, ב-2011 יהיה אדר א' ואדר ב' בישראל, ולכן סוכות ייצא "מאוחר" יותר, חודש אחרי צ'וסוק. ב-2012 יש שנה מעוברת גם בקוריאה, וכך שוב מסתנכרנים סוכות וצ'וסוק בדיוק לאותו תאריך - 30.9.2012. מה שיקרה אח"כ כבר לא משנה, כי במילא סוף העולם מגיע ב-21.12.2012
חג סוכות שמח וחג צ'וסוק שמח לכולם! _______________________________________________________________________ מוזמנים לבקר באתר הבית שלנו - www.korean.co.il

קניות לקראת החג

כמה תמונות מ-אי-מארט, רשת הסופרים הגדולה בקוריאה. ראשית, באזור הילדים והנוער, מדף המשחקי לוח. אני זיהיתי משהו מוכר. חוץ מזה יש שני משחקי מונופול, היקר יותר זה גירסה עם כרטיסים אלקטרוניים. חישוב והכל. אם זה באמת עובד יפה, אני אף פם לא אקנה כזה לילדי, החישובים זה אחד הייתרונות הנלוים הכי גדולים של המשחק

חבילת מתנה

בתמונה רואים את החבילות היפות של ממתקים קוריאנים מסורתיים. אתמול באימרט חלק מהצוות לבש האן-בוק, הלבוש הקוריאני המסורתי, בפרט אלו שלייד המתנות. אני יוצא לטייל קצת בסאול לפני הערב סוכות, יותר מאוחר אמשיך.

שבוע לפני החג- האן-בוק לילדים

גם בצ'וסוק מקובל לפעמים לברך את המבוגרים בלבוש האן-בוק מסורתי. (אפשר למצוא גם ביותר זול)

למעלה