צונאמי ,,,_______

צונאמי ,,,_______

אחרי שנרגעה מתקפת גלי הצונאמי על יונק מצוי ,אבקשכם להגיב ברצינות על הרעיון שאני מעלה כאן , -- מה הפער בין מה שהמעשן אומר לבין מה שהוא חושב באמת ? -- השאלה היחידה שמובילה את המעשן להכיר באחריות שלו למה שהוא עושה היא : מה העישון נותן לך ? מה אתה משיג בעישון ? אני יודע את התשובה - להיות הכל ולא הוא ,כי הוא לא גאה בעצמו ובמה שהוא עשה בעבר, לא גאה בטעויות שלו, מרגיש אשם . אבל בעצם הוא עונה: "זה כיף","זה הנאה ","מה לעשות ? זה הרגל ","זה מרגיע אותי" ,כי ,וכי וכי ,,,. התשובה האמיתית היא : אני בחרתי לעשן מתוך בחירה מודעת ,כי אני רוצה להרוס את עצמי ,כי אני לא גאה בעצמי ,במה שעשיתי ,במה שקרה לי בחיים ,במה שעבר עלי בחיים . זאת התשובה האמיתית והיא זו שמניעה את המעשן לעשן . ולמה חשוב לדעת מה באמת מניע אותנו לעשן ? כי חשוב לדעת מה מניע אותנו לעשן ,זה מה שאנחנו מחפשים כל הזמן . וכשנדע מה מניע אותנו לעשן, לא נתפלא שאנחנו לא מצליחים להפסיק לעשן ,,, ורק אם באמת נדע שאנחנו אנשים מיוחדים מאוד שאנחנו גאים בקיומם בעולם הזה לא נבזבז אפילו טיפת אנרגיה כדי להרוס את הגוף הנהדר שברשותנו ושאנחנו הבעלים היחידים עליו .

spark lite

New member
יש גם מגה צונאמי

שמעת עליו? מאיים להחריב את ניו יורק וסביבתה חפש בגוגל דווקא מרתק.. לא כדאי שנמשיך לשם...
והתשובה שכתבת היא ברורה לך ותלושה מהמציאות בשבילי תאמין או לא, ענין שלך. אגב ירדתי ל-3 סגריות ליום, מוזר לי האמת אבל אני זורמת... כנראה שאני מצליחה לטפל בהרגל עצמו וכך יותר קל לי להתמודד עם החוסר בעשן וטוב לי עם זה לשיטתך יונק, הסגריות זה כסף קטן, גישה כמו שלך מקיפה תחום רחב יותר מסגריות, למשל אוכל אורגני ועוד שני מליון דברים בערך... לכן ההרס העצמי ובעיות שונות שאתה חושב שיש לכל אחד כאן פשוט לא נכון. למה אתה לא יודע להקשיב? ממה נובעת העקשנות המדכאת הזאת שלך?

צודקת

העיקרון שעומד מאחורי השיטה שפיתחתי ושאני עומד להרחיב הוא: עיקרון ההצדקה . לא ניתן להצדיק פעולה ולשלול אותה בו זמנית . המוח מסוגל להרבה תעלולים, אבל התעלול הזה מעבר ליכולתו . בחיים שלנו יש את האמת ויש את הפרשנות של האמת . האמת היא שלא ניתן להחליט שלא לעשן ולעשן קצת . הפרשנות של האמת הזאת היא - ש: נכון, אנחנו החלטנו שאנחנו לא מרעילים את עצמנו יותר , אבל שלוש סיגריות ליום לא ירעילו אותנו (כך אנחנו רואים את זה, כך אנחנו מפרשים את זה ). האם במקרה שלך להמשיך ולעשן העקשנות המדכאת אינה שלך דווקא ? ואיך אפשר לקרוא לעקשנות כזאת אם לא הרס עצמי ? אל תיפגעי כמו ילדה קטנה מהדברים שלי ,תבחרי לחיות .

פורמה

New member
להרחיב???

וזאת לאור ההצללחה המסחררת??? חחחחחחחח אגב, אי אפשר להצדיק פעולה ולשלול אותה בו בזמן. זה נכון. כפי שצבע לא יכול להיות שחור ובו בזמן לבן. אבל כפי שיש אפורים בעולם, כך אפשר לשלול משהו מתוך הסתכלות על הביטים מסויימים, ולהצדיק תוך בחינת היבטים אחרים. ובעניין ההרעלה, שלוש סיגריות ללא ספק ירעילו אותנו פחות מאשר שתי קופסאות ליום. אני מוכנה להישבע שאם במשך כל השנים האלה העישון שלי היה מסתכם בשלוש סיגריות ליום, לא הייתי מפסיקה. הסיבות שהפסקתי לעשן נמצאות בתוך +2 הקופסאות שעישנתי ליום. כלומר = העלות, הריח שנגרם מכמות כזאת, השיעול, ו... כן, הנזק הבריאותי. בעישון שלוש סיגריות הנזק משתווה יותר להליכה קצרה לאורך רחוב אלנבי בצהרי היום. הבעייה שלי, ושל רוב (אם לא כל) המעשנים, היא חוסר היכולת לשלוט בכמות העישון בגלל ההתמכרות לניקוטין. ובענין הבריאות, נשווה את זה לאכילת גלידה. אין בזה שום תועלת מלבד הנאה ואפילו ידוע שסוכר ושומן מזיקים לגופינו. זה אומר שאם נאכל גלידה פרושו להתעקש להביא את עצמינו להרס עצמי? ואם נאכל כף ביום, יהיו לזה אותם תוצאות כאילו אכלנו 2 ליטר ביום? האם נהיה פושעים (או סוטים) באותה המידה? טוב, בעצם אני מוצאת את עצמי שוב באותו דיון לעוס. מה שכתבתי לך קודם רלוונטי הרבה יותר. כי יותר מאשר בעייות עם התכנים שאתה כותב, ישנה בעייה קריטית אחרת שפשוט לא מאפשרת שום מצב לדיאלוג איתך. קרא ותפנים לפני שאתה בכלל עונה אם בכלל.

פורמה .

את לא מקבלת עובדתית את ההיגיון שעומד מאחורי הטענה ש- אדם מעשן =מרעיל את עצמו =רוצה להרוס את עצמו =רוצה להתעלם מהחיים שלו . כי אם אדם - אוהב את החיים שלו =אוהב את עצמו =מטפל בעצמו =לא מרעיל את עצמו . בגלל זה גם את מדברת על גלידה ועל ערפיח באלנבי והשניה על צ'יפס והשמנה כאילו יש קשר . אני מדבר על זה שבחרת באופן מודע להרוס את עצמך . קשה לך לקבל את זה ,ברור שיהיה לך קשה לקבל את זה כי זאת האמת ,וכאחת שמתעלמת מהחיים שלה ורוצה להרוס את עצמה ,ברור שלא תקבלי שום טענה הגיונית ,באותו עניין ,גם הזייבן כחומר כימי נכלל בניסיונות ההרס העצמי שלך ,את יודעת שמדובר בחומר כימי ובהתחשב באישיות שאימצת זה רק אחד מהניסיונות ההרפתקניים שלך.

spark lite

New member
יונק

גרמת לי לחייך כי ממש לא נפגעתי ממך, ובטח לא כמו ילדה קטנה!! נהפוכו ניסיתי לרדת לסוף דעתך בסבלנות אבל לא הצלחתי להבין יש לך מונולוג קבוע שאנחנו אומללים ובגלל זה מעשנים, וגרוע מכך לא רוצים להפרד מהאומללות ולכן לא מפסיקים לעשן/נוטלים תרופות להפסקת עישון. אני פשוט לא מסכימה איתך זה הכל. בקשר ל"תאוריה שלך" צר לי לקחת אותה ממך כיוון שהיא שנים רבות פרוסה בספרי הפסיכולוגיה וחקר המוח, המוח לא יכול לחשוב שתי מחשבות בו זמנית! (אל תזקוף את זה לזכותך..לא יפה) פעולות אפשר לקיים כמה בבת אחת אבל מחשבה תהיה רק אחת, הבעיה רק שזה נכון לרגע מדויק, אבל עדיין זה בטווח של רגע שיכול לסתור את הרגע הבא, אז לא ממש עוזר נכון? כאן פשוט נכנס כוח רצון, הפנמה חזקה לא תאוריה דרך אגב ב"תבחרי לחיות".. עכשיו אכלתי צ'יפס טעים מדהים.. אופפפ כמה לא טוב לאכול מטוגן, שמן... מבין את הרעיון?

spark lite

אני לא מדבר על פעולות ביחס למחשבות אני מדבר על מערכת ההפעלה הפנימית שלנו שמבוססת על עיקרון ההצדקה . לא ניתן להצדיק פעולה ולשלול אותה בו זמנית . אם אנחנו מצדיקים את העישון אזי שבחרנו להשקיע אנרגיה בעישון מי מעט ומי הרבה . ואם אנחנו שוללים את העישון אזי שנשלול לחלוטין את העישון מכל וכל . מעשן שאין לו אינטרס בקידום פורומים בתפוז ובאמת מעוניין להפסיק לעשן, יודע ברמה מסוימת של ההיגיון שלו שאם מצב הרוח שלו עולה בגלל עישון, אז לפני כן מצב הרוח שלו היה ירוד,ואם הוא חוזר על כך פעם אחר פעם מצב הרוח שלו לא משתנה והעישון לא פותר את הבעיה שלו , אם אתם לא מסכימים עם הטענה הפשוטה הזאת , אני שוקל לעבור לשיטת הבדידים . אתם שמחים וצוחקים בגלל שהעישון או הזייבן מעלה לכם את מצב הרוח, אני בא ואומר לכם שאתם בדיכאון כי בחרתם במסלול של התמכרות והרס עצמי ,ואני אומר לכם, טוק ,טוק,טוק , תתעוררו לפני שיהיה מאוחר, מנסה למשוך את תשומת הלב שלכם למניע הפנימי שלכם לקבל תגמול בעישון , ואז אני יוצא גס רוח, מתנשא,מעליב, דביל. ילד מתוסכל.סתם מיפגר.סתם איזה ליצן, חולה נפש או עם פיצול אישיות,ג'וק קטן ומושתן(כל הזכויות שמורות ליולי צפון). הכרתי בחיים שלי כמה אנשים שהם גסי רוח, מתנשאים, מעליבים, דבילים, מפגרים, ליצנים, חולי נפש ועם פיצול אישיות . אבל את התכונות האלה ביחד באיש אחד ? את זה עדיין לא יצא לי לראות .

אתם....אני....אתם...אני....

יעאני תזכיר לי, מי אתה? למה אנחנו צריכים להקשיב לך? מי אתה? מי אתההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה סתם נודניק.

פורמה

New member
אתה בעצמך במסלול של הרס עצמי

כאן בפורום הזה. אתה חוזר שוב ושוב על אותם הדברים ומתעלם לחלוטין מהתייחסויות רלוונטיות (שלי למשל) לגישה שלך ולתכנים שלך. ואם לא אכפת לך, תתעורר אתה בעצמך. ה"אתם" שאתה מדבר עליו מכיל יותר מ 50% שכבר לא מעשנים ולא על זיבן, אז כשאתה אומר "אתם שמחים וצוחקים בגלל ש.." אל מי בעצם אתה מדבר? ותגיד לי, איפה בתוך כל זה אתה בעצמך ממוקם? אם לא תתייחס לשאלות רלוונטיות שאתה נשאל פה ותתן להם מענה מספק אז כאילו אמרת על עצמך "אני סתם מטומטם שבא לצחוק עליכם ולבלבל לכם בביצים, ואין לי מושג על מה אני מדבר..." ועוד... ועוד... אני לא רוצה להאריך, אתה עדיין חייב לי התייחסויות (אם אתה בוחר להישאר במעגל השיח כאן)

spark lite

New member
היי ממושק

מה אני אגיד לך.... קשה קשה אבל משתפר אני יושבת עם חברות לא מעשנות יותר מאשר עם המעשנות הבן זוג שלי לא עישן אף פעם והוא מעודד קצת (מתנות), למרות שלפעמים אני מתנפלת עליו בחוסר סבלנות...
אין לו ברירה אלה להבין הכי עוזר לי אחרי הרבה שעות בלי סגריות ואני מעולפת לשכטיתה קטנה ללכת למישהו שמעשן או לבקש ממי שלידי שידליק סגריה, הסנפה ממנו (בלי לקחת בעצמי) מבריחה ממני את הסגריה לעוד כמה שעות

spark lite

New member
דרך אגב..

ה 3 סגריות האלה זה רק בגלל הקפה בבקר אם אני לא שותה קפה העיניים לא נפקחות לי
ואחרי צהריים אני חייבת קפה אז שוב באה סגריה או שתיים הגמילה הבאה היא מהקפה זהו!! חוץ מזה לא מעשנת לא בטלפון, לא אחרי אוכל, לא שום כלום שום שוש
ומה זה כייף לי בין קריזה לקריזה... באוכל לא נרשמת עלייה מטורפת רק מה שכן אני אוכלת קצת והרבה, אני אנסה קצת להסביר את זה ואני לא יודעת אם תבינו אבל כשבא לי סגריה באה לי תחושת רעב יחד, כמובן שאני בוחרת באוכל אבל מספיק סתם ביס או טעימה בשביל שיחלפו שני החשקים כמעט מיד.... ועם הימים התקפת החשקים האלה מתמעטים בקיצור מגניב

זולו60

New member
את או טו טו

לא מצליחה להרדם - אז קראתי את ההודעות שהחמצתי כשלא ישבתי ליד המחשב תשמעי מגיע לך כל הכבוד. לי ולהרבה אחרים קשה יותר להפחית את הכמות ולעמוד בזה כמה ימים אז אם את מצליחה ותחליטי להפסיק לחלוטין אני בטוחה שתצליחי בזה. כי בסך הכל גמילה היא גמילה היא גמילה וזה קשה וכדי להצליח הנחישות היא הדבר החשוב ביותר (לדעתי) אני רק רוצה להציע לך לא להשאר זמן רב עם ה 3 סיגריות כי חלילה את יכולה לחזור לכמות של קודם. בהצלחה.

spark lite

New member
את לא מצליחה להרדם?

מה אני אגיד? בגלל הצורך הזה בנישנושים כל הזמן התחשק לי מלווח ואני כבר 4 שעות לא יוצאת מהכבדות ולא יכולה להרדם הפעם ביס שניים לא הספיק לי מה לעשות מתחילים להרגיש טעמים כשאין מאפרה בפה.. בלילה כשהכל שקט ואין מה שיותר מידי יעסיק הסגריות ממש מאיימות עלי אז לקחתי את הקופסא, את מה שנשאר ממנה וקרעתי אותה לחתיכות שאפשר לראות במיקרוסקופ
מה אני אעשה בבקר עם הקפה אני לא יודעת או שאני אטוס אם האוטו איך שהמכולת תפתח או שאני אוותר גם על ה-3 סגריות האלה שונאת את תחושת העבד הזה אבל עכשיו לא יכולה להפסיק איתם לגמרי

זולו60

New member
ספארק לייט

כמו שכתבתי בעבר אני הייתי ממש גרועה בלהפחית את כמות הצריכה היומית של הסיגריות הארורות. אבל מה שעשית חיסלת את הסיגריות הנותרות עשית את המעשה הטכני ואת כותבת מיד ואני עוד לא מוכנה לוותר על השלושה לגמרי. אני חיסלתי מקופסא עד 4 קופסאות ותמיד בטיקסיות ובמילמול של דברי שנאה לסיגריה לממציאה ולאלה שמייצרים אותה. זה לא עזר לי לאורך זמן בדבר אחד זה כן עזר לי ואולי יעזור גם לך את הסיגריה לא עישנתי כהרגלי עם פתיחת העיניים ואת השנייה עם הקפה. היא נידחתה לשעה שעתיים. וזה אולי מה שתרוויחי מחר. בקשר לקפה אני אוהבת קפה וזה אכן היה אחד המכשולים בדרך. קיבלתי את המלצתה של אהלי לשתית תה צמחים במקום הקפה. קינתי את פסיפלורה עם מנגו ואת הסוג האחר- לויאזה או לואזינה לא זוכרת זה עוזר עוזר לי להפחית את מינון הקפאין ביום אבל לא מוותרת עליו לגמרי טוב היום זה היום השני ללא סיגריות ובינתיים יש לי תמונה שאני מעלה אותה בדמיוני כאשר בא לי לעשן והתמונה היא כזו. נקניקיות הצמודות זה לזה ראית פעם איפה שהוא אצל קצב או בסרט ואולי גם קישקה למילוי. מעדיפה נקניקיות מחוברות זו לזו בצורת שרשרת, ואני אומרת לעצמי - זולו אין דבר כזה נקניקיה אחת האחרות מחכות בתור הן מהן מאוד "יגיעו לסיר שלי" זה גם כמו בפיצוחים וכמו ברק בית או שני בתים בשוקולד. 90 אחוז מהכשלונות שלי היו בגלל הסיגריה או החצי סיגריה שכביכול לא תזיק לי כי הרי אני כבר כמה ימים לא מעשנת . אתמול ישנתי רק מ02.30 - 04.30 זה נורא. מקווה שיהיה יותר טוב בקרוב שלום ל כ ו ל ם. ובהצלחה לוותיקים ולמתחילים !!!!!

זולווווווווווווווווו../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif|ח

אין אין עלייך
איך אני צוחקת מהתיאורים שלך
תספרי, תספרי עודדדדד......

זולו60

New member
יום שני ללא עישון

אבל הרבה מאוד עוגיות ולחם. מחר באים לתקן לי פיצוץ בצנרת אין אצלנו ידענים גדולים במקצוע הזה ואין מפות של הצנרת אז אני קצת מתוחה כמה בלטות ירימו ואיפה יחליט להרים. כנראה שאצטרך לגוון בסוגי העוגיות ולהגדיל את הסטוק. אני מתכוננת למשך השבועיים הקרובים להשתמש באוכל בעיקר עוגיות לחם וסוכריות להרגיע עצבנות אם תהיה להשתיק את הרעב לסיגריות. נראה שאחרי שבועיים אנסה לרסן את עצמי בצד של האוכל. טוב תחזיקו לי אצבעות. אני רק הוגה את המילה סיגריה אז בא לי לעשן. ביי להשתמע ותחזיקו מעמד!

פורמה

New member
יוהווווו ../images/Emo65.gif

יופי קושקוש, נשמע אחלה בחלה. יש לי רעיון אדיר, תתאקלמי קצת במצב החדש ואז נסב את הפורום לענייני תזונה והשמנה, אחרת הוא יקרוס בגלל עודף משקל

גלים111

New member
זולו, כל הכבוד!!!../images/Emo141.gif../images/Emo141.gif

הגישה שלך, שקודם להפסיק לעשן ורק אחר כך לחשוב על דיאטה, נראית לי הכי נכונה. זה בדיוק מה שעשיתי- טחנתי בטירוף בשבועיים הראשונים, ואחרי שנרגעתי קצת, יכולתי להוריד בכמויות האוכל ולחשוב על דיאטה. זה מאוד פשוט- אי אפשר להילחם בכל החזיתות באותו זמן. פרה פרה... או להרוג טורקי ולנוח... להוריד במשקל אפשר תמיד. עכשיו את במשימה חשובה יותר. שיהיה לך המון בהצלחה. מעריכה את הדרך שאת עושה.

למעלה