צומת

PROT12

New member
צומת

היי שאלה . מישהו מוכן להסביר מה פירוש שאסור לעקוף בצומת? האם הכוונה שאסור לשנות אפילו נתיב בזמן השהייה בצומת? ומתי כן מותר לעבור נתיב בצומת?

be_roo

New member
אסור לעקוף בצומת, מותר לעבור נתיב

מעבר לכך, החוק מציין בפירוש כי הכוונה היא לצומת שבו אין יותר מנתיב אחד לכיוון הנסיעה, כלומר אם יש שני נתיבים או יותר, מותר בהחלט לעבור נתיב ולחלוף על פני רכב אחר. האיסור נועד למנוע מנהגים לנסוע בנתיב הנגדי, דבר שהוא מסוכן כשלעצמו והופך למסוכן עוד יותר כאשר מדובר בשטח של צומת שבו נהגים מכיוונים שונים משנים יכוון נסיעה, וחוצים זה את מסלולו של זה.

Daemonlior

New member
תיקון..

אסור לעקוף כאשר עוברים בתוך צומת או אי אפשר להשלים עקיפה לפני צומת. אולם מותר לעקוף במקום זה, כאשר עוקפים בעלי חיים, עגלה נגררת על ידי בהמה, רכב בעל שני גלגלים, או כאשר בכביש בו נוסעים יש שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה.. זו הועתק מספר התיאוריה..

be_roo

New member
תיקון לתיקון

תקנה 47 לתקנות התעבורה, סעיף ה'-4: "נוהג רכב לא יעקוף. לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה: (4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת; הוראות פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא יחולו על - (1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה. (2) עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה. " הועתק מתוך קובץ תקנות התעבורה, ההדגשה לא במקור.

Daemonlior

New member
אני לא מוצא פה תיקון למה שאמרתי..

ואגב, החוק טיפשי לגמרי.. הוא בהתחלה אומר שאסור, ואז בתקנה נוספת הוא בדיוק מאפשר את האיסור..

be_roo

New member
צודק, טעות שלי, אין תיקון נוסף

והחוק לא טיפשי, הניסוח אולי מוזר לך.

Daemonlior

New member
כי..

לפי ההודעה שלך ניתן להבין שאסור לעקוף כלל בצומת אם נתיב אחד לכל כיוון נסיעה, מה שלא נכון במקרים שהזכרתי, והם: "מותר לעקוף כאשר עוקפים בעלי חיים, עגלה נגררת על ידי בהמה, רכב בעל שני גלגלים" (כל השאר כבר לא רלוונטי)

be_roo

New member
אוקיי. לא ציינתי זאת במקור כי שאלת

הגולש לא התיחסה לכך אלא לעניין מעבר הנתיב. בכל מקרה, עדיף לא לעקוף בצומת (עם נתיב יחיד לכיוון) גם אם מדובר באופנוע או עגלה. צומת כזה אינו ראשי והוא בדר"כ קצר למדי ולכן מוטב לדחות את העקיפה במספר מטרים ולא להסתכן בצורה מיותרת.

PROT12

New member
קצת בילבלתם אותי.... ../images/Emo13.gif

מה שאני מבין זה שכדאי לא לעקוף בצומת עם פחות מ 2 נתיבים ,אפילו אם זה אופנוע או עגלה, אבל בכל מקרה זה מותר? צומת עם יותר מנתיב אחד מותר לעבור נתיב בכל מקרה? צומת עם יותר מנתיב אחד מותר לעקוף רכב? המורה שלי שאמר לי פעם שחייבים להכנס לצומת ולצאת ממנו באותו נתיב, לא דייק? אודה לכם מאוד אם תבהירו לי
.

be_roo

New member
מה אסור ומה מותר נכתב פעמיים

בשרשור בצורה די ברורה. אבל הנה שוב: אסור לעקוף בתוך שטח צומת אם יש רק נתיב אחד בכיוון הנסיעה אלא אם מדובר בעקיפת אופנוע או עגלה. מותר אבל לא מומלץ. מותר אבל לא מומלץ גם לעבור נתיב ולעקוף גם כשיש יותר מנתיב אחד.

PROT12

New member
אז מה שזה אומר שצומת עם שני נתיבים

אין שום בעיה של עקיפה או מעבר נתיב? שמעתי פעם שצריך להחליט לפני חציית הצומת באיזה נתיב הולכים לחצותו ולהשאר שם עד מעבר הצומת,אז מה שאת אומרת זה שמותר לעבור נתיב בצומת בכל מצב?

בדלין

New member
צומת

ברגע שנכנסת לצומת אתה אמור להשאר על אותו נתיב ואסור לעבור נתיב ולעקוף אלא אם כן זה בעלי חיים

בדלין

New member
צומת

ברגע שנכנסת לצומת אתה אמור להשאר על אותו נתיב ואסור לעבור נתיב ולעקוף אלא אם כן זה בעלי חיים

בדלין

New member
צומת

בדלין

New member
צומת

למעלה