צומת T מסוימת

Itamarro

New member
צומת T מסוימת

מסובר בצומת T, אשר מהכביש המאונך לקו הקצר יש שלט עצור, הכביש הקצר בחלק העליון הוא חד סטרי, ויש שלט של תן זכות קדימה, והכביש מצד שמאל בחלק העליון הוא דו סטרי, ויש מולו אין כניסה. עכשיו ברור, שמי שבא מצד שמאל לצד התחתון יש לו זכות קדימה (המסלול הכחול), אבל במידה ושתי מכוניות באות מהצד הימני והתחתון, כאשר לאחד יש עצור ולשני יש תן זכות קדימה, מהו הנוהל? מצורף סרטוט של הצומת.

Impious

New member
אני לא בטוח שהבנתי אותך

אבל בכל מקרה, אם את מדברת על המכוניות שיוצאות מהתמרור עצור ותמרור הזכות קדימה. אז קודם כל, זה צומץ קמץ מה שאומר שהתנועה החוצה בדרך הראשית אז הזכות הקדימה היא שלהם ורק אחר כך של מי שמצטרף לדרך הראשית מהצומת. אז זה שבעצור מחכה עד שתתפנה הדרך או שלא הבנתי מה השאלה?

Impious

New member
את השרטוט ראיתי..והוא לא ממש ברור

יענו, השרטוט אחלה אבל ההסבר שלך למה אתה מתייחס בשרטוט, זה מה שלא ממש ברור אני אנסה לצייר ולהסביר לך

Impious

New member
אוקיי

רכב ב' נמצא בדרך ראשית, במידה והוא רוצה לפנות שמאלה עליו לתת זכות קדימה אך אם הוא נוסע ישר הוא לא צריך לתת שום זכות קדימה. רכב א' לעומת זאת, נמצא בצומץ קמץ ולכן עליו תמיד לתת זכות קדימה לרכבים שנמצאים בדרך הראשית. אל תגידו לי שטעיתי :'(

Itamarro

New member
כן, הבנתי עכשיו מה לא הבנת

שדיברתי דיברתי על צומת T שנראת כמו T, ושכחתי שהתמונה ששמתי מסובבת. ודרך אגב, הייתה בצומת הזו תאונה (היא מאוד קרובה לבית שלי) לפני 20 דקות. תודה רבה על ההסבר, יום טוב.

למעלה