צומת של שינוי

isaacm

New member
בעיות זה דבר טוב

בואי נחשוב יחדיו. האם זו הבעיה היחידה? מה יקרה אם תראי דרך בה הבעיה הזו לא קיימת, האם אז ההסכם יתאים לך? ספרי לנו. איציק

shirleyrozental

New member
כרגע אני לא יכולה לראות כאלו דרכים...

אבל אם כן היו דרכים כאלו, אני מניחה שההסכם היה בסדר.

isaacm

New member
מה יקרה אם תחליטי להקדיש לנושא שבחרת זמן קצוב

בימים האי זוגיים של השבוע (ראשון, שלישי, חמישי ושבת) או בימים הזוגיים (שני רביעי ושישי)? האם זה דבר שנראה לך מעשי בכלל?

shirleyrozental

New member
איך עומדים בזמנים../images/Emo35.gif

אני מניחה שזה עוד משהו שאני צריכה לעבוד עליו... אני מתכננת הרבה פעמים לו"ז שאני לא מצליחה לעמוד בו, כי אין לי כח או חשק או שזה מפסיק לעניין אותי, או שאני מרגישה נטולת השראה. ואם למשל אני מקדישה זמן למחשבות האלה כבר כמה ימים ברציפות ולא מצליחה להגיע לפתרון ראלי - האם זה אומר שאולי אם אני אקדיש לזה יום כן או יום לא, לא יהיה לזה פיתרון
כלומר - זה שאני אחליט שאחשוב על השאלות האלה יום כן-יום לא, לא נראה לי שזה ימנע מהמחשבות להכנס בימים שלא מיועדים לכך... אז איך עומדים בלו"ז
איך מחליטים שהיום יושבים על נושא מסוים ועומדים בזה, גם אחרי שמתעייפים ומרגישים שנמאס

isaacm

New member
עמידה בזמנים זה נושא בפני עצמו, נושא אחר.

כיון שאנחנו רוצים להתקדם, ולא לפזר את המשאבים שלנו לכל עבר, זה לא יהיה עיקרו של דבר. ולכן אני חוזר על השאלה שלי אלייך ומשתדל למקד אותך בשאלה שהייתה. זה נכון שיעלו הרבה שאלות בדרך. אנחנו נשתדל להבנות את התהליך של בחירת השאלות שאנחנו עונים עליהן מיד, השאלות שנענה עליהן אחר כך ואם המיומנות תגיע לרמה כזו - גם השאלות שאין ממש צורך אמיתי להשיב עליהן. בואי ננסה להאיט את הקצב - הפצצה של שאלות לא תקדם אותך. אם זה קשה לך - אני מוכן לקבל את כל רשימת השאלות שלך - את חייבת להשיב תשובה מלאה לכל שאלה שאני שואל. ["לא מעוניינת לענות" על כל גווניו השונים היא תשובה לגיטימית ביותר! את זה את חייבת לזכור. כך אנחנו נמצאים במצב שאפשר להתקדם - ואת יכולה לשאול את כל מה שאת בוחרת לשאול. אז - לפני שנמשיך - ספרי לי: מה יקרה אם תחליטי להקדיש לנושא שבחרת זמן קצוב כלשהו, שרק בזמן הזה את מתעסקת אך ורק בנושא ההוא? הזמנים יכולים להיות כל יום מבוקר עד ערב, פעם בשנה שעה אחת, או מה שהצעתי קודם. אפשר להחליט על זה אחר כך. השאלה עכשיו היא מה יקרה אם תקצי זמן בצורה הזו? מצפה לקרא את תשובתך איציק

shirleyrozental

New member
מנסה לענות...

מה יקרה אם תחליטי להקדיש לנושא שבחרת זמן קצוב כלשהו, שרק בזמן הזה את מתעסקת אך ורק בנושא ההוא
השאלה עכשיו היא מה יקרה אם תקצי זמן בצורה הזו
כתבתי את השאלה שלך במודגש, כדי שאוכל להתרכז בה
מה יקרה
... אני מניחה שתחול התקדמות של ממש אם אתמקד רק בנושא אחד. אבל אני לא יכולה להפסיק לשאול את עצמי - איזה נושא זה הולך להיות, איך אאני "אתמחר" אותו מבחינת זמן, איך אני לא אניח לו ואקפוץ לנושא הבא
למשל - בשעה 10:00 הבטחתי לעצמי שאלמד שעתיים, ובכל זאת אחרי 40 דקות הרגשתי שאני לא מרוכזת. קמתי, הלכתי לשתות, עשיתי קצת התעמלות, והתיישבתי פה. שוב פעם התפזרתי...

isaacm

New member
יפה, בואי ננסה ביחד לבנות משהו שיכול לעבוד

ואחר כך נראה אם אפשר לעשות איתו משהו. מקווה שמתאים לך. אני רואה ממש שסיפרת לי עכשיו שאת יכולה להחזיק מיקוד כ - 30 דקות (סיפרת על 40 - אבל אני רוצה לדבר על יותר בטוח). מה דעתך להתחיל בניהול זמן? ללמוד לנהל את הזמן, ולצבור הצלחות. זה נראה לך? כדי להתקדם לא אחכה לתשובה שלך - אלא אזמין אותך. תבחרי לך בכל יום (כפי שמתאים לך) שני פרקי זמן של מחצית השעה כל אחד (כלומר שעה ביום). כלומר - לכל יום שעת התחלה ושעת סיום (פעמיים). הזמנים האלה מנוהלים כדלקמן: 25 דקות ראשונות לרשותך. את מחליטה מה לעשות בזמן הזה מראש ומחוייבת לעשות את זה. 5 דקות אחרונות להחליט מה את עושה במחצית השעה הבאה. (לא לפספס - שימי לך טיימר). חובה לנהל יומן כדי לראות איך את מצליחה לנהל את הזמן שלך. ספרי לי אם הרעיון מדבר אלייך או שאני מטפס על עץ ביבשת הלא נכונה
איציק

shirleyrozental

New member
OK, נגיד ואני רוצה לדעת לנהל זמן נכון

ורוצה לעבוד לפי התוכנית שהצעת. איך אני מצליחה לעמוד במילה שלי

isaacm

New member
בואי לא נומר נגיד, מה דעתך?

הרעיון בבסיס האמירה שלי הוא שאפשר לדון בלי סוף באיך. באיזושהי נקודה יש צורך לקום ולעשות מעשה. אם קשה לך לקחת שני קטעים של מחצית השעה, תתחילי עם קטע אחד. האחריות והעשיה תמיד יהיו שלך, ואת האיך את תצטרכי למצוא. לקחנו את העשיה לרמה כמעט הכי קטנה שאפשר. בואי נראה אותך נתקלת בקשיים ממשיים כדי שנעבור מעולם ההיפותיזות לעולם המעשי. נראה לי שאת מקפידה להישאר בעולם הדיון והגיע הזמן לעבור הלאה. אם זה גם מה שאת רוצה - בואי נפרק את זה עוד קצת ונתחיל להתקדם. בשלב הזה תבחרי את הזמנים שאת מתכוונת לנהל (זכרי - לא יותר ממחצית השעה כל פעם, ונתחיל עם פעם אחת ביום). לא להתחיל לבצע - עדיין, רק להגדיר בשלב הזה. תרשמי את הזמנים (ממש - יום ראשון: משעה עד שעה - וכך לכל שבעת הימים) אם את רוצה - לאחר שרשמת את התכנית שלך, תוסיפי: 1. מה הם הקשיים שאת עשויה להיתקל בהם בביצוע המשימה. 2. מה את יכולה לעשות כדי להיעזר בביצוע המשימה. 3. מי יכול לעזור לך בביצוע המשימה. 4. מה שעולה בדעתך שקשור לעניין. בואי נראה לאן הדברים הולכים - ומי יודע . . . בהצלחה איציק נ. ב. תרשי לי להביע את הערכתי על סבלנותך - לחזור ולמצא את השירשור ולהמשיך את העבודה.

למעלה