צומת פולין

EYהודית

New member
הבן שלי היה בהולנד במסע שורשים

ומכיר את סיפורי המשפחה, היה בעיר ההולדת של אימי, בבית הכנסת המשומר של סבי בעיר הולדתו של אבי היה גם היה. נתתי את העניין האישי כדוגמא. וגם אם ורשה היא ערש התרבות היהודית עלי אדמות, אני הייתי רוצה שיבוא לשם מרצונו שלו, ולא כי מישהו החליט עבורו שזה חשוב, כמו הסיור בזאמוש... שאין לי מושג למה דווקא לוקחים אותם לשם. את המסלול המדויק של הטיול קיבלתי רק שלושה ימים בטרם נסיעה, כך שלא יכולתי אפילו לברר למה נקבע המסלול הזה.

davidncsy

New member
עדין איני מסכים. ואני אסביר למה..

כשם שבית ספר עושה את עבודתו החינוכית בכך שלוקח את תלמידיו לכותל, לגבעת התחמושת, ללטרון וכו' בלי לשאול את רצונם של התלמידים כך בית הספר של בנך עושה עבודה חינוכית טובה בכך שלוקח את תלמידיו למסע בעקבות ההיסטוריה של יהדות פולין. אם ורשה היא ערש התרבות היהודית בכל הזמנים, איני בר סמכא לקבוע זאת, אבל תסכימי איתי שהיא מקום מאד חשוב ומרכזי בהיסטוריה של העם היהודי, לפחות בשתי המאות האחרונות וכנ"ל כל פולין שזכתה לכינויי ערש החסידות. חוצמזה אני מניח שלא כל התלמידים נסעו לפולין אלא רק מי שרצה בכך, כך היו הדברים בתיכון שלי ובכל התיכונים שהכרתי. נ.ב חלק גדול של יהדות צרפת ערב השואה היה מורכב מילידי פולין שהביאו משם גם מורשת רוחנית ותרבותית..וכמו כן בשאר ארצות מערב אירופה. ולכן טיול בפולין נראה לי עדין נכון מבחינת הוראת ההיסטוריה.

EYהודית

New member
ממש לא... וכבר אמרתי

שלמדתי את כל זה בצורה מאוד מסודרת ואקדמאית למדתי את תולדות יהדות פולין, למדתי על החסידות למדתי את סיפור השואה של פולין הכל מדתי באוניברסיטה בצורה מעמיקה, ויש גם קורסים יותר מורחבים שלקחתי בנושא אבל אני בחרתי את זה בתור אדם בוגר ובר דעת. דרך אגב בצרפת, היהודים מהמזרח לא היו כל כך מקובלים...

בחיים האמיתיים, לא הכל אקדמי...

מה זה אומר "דרך אגב בצרפת, היהודים מהמזרח לא היו כל כך מקובלים..."? . תמתיני שבנך יהיה אדם בוגר כדי שיחליט עם כדאי ללכת לכתה א'?

EYהודית

New member
חוק חינוך חובה... שמעת עליו?

אני אלך לבית הסוהר אם אוציא את בני ממסגרת הלימודים בטרם סיים את כיתה י' מוותרת על התענוג. בקשר ליהודות צרפת, כל השנה שעברה למדתי קורס מורחב על יהדות צרפת, לא נראה לי שפה המקום להביא חלקים ממנו. כן, גם בצרפת יהדות המזרח קיבלה יחס של יהודים סוג ב' (אוסט יודן) לא שאני מצדיקה את זה, אבל ככה זה היה בחלק ניכר של המקומות.

ואילו לא היה חוק-חינוך-חובה?

אני כהורה, חש חובה עמוקה להרחבת הידע והאופקים של ילדי! אני מלמד אותם, לחשוב! אני מלמד אותם, דרך-ארץ! אני מלמד אותם, לדעת לקבל החלטות ולקחת אחריות! תפקידי כהורה הוא להכין את ילדי לחיים אמיתיים. החיים האמיתיים הם לחלוטין לא אקדמיים! צריך לתת להם לחוות את הדברים גם במסגרות שונות ולא רק עם המשפחה. . חוק-חינוך-חובה לא מחייב אותי ללמד את ילדי לשחות, לדעת לשייט בים, לשחק שח-מט וכו'... . יש לך בעית גישה רצינית למחויבות שלך כלפי ילדייך.

EYהודית

New member
וואלה... איזה מזל שיש אותך

לאבחן אותי.

יהודית, טעות בידך, לא תשלחי לבית

סוהר, כיום מקובל לחנך בבית ויש אירגון התומך בכך. לתרבות צרפת יש כבוד אבל לא על חשבון אחרים. נראה לי כי בכל הדיאלוג הזה מסתתרים דברים שלא קשורים לתרבות פולין ו/או לביקור בפולין, ואין לי בעיה לפתוח דיון על כך אז אנא..........

מילת שלום ודוד חבל על האנרגיות

היא מורעלת ושונאת את כל שקשור לתרבות הפולנית ולמי שממוצא פולני ומנסה להוציא את תסכוליה בפורום תרבות פולין וחבל על האנרגיות בהשקעת התגובות אליה, הניחו לה להמשיך בהתנהגות המשולה לשחפים, באים מטילים את הרפש שבגופם וממשיכים ליעד אחר.

doram44

New member
תמיד תמיד יש את אמא שלי

שלמדות שאביה היה ה"פולני" במשפחה אין לה איש שמת בפולין. סבי היה יתום . וההתנהגות האישים שלו אגב בהקשר של המלחמה נטישה ,נטישה, נטישה, נטישה , נטישה.. ולכן באופן שיהיה לחלקכם מוזר לי יש "בית" בברלין..אולי בזכות אנשים בודדים, פרטיים.... למרות ועל אף , יש לי זכויות על הארץ ההיא ואיש ושום משטר לא יכולים להעיז לקחת ממני אותם. וכן לפעמים אני מוצאת את עצמי שמה אותם במקום הזה שיסבלו. .. מגוחך .. מה זה מעניין אותם בכלל ..או עד כמה זה מעניין את רובנו בהקשרים אחרים מה היה לפני 60 שנה בקמבודיה או בלאוס או אפילו בארץ ישראל למישהו אחר..

deebeebee

New member
יהודית- מי שחייב אותו זה אביו!!!

הורים, את יודעת, זה עם חסר ערכי דמוקרטיה.......

M a g n u s

New member
אולי באמת צריך לשקול ולבטל המסעות

ואני אומר את זה בתור אחד שהשתתף במסע לפולין בתור טינאייג'ר לפני 5 שנים. אני עוד נסעתי במשלחת מצומצמת (65 איש), עברנו הכנה מסיבית, עניינית, רצינית במשך 5 חודשים וגם נסעו איתנו עדים, היסטוריונים ואף חסידי אומות. עם זאת- אני חייב לציין שאת המטרה של המסע
"לזכור ולא לשכוח" השיגו רוב חברי המשלחת בעיקר במהלך חודשי ההכנה- הנסיעות למוזיאונים, המפגשים עם ניצולי שואה, צפייה בסרטים והרצאות רבות. נכון שבמסע יש משהו יותר מוחשי, לעמוד במקום שבו הכל קרה, אבל זה הכל... אני מצאתי את העדויות של ניצולי השואה, הסרטים והמוזיאונים, הרבה יותר אפקטיבים מאשר לעמוד באושוויץ של היום- השקט, הציפורים, הדשא... גם עצם הנסיעה עצמה היא קצת בעייתית- כמו שכבר אמרו כאן, מדובר בטיסה לחו"ל בעצם, בבני נוער, משלחות רבות אף ממשיכות עם האוטובוס ליומיים- שלושה בפראג. הטיול הפך בעצם לחצי תיירותי- חצי היסטורי, ואני אישית חושב שזה ממעיט מערך השואה. העברת סדנאות כוללות בבתי ספר שיכללו בעצם את כל מה שסדנאות ההכנה למסע כוללות יהיו אפקטיביות פי כמה. ועוד לא הזכרתי את המסעות העצומים- של מאות בני נוער במשלחת אחת שעוברים הכנה מאוד מינורית למסע- פה האפקטיביות מוטלת מראש בספק. כמו כן, שכנתי הייתה ברשימת שינדלר והיא מצטרפת למסעות לפולין כעדה- לעיתים היא חוזרת כ"כ מאוכזבת מהיחס של בני הנוער לנושא, מההתנהגות הלא- הולמת בפולין... זה רק חיזק את דעתי. בין כה רוב הנרשמים למסע הם צאצאים של ניצולים- מי שהנושא באמת נוגע לליבו יסע לטיול שורשים משפחתי או לחילופין ישכור מדריך באופן אישי ע"י יחד עם קבוצת אנשים (גם אם הוא לא צאצא לניצול), ויעשה זאת אחרי הצבא- כשהוא כבר הרבה יותר בוגר, יותר אחראי, יודע לכבד את המעמד ובקיצור- כשהוא לא בן 17... סוגייה אחרת שאבקש להעלות היא "עדים במדים"- מסעם של אנשי הקבע בצה"ל לפולין המתקיים פעמיים בשנה. פשוט מחפיר-אין לי דרך אחרת לתאר את כל העניין
אנשים פשוט רואים את הנסיעה הזו כשבוע חופש בחו"ל, מה רע
מלונות, מסעדות, משכורת- והכל על חשבון המדינה. גם כל הפרוצדורה של הקבלה למשלחת- קומבינות, "ועדות" שנערכות וקובעות מי מתאים לא על בסיס אישי אלא על בסיס מקצועי נטו כמעט, ממש עשו "מסחרה" מכל האישיו של המסע לפולין. זה מגעיל. זה דוחה. זה ממעיט מערך המסע. זה פוגע בזכרון השואה. לדעתי.

כמה שטויות אפשר לכתוב בהודעה אחת

איך אתה יודע מי נוסע במסגרת "עדים במדים"? איזה שבוע חופש בחו"ל??? איזה מלונות??? רצית לנסוע לפולין דרך הצבא ולא יצא לך? תתבייש לך להשמיץ דברים שאין לך כלל ידע על כך. על סמך מה אתה כותב את זה? אני קרובה לעיניין. וגם נסעתי במסגרת הזו. כפי שכתבת בהודעתך... הודעתך היא המחפירה.

M a g n u s

New member
סליחה אבל למה לזלזל../images/Emo35.gif

אני לא סתם כותב דברים אלא על מה שראיתי ובמה שנתקלתי. 1. ממש לא רציתי לנסוע לפולין דרך הצבא- עשיתי את זה כבר בגיל 17. 2. שירתתי 3 שנים בתפקיד מסויים שבמקרה קשור לכל המסע הספציפי הזה. נחשפתי לתהליך בחירת המשתתפים במסע והוא היה במקרים רבים כמתואר לעיל. 3. דיברתי עם אנשים- קצינים ונגדים שהתמודדו ומתמודדים על מקום במשלחת, והיו לא מעט שאמרו לי את מה שכתבתי כאן בכלליות. יכול להיות שאת ראית דברים אחרים. זה מה שאני ראיתי ולזה אני נחשפתי- על בסיס דברים אלה רשמתי כאן את דעתי. זכותך להחזיק בדעתך ובחוויותייך שלך, אבל נא לא לזלזל כי אני לא המצאתי שום דבר

איך אתה יכול לכתוב

שקצינים נוסעים במסגרת "עדים במדים" לשבוע חופש בחו"ל? אתה מודע לתוכנית המסע? יש לך מושג קל שבקלים באיזו אינטנסיביות כל המסע הזה מתנהל? איך אתה רוצה שאני אתיחס אל דבריך בכבוד כאשר אתה בעצמך אינך מכבד דברים אחרים? שבוע של "מסע במדים" הינו שבוע מברך, המתחיל בשעה 5:00 בבוקר, ומסתיים בשעה 23:00 ללא הפסקה. האוכל מובא יחד עם המשלחת על מנת לשמור על הכשרות, לא מסעדות ולא נהנתנות. ואתה עוד כותב שאתה כותב דברים שראית??? ומצד שני הינך כותב שלא נסעת במסגרת הצבא! היכן ראית מה נעשה במהלך המסע? תן פה שמות של נגדים שסיפרו לך שזו חופשה בחו"ל. אתה משמיץ ורוצה שאקבל את דבריך בכבוד. קודם תכבד, ואני מבטיחה לך שתקבל כבוד בחזרה.

למעלה