צומת דרכים

bajura

New member
צומת דרכים

אז אנחנו בדילמה הקשה מכולם. חינוך מיוחד או שילוב. הילד עולה לגן חובה. לא מחפסת תשובות, אני מבינה שאין תובה אחת נכונה בנושא. אבל אסמח לשמוע ולהזדהות עם הורים שנמצאים מול אותה דילמה.

אם לא ברור, אז לנסות קודם שילוב.

אם בוחרים בשילוב בטעות, קל לעבור לחינוך המיוחד. אבל אם בוחרים בחינוך המיוחד בטעות, קשה לעבור לשילוב.

bajura

New member
יש דבר כזה ?

לבחור בטעות בחינוך המיוחד ? אני שואלת בלי ציניות .כי לבן שלי לא כול כך טוב כרגע בחינוך המיוחד. אבל המסכנה של הצוות היא שעם לא טוב לילד בחינוך המיוחד אז אין לו כול סיכוי בחינוך הרגיל.

לבן האמצעי שלי החינוך המיוחד עשה רע. כעת

צוות השילוב בבית הספר משלים לו את החומר שהוא הפסיד. זה דורש צוות שילוב מוכשר ורגיש וזה דורש גם הורים עם המון ביטחון עצמי. יש דבר כזה, אבל זה ממש לא קל. אני משוכנע שאם ייתנו לסידור הזה להמשיך, הילד יעשה חייל בשילוב. אוטיזם זה תחום מסובך שרב בו הנסתר על הגלוי. אי אפשר לעשות בו הכללות פשטניות.

לבן שלי היה ממש לא טוב בחינוך מיוחד

אבל הוא פרח בשילוב (כמובן ששילוב נעשה כמו שצריך)

bajura

New member
אפשר לשאול ?

איזה סוג של חינוך מיוחד היה ? למה את מתכוונת ב"השילוב נעשה כמו שצריך" תודה רבה לך.

בטח שאפשר

הוא היה בגן תקשורת. הוא ממש הלך לאיבוד שם, ראיתי איך ילדים בתפקוד תקשורתי גבוה התחברו ושיחקו ביחד והוא היה נשאר לבד. גם לא היה כמעט יחס אישי ורוב הדברים שנעשו בגן לא התאימו לבן שלי (כי קוגנטיבית הוא גבוה ותקשורתית נמוך). שילוב נכון, זה שילוב עם סייעת מקצועית, זה כאשר יש מנחה טובה שמדריכה גם צוות הגן וגם את הסייעת, וכמובן תוכנית ביתית לתמוך בשילוב. גם היה לנו מזל לזכות בגננת מדהימה שאין לי מספיק מילים לשבח אותה.

למעלה