צומת דרכים מבלבלת

Le Dilemme

New member
צומת דרכים מבלבלת

שלום לכם, אני בחורה בת 24 שעברה כברת דרך מאד מבלבלת מבחינה לימודית ותעסוקתית בחייה. רק לפני כשנתיים הגעתי למצב של מספיק רצון ומוטיבציה לרדוף אחרי מה שאני באמת מעוניינת לעסוק בחיים שלי וזה בתחום הרפואי. מה שמעניין אותי בעיקר זה רפואת שיניים או קלינאות תקשורת. מהבירור שעשיתי בנוגע לקבלה לרפואת שיניים הבנתי שאין מצב שאני אי פעם אתקבל בארץ ולכן כיוונתי על חו"ל. עשיתי בירור מעמיק והתחלתי לחתור לכיוון השלמת תנאי הקבלה שכללו בראש ובראשונה תעודת בגרות שלא היתה לי מכיוון שעזבתי את בית הספר בגיל צעיר. השלמת בעצמי (ללא קורסים) תעודה בגרות בדם יזע ודמעות. התעודה עצמה לא מדהימה בכלל (ממוצע 85 כולל בונוסים). וניסיתי להתקבל על תנאי השנה (כי מועד ההרשמה היה לפני הבגרויות האחרונות שלי) אך לצערי עקב חוסר תעודת בגרות, לא התקבלתי. עכשיו יש לי כבר תעודת בגרות אבל אני מודאגת לגבי הקבלה שלי ללימודים מכיוון שהביקוש ללימודים בחו"ל מצד ישראלים וסטודנטים זרים כ"כ גדל שהמון סטודנטים לא התקבלו השנה גם כשהיו להם את כל הדרישות ואפילו ציונים מצוינים. לנוכח הבעיה הפוטנציאלית ומכיוון שאת סטטוס הקבלה לשם מקבלים די ברגע האחרון, אני מנסה למצוא אופציה חילופית שאליה אוכל להתקבל. אני בת 24 שזה אמנם יחסית צעיר אבל אני לא מסוגלת יותר לשבת ולא לעשות כלום ולדחות כל שנה מחדש את הלימודים. קלינאות תקשורת בארץ זה משהו שקשה להתקבל אליו כמעט כמו לרפואה. אני עושה עוד שבועיים פסיכומטרי שאליו אני לומדת לבד אבל גם, אני ממש לא בונה על ציון 700 ואני חושבת שציון הסכם שלי לא שווה הרבה מתחת לפסיכו' של 750+ בגלל הציון הנמוך בבגרויות. אני חושבת שזה מיותר לשפר בגרויות או לעשות הרבה פסיכומטרי כי הדברים האלה הם בזבוז זמן וכסף. זה יוכל לקחת לי שנה וגם שנתיים מהזמן שלי ובשביל מה? בינתיים לא השגתי אף הישג אקדמי. אני ניסיתי לברר על לימודי קלינאות תקשורת בחו"ל אבל ממה שהבנתי,זה תואר שני לא? אני אשמח אם מישהו פה יוכל להעיר את עיניי לגבי אופציות נוספות ללימודים. כמו כן, האם יש לכם רעיונות למקצועות רפואיים ופארא רפואיים נוספים שאוכל ללמוד (בארץ או בחו"ל) מבלי להצטרך תנאים אסטרונומיים לקבלה? תודה מראש,

תשובה מה קורה עם אחיות, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, טכנאות רנטגן? את גם יכולה לעשות בלשב ראשון תואר ראשון בביולוגיה, לצאת עם ציונים טובים ואז לנסות להתקבל לרפואת שיניים בארץ (או בחו"ל)-כמובן שאת צריכה להוכיח יכולת לימודית טובה לשם כך.

Le Dilemme

New member
אז ככה

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר :) סיעוד ירד לי מזמן מהפרק. כל שאר המקצועות שציינת הם אמנם פחות אטרקטיביים משני המקצועות שציינתי אבל גם אליהם ישנן דרישות סף מאד גבוהות. בנוגע לתואר בביולוגיה. ידוע לי שזאת אופציה. יחד עם זאת, בהנחה שלא אשיג ציונים מצטיינים בתואר שכזה (ובכל זאת אני באה ללא רקע), ישנו גם הסיכוי שאני פשוט אתקע עם תואר מיותר.

pinprick

New member
נסי לבדוק את תנאי הקבלה להפרעות בתקשורת במכלל

במכללות- קרית אונו ואריאל. נסי להגיע ליועצת לימודים שם או מישהו מהחוג. לפעמים קל יותר להתקבל במכללות, אני לא יודעת האם זה כך גם במקצוע הזה. בנוסף, אני יודעת על סטודנטים שהגיעו לקלינאות תקשורת ממקצועות אחרים- אני לא בטוחה אלו פרמטרים היוו שיקול בהחלטת הקבלה שלהם- הייתי מנסה לבדוק את זה בחוג עצמו.

למעלה