צומת דרכים בסוף שנה א'

liichy

New member
צומת דרכים בסוף שנה א'

אני ליאת בת 22, מסיימת בקרוב שנה ראשונה של תואר ראשון במדע המדינה וסוציולוגיה באוניברסיטה העברית.
אני מאוד נהנית מהתואר ומרגישה שהוא ממש מקיף תחומי עניין רבים שלי, שהוא מפתח אותי מאוד ומאתגר אותי.
עם זאת, אני מפחדת לצאת לשוק העבודה עם תואר לא פרקטי.. ומפחדת שאולי בחרתי מסלול שהוא "קטן עליי" ושהוא לא ממצה את היכולות שלי.
לא מזמן עברתי מבחן בסטטיסטיקה וקיבלתי ציון מעולה, מה שגרם לי לחשוב שאולי אני יותר ריאלית ממה שחשבתי.. התחלתי לחשוב על מעבר לתואר בסטטיסטיקה, או לימודים מוגברים בסטטיסטיקה במסגרת התואר שלי (לא בטוחה שיש דבר כזה). העניין הוא שאני מתעניינת בסטטיסטיקה מבחינת מחקרים חברתיים, ולפי המתרגלת שלי - הסטטיסטיקה שאני לומדת בתואר מספיקה למחקר במדעי החברה.
רציתי לשאול האם עדיף לי בכל זאת לנסות לעבור לסטטיסטיקה, למרות שרוב הסיכויים שהציונים שלי יהיו ממוצע-מינוס. האם עדיף לסיים תואר במדעי החברה בהצטיינות או לסיים תואר בסטטיסטיקה בציונים נמוכים? יש לזה השפעה בשוק?

מלבד הרעיון הזה, יש תוכנית באוניברסיטה לסטודנטים מצטיינים שמקנה תואר ראשון ושני בארבע שנים, וכוללת בתוכה יחס אישי יותר וקורסים בלעדיים לתוכנית. חשבתי להתחיל בתוכנית הזאת שנה הבאה לכיוון תואר שני בדמוגרפיה או בארגונים, שאלו תחומים שמעניינים אותי מאוד, ואולי כך אמצה יותר את היכולות שלי. (תואר בדמוגרפיה מעניק כלים לחישוב כמותני, ותואר בארגונים מאפשר להיות יועצת ארגונית).
אני מאוד מבולבלת ולא מכירה את שוק העבודה, אני גם לא פוסלת לימודי תעודה בהמשך (חשבתי על אבטחת מידע)..

אשמח לתשובה שתעזור לי להחליט מה לעשות בצומת הדרכים הזו, תודה רבה!

היי ליאת,

ממה שאת מספרת כאן אני מתרשמת שיש לך 3 צרכים עיקריים בהקשר הלימודי-מקצועי:
1. עניין
2. מיצוי הפוטנציאל שלך
3. פרקטיקה.

המלצתי לך היא לקבל החלטה שתספק אותך בכל ה-3 הללו כיוון שניכר שהם חשובים לך.
לגבי סטטיסטיקה, לא בהכרח מסתכלים על ציונים, תלוי במשרה ולדעתי זה לא צריך להוות שיקול מרכזי אלא יותר העניין שלך והכישורים שלך, כי מעסיק מתרשם ממך בסופו של דבר לאורך זמן ומהביצועים בשטח. כך שחשוב מאוד שתאהבי את מה שאת עושה וזה יתאים לכישורים שלך.
לגבי מעבר ללימודי סטטיסטיקה - האם זה יענה על 3 הצרכים הנ"ל לדעתך? אולי יחסר לך הנושא החברתי שנראה שמאוד מעניין אותך. שווה לבדוק שילוב דו חוגי בין סטטיסטיקה לסוציולוגיה.
אגב עם מדע המדינה וסוציולוגיה אפשר להתקדם לכיוונים כמו מחקר, הוראה.
המסלול למצטיינים נשמע מצויין בשבילך, חשוב לברר לגביו עוד פרטים.

לסיכום, בדקי את האפשרויות השונות עליהן חשבת אל מול 3 הצרכים העיקריים שלך, וגם בררי לעומק ותשאלי שאלות בחוגים ובמסלולים השונים שאת שוקלת ללמוד בהם.
המון בהצלחה !

למעלה