צום

aiki

New member
צום

שאלה לגבי צום: 1. מה דעתכם על צום יומי (ללא אוכל או ללא אוכל ושתיה)? 2. חבר שלי צם פעמיים בשנה ללא אוכל למשך שבועיים (רק מים ולעיתים קפה). לדבריו לאחר מספר ימים ההרגשה טובה מאוד וחדה. תגובות לגבי ההשלכות על הגוף והערך התזונתי. תודה

צום ושאר ירקות..../images/Emo137.gif../images/Emo63.gif

לפי דעות רבות ששמעתי מדעות מומחים הצום יכול לנקות רעלים בגוף,לפתוח סתימות במעיים ולסייע בחילוף נכון של חומרים. בקשר לסוגי הצום אני עצמי שמעתי שישנם קבוצות שצמים 14 עד 20 יום בפיקוח רפואי(בדרך כלל עם מרפאים טבעיים ומומחים לנושא). יש עוד שני סוגים ששמעתי אליהם אף שאני לא הייתי ממליץ עליהם, והם: יום אחד עד שבוע בהם שותים רק מיצים טבעיים ומים השלישי מבין הסוגים הוא צום שלי יום אחד בלי מים ואוכל. דעתי על הצום היומי היא שהוא נותן מנוחה לכל מערכת העיכול ובכך מאפשר להם לנקות את עצמם ולהפריש רעלים ופסולת מהגוף(ותודה לאלוהים ולחכמים בגמרא שחשבו על רעיון טוב שכזה
...) בסך הכול כדאי מאד לצום אבל להשגיח על הכללים לילה טוב סופגנייה

צום

צר לי לשבור כמה מיתוסים. 1.צום אינו מנקה רעלים בגוף, מנגנוני ניקוי הרעלים הם המנגנוים שכבר קיימים בגוף(לדוגמא כבד, כליות ועוד מנגנונים). אם רוצים לתת לגוף "לנקות" פשוט לא נכניס לו רעלים, מכיוון שחלק ממנגנוני התאים צריכים אנרגיה לפעול כדאי לתת להם אנרגיה (אוכל). 2. שתיית מיצים מפירות וירקות- קיבלנו את הסוכר ויטמינים ומינרלים שבפירות אך לא את הסיבים התזונתיים שיש בפרי עצמו. עדיף לאכול פירות ולשתות מים. 3. צום ללא מים- גופינו אינו מתפקד הטיב כאשר הוא במחסור של מים! חלק ממערכות סילוק הרעלים פועלות ע"י הוצאת הרעל בתמיסה מימית. לכן צום ללא מים פוגע בזה, לאחר שלושה ימים ללא מים רוב האנשים ימותו. בדת היהודית מוזכר צום יום הכיפורים כעינוי, ועם הקביעה הזאת אני מסכים. ולגבי ההרגשה הטובה- אכן לאחר שבוע במצב של צום קיימת הרגשה טובה יתכן שזהו מנגנון הגנה של הגוף (וזאת רק השערה שלי) במקום שנהיה עייפים מכדי לחפש מזון אנחנו נוכל להיות יותר פעילים. מניסיוני האישי (לא מחקר) עוד השפעה של צום ממושך היא שהאדם מתרגז בקלות.

שניניני

New member
ניסיון שלי לצום..

חשבתי שיהייה מעניין לשתף אתכם בניסיון שלי לצום: לפני בערך 7 שנים ..פתחתי בצום של 14 יום לאחר שקראתי את הספר :"הצום עשוי להציל את חייך" של שלטון וכן גם התחלתי ללמוד רפואה משלימה אצל מורים שמאמינים מאוד בצום ונפלאותיו ובדרכה של ה"הגיינה הטבעית". הייתי אז בקשר עם אדם מבוגר ממושב אמירים שצם כל שנה. לא אכלתי כלום כל הצום ורק שתיתי מיים. הייתי מאוד חלשה במשך הצום ..הלכתי לאט מאוד ונראיתי חולה מאוד היו גם שלבים בצום שהרגשתי מדוכאת מאוד או מעופפת באושר. רזיתי מעט מאוד (יחסית לסבל) משהו כמו 2.5 או 3 קילוגרם. כשסיימתי את הצום והתחלתי לאכול ..קבלתי תאבון מוגבר ואכלתי המון כנראה מתוך רצון לפצות על התקופה הדלה. מה שכן,לאחר הצום: כאבי מחזור וטרום מחזור נעלמו לחלוטין.(המחזור המשיך להגיע) מערכת העיכול שלי פעלה באופן מדהים ..(במהירות יעילות) נפטרתי מעצירויות לתקופה של חודש חודשיים. והיתה לי המון אנרגיה לפעילות גופנית וחזוק הגוף ותחושה של חיוניות. (התעמלתי במרץ והנאה) באופן אישי לא הייתי ממליצה על צום. גם אם יש אפקט של "ניקוי והמרצה" ,נראה לי שניתן להשיג אותו גם בדרכים פחות קיצוניות עם פחות סבל. וגם קשה מאוד לשמור על תוצאות הצום במידה וחוזרים לאורח החיים הקודם. ובכל מקרה אם מחליטים שכן צמים אז מומלץ לנוח ולא לעבוד באותה תקופה (אני עבדתי במשך הצום) וגם לעשות את זה בפיקוח ובסביבה נעימה.

שניניני

New member
ניסיון שלי לצום..

חשבתי שיהייה מעניין לשתף אתכם בניסיון שלי לצום: לפני בערך 7 שנים ..פתחתי בצום של 14 יום לאחר שקראתי את הספר :"הצום עשוי להציל את חייך" של שלטון וכן גם התחלתי ללמוד רפואה משלימה אצל מורים שמאמינים מאוד בצום ונפלאותיו ובדרכה של ה"הגיינה הטבעית". הייתי אז בקשר עם אדם מבוגר ממושב אמירים שצם כל שנה. לא אכלתי כלום כל הצום ורק שתיתי מיים. הייתי מאוד חלשה במשך הצום ..הלכתי לאט מאוד ונראיתי חולה מאוד היו גם שלבים בצום שהרגשתי מדוכאת מאוד או מעופפת באושר. רזיתי מעט מאוד (יחסית לסבל) משהו כמו 2.5 או 3 קילוגרם. כשסיימתי את הצום והתחלתי לאכול ..קבלתי תאבון מוגבר ואכלתי המון כנראה מתוך רצון לפצות על התקופה הדלה. מה שכן,לאחר הצום: כאבי מחזור וטרום מחזור נעלמו לחלוטין.(המחזור המשיך להגיע) מערכת העיכול שלי פעלה באופן מדהים ..(במהירות יעילות) נפטרתי מעצירויות לתקופה של חודש חודשיים. והיתה לי המון אנרגיה לפעילות גופנית וחזוק הגוף ותחושה של חיוניות. (התעמלתי במרץ והנאה) באופן אישי לא הייתי ממליצה על צום. גם אם יש אפקט של "ניקוי והמרצה" ,נראה לי שניתן להשיג אותו גם בדרכים פחות קיצוניות עם פחות סבל. וגם קשה מאוד לשמור על תוצאות הצום במידה וחוזרים לאורח החיים הקודם. ובכל מקרה אם מחליטים שכן צמים אז מומלץ לנוח ולא לעבוד באותה תקופה (אני עבדתי במשך הצום) וגם לעשות את זה בפיקוח ובסביבה נעימה.

למעלה