צום

L i z a r d

New member
צום

אני רוצה לצום למשך תקופה מסוימת לצורך ניקוי הגוף ועוד. חשבתי על תזונה של מים וענבים בלבד, אבל מכיוון שזו לא עונה של ענבים אז זה לא אפשרי... אני מעוניין למצוא תחליף למשהו אחר שאוכל לאכול בזמן הצום, ובכלל אשמח לכל עצה /רעיון/דיעה בנושא הזה...

חורף לא עונה טובה לצום. חכה לסתיו.

בחורף צריך לשמור על חום הגוף, ענבים דוקא מקררים. אם אתה בכל-זאת מחליט צום עכשיו, אנא עשה זאת עם ייעוץ ובקרה של מומחה בתחום. חשוב שאותו מומחה יבדוק אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך. צום לא מתאים לכל אחד, וגם למי שהוא מתאים - הוא לא מתאים תמיד. שמור על הבריאות שלך!

לא לכל אחד מותר לצום, לא כל צום

מתאים לכולם. כדי לעשות צום ארוך, צריכים להתקיים מספר תנאים. * חיים חסרי STRESS הוא אחד מהם. * מעקב מטפל מנחה - שני * מעקב מסודר של לחץ דם, ואם אפשר - גם של סוכר. * חוקנים - חשוב להוציא את הפסולת. בצום, לאחר מספר ימים - אין נפח שמאפשר יציאת צואה * פעילות גופנית מתונה * הרבה מנוחה * אין לעשות אמבטיות (במיוחד לא חמות וארוכות) או לטבול בבריכה או בים. מים סופחים אליהם אנרגיה - זה מחליש את הגוף בזמן צום. כן מותר להתקלח במים זורמים (מקלחת) אך רצוי שעוד אדם יהיה נוכח ויידע שאתם מתרחצים. וחוץ מזה לטאה יקר, == למה אתה רוצה לצום? == לכמה זמן? == לאיזו תוצאה אתה מייחל? == מי מנחה אותך? (ספר, חבר, מטפל) חשוב לא לקחת את הצום בקליות רבה מדי. הוא יכול להיות אחלה, וקל ונעים וזורם, אבל יכול גם להיות מקור לנזקים קשים לגוף. בצום לטווח ארוך יש סכנה לנזקים בלתי הפיכים לשרירים ולמערכת העצבים.

L i z a r d

New member
תודה, לשניכם

תשובות לשאלותיך: אני רוצה לצום בשביל לנקות את הגוף, ובשביל להיות במשך זמן מסוים בהשפעות הפיזיות שיש לצום כזה וכן ההשפעות על התודעה. חשבתי לצום למשך זמן של 3 ימים בערך. לכן אני רוצה לדעת איזה מזון כדאי לי לאכול בזמן הצום (לא צום מלא) חוץ ממים. יש לי מודעות לנושא, לעצמי ולגוף שלי, ואנ מקשיב לגוף שלי מספיק בשביל לקחת אחריות מלאה על צום שכזה (וזה כולל גם להפסיק אותו אם יש צורך). מתוך זה אני גם יודע שזה מתאים לגוף שלי כרגע. אשמח להמלצה על מזון לצום....

SideKick

New member
מזון לצום...

מזון לצום. אלה לא קצת שתי מילים שסותרות אחת את השנייה?

L i z a r d

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo6.gif

זה באמת מצחיק, בגלל זה קראתי לזה במקום מסוים צום חלקי...אני לא בטוח איך לקרוא לזה. קראתי ושמעתי על "צומות" שכאלה, שבנוסף למים גם אוכלים עוד משהו קל (כמו הענבים שהזכרתי) מכיוון שמדובר בצום לתקופה של שבוע לדוגמה, או יותר.

מאיר72

New member
לא חיבים חוקן

כאשר עושים צום של נוזלים לאחר כמה זמן המעיים מפנות את מה שהיה וזה עדיף על חוקן שמנקה בד"כ את החלק היורד של מעי הגס ובמקרה הטוב ביותר אולי חצי ממנו.

bestofhealth

New member
חוקנים בזמן צומות

בעיקרון, אתה צודק מאיר, אם אתה מתכוון במילה נוזלים למים בלבד. בצום מים בלבד, אחרי היום השלישי לצום אין אכן תועלת בחוקן. יותר מזה, החוקנים עלולים רק לגרום לחולשת יתר בשלבים מאוחרים (בצומות מים ארוכים יחסית). לעומת זאת כשמדובר בצום מיצים (יש הקוראים לו דיאטת מיצים), אז יש אכן מקום והצדקה לעשות מדי פעם חוקנים לאורכו של הצום. גובי

L i z a r d

New member
כמה שאלות

לא אמורה להיות בעיה עם תה ירוק עם נענע, לא? ולגבי התה, איך כדאי להמתיק אותו? ומה סיבת השימוש בפלפל, מה זה נותן?

Yin

New member
לדעתי אין בעיה עם תה צמחים

למינהו. ההמתקה הכדאית ביותר היא: כלום. אל תמתיק בשום צורה. הפלפל האדום מסוג "קאיין" מספק מינרלים. עדי

למעלה