צום

צום../images/Emo7.gif

מחר מגיע ערב תשעה באב
, ושוב עולה לה וחוזרת ההתלבטות האינסופית כמו אוגר היפראקטיבי על גלגל אחרי אסיד - אני רוצה לצום ולא יכולה, ויודעת שהצום רק יזיק לי ולמעשה במגבלות המוטלות עלי אני צמה, אבל זה ממש לא עוזר לי כשאני אוכלת חצי פרוסה לפני הכדורים בבוקר. וככה כל שנה, כל שנה, תשעה באב ויום כיפור, וזה אוכל אותי - למרות שכל רב יתיר את זה, ההגיון הישר יתיר, הרופאה תתיר, המשפחה תתיר, ואני המבקרת הכי קשה של עצמי
. אז אם יש למישהו עצה איך לתת נימוק לראש הדפוק שלי, בלי רגשי אשם שלא במקומם, תרגישו חופשי לתת לי בראש, הוא כבר חסין...
אז לכולם, יום טוב, לצמים, צום קל, ולצמים בכורח הנסיבות, כמוני - אתם בחברה...איך נאמר...מעניינת
שיהיה לכולם רק טוב, קוקו

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo88.gif../images/Emo24.gif../images/Emo88.gif

כמו שאמרתי כבר בצום י"ז בתמוז תאכלי קצת, כמה שאת צריכה בשביל שלא להרגיש רע עם עצמך וכדי שלא יקרה לך שום דבר. לא בשביל להיות שבעה ח"ו
צום קל

ענת71

New member
../images/Emo91.gifאת יכולה לצום.

אני יודעת שהצום כרוך בסיכון. אני ממליצה לך: ליטול את הכדורים בבקר לא לאכול ומדי שעה עד שעתיים לשתות רק מים כך הרופאים המליצו לי לצום גם הרבנים אמרו לי שצום כזה מקובל. כדי שלא תרגישי תצום את יכולה לקרוא ספרים. שיהיה לך: לילה טוב.

תודה על ההמלצה...

אני אכן שותה רק מים עם הכדורים, אבל אני לא לוקחת רק כדור או שניים ביום, אלא 5-1.5-5 , בוקר-צהריים-ערב.ואת כולם אני חייבת לקחת על קיבה מלאה, לפחות חלקית, לכן עלי לאכול את המינימום שבמינימום לפני הכדורים, ולשתות הרבה עם לקיחתם כדי שיספגו מהר למחזור הדם. תודה בכל זאת על העצה!
קוקו

ענת71

New member
איזה כדורים את שותה../images/Emo35.gif

דעי לך שחשוב לשתות הרבה מים גם אם צמים. או אוכלים המים מנקים את הגוף. שיהיה לך צהרים טובים!!!

../images/Emo180.gif../images/Emo180.gifשאני לוקחת

אני לוקחת 4 סוגי כדורים: דפלפט, קלונקס, טופמקס, ו-קפרה (תרופה חדשה יחסית, אז אולי לא שמעת עליה). אני יודעת שצריך לשתות הרבה, בעיקר מים, ועוד עם כמות הכדורים שאני לוקחת, גם שאלתי רב שלדבריו אפשרי לשתות הרבה - אך בכמויות קטנות לאורך היום, ולא הרבה רק בשביל הכדורים וחוץ מזה כלום. מקווה לעבור את הצום בקלות, ומודה לך
-שיהיה לך יום קל וצום קל!!! קוקו

ענת71

New member
../images/Emo87.gifאני מכירה את כל הכדורים!!!

לצערי הרב אני מכירה את כל הכדורים בגלל שלא הייתי מאוזנת. כל שבועיים עד חודש הרופאים היו מנסים לתת לי כדור חדש עלי לציין: שמרוב כדורים הקיבה שלי הצתמקה זה אולי נשמע מצחיק(אסור לי לאכול מאכלים בשריים למזלי אני צימחונית) הכדורים שאני שותה הם: טריל סי אר אורמוקס במחזור אני מוסיפה אסיואל. הכדורים שאת שותה עשו לי תופעות לוואי נוראות!!! כיום אני מאוזנת פחות או יותר. נ.ב את לא חייבת לצום שיהיה לך ערב טוב אל תקחי ללב!!!

מרוב כדורים ...

היי ענת! אני מתכבדת בזאת לתת לך תואר פציינטית של כבוד (למה תמיד דוקטור...) במדעי התרופות
.אחרי דבר כזה, מעברי הכדורים שלי לא נראים גרועים כ"כ... טוב, אולי חוץ מאחד, זרונטין, שאם גם אותו את מכירה, אני מסירה בפניך את הכובע ואוכלת אותו. אחרי הצום. גם לי יש תופעות לוואי מהכדורים, בעיקר הדפלפט: עליה במשקל, נשירת שיער, עייפות
...השאר אולי משאר הכדורים, אני לא יכולה למיין.ולשמחתי, גם אני מאוזנת סופסופ כיום, עם הקפרה.כפרה עליה... בענין הצום, שכולם התיחסו אליו כ"כ, אני חייבת לצום אבל לא כמו אדם מן השורה ובריא - אני צמה עם מעט אוכל לפני הכדורים, ומים אחרי ובמשך היום. זה למעשה צום, למקרי פיקוח נפש או חולים כמוני שחייבים לצרוך אוכל עם התרופות.ועם הבעסה הרגשית שבענין.מה לעשות, נקווה לטוב
... יום נפלא וצום קל לצמים מכל סוג!!! תרגישי
,קוקו

moshkush

New member
../images/Emo70.gifקוקו

אל תשכחי את הכלל -ונשמרתם לנפשותיכם. תהיי כנה עם עצמך ותאכלי ותשתי בדיוק את המינימום שאת חושבת שהכרחי לבריאותך.
נראה לי שזה אפילו יותר קשה (פסיכולוגית) מאשר לצום לגמרי. ובטוח שזה עינוי... בהצלחה ואל תייסרי את עצמך. העיקר הוא הרי התפילה/תקווה לתקומת העם לגמרי. הצום הוא אמנם הלכה אבל לדעתי הוא לא המטרה אלא אמצעי כדי שלא נוכל להתעלם מהיום הזה והמשמעויות הנובעות ממנו... לילה טוב!

ענת71

New member
../images/Emo13.gifאני שותה הרבה מים.

תמיד אני צמה בצורה כזאת. את לא חייבת לצום זה לא נורא זכרי פיקוח נפש דוחה... שיהיה לך: לילה טוב!!!

לשאלתך......

חולה - אף שאין בו סכנה, אסור לו לצום. מי שאמר לצום - הקב"ה, הוא שאמר "ונשמרתם מאד לנפשותכם!!" אין שום עניין בלהיות "גיבור" ולצום, יש עניין בלהיות "גיבור" ולעשות את מה שצריך על אף מגבלות הרגש!. את חייבת לאכול היטב, לא מעט, לא חצי פרוסה. והקב"ה ישלח לך רפואה שלמה במהרה. הכותב הינו מנהל הפורום "לשאול את הרב".

בקשר לצום...

תודה רבה על תשובתך. חשבתי לשאול רב, ונחסך לי העניין...אבל עדיין אני לא צריכה ארוחות מלאות, פרוסה, אפילו חצי יספיק לפני כל לקיחת כדורים.
צום קל ומועיל! קוקו

hashy

New member
נראה לי שלא הבנת את תשובתו המאד

קולעת. אני בטוחה שקשה לך - הייתה תקופה בחיי שגם לי זה היה קשה. אבל מה שנראה לי שהרב ניסה לאמר לך הוא שהשיעור שלך הוא למרות הקושי לבטוח בחיים ולאכול סביר ביום הזה. מי שמכיר את העניין יודע שאצל אדם מאמין זו תענית גדולה יותר מאשר לצום. קחי את התענית הזו בשתי ידיים ועברי אותה בדיוק כמו שהצמים עושים. נראה משונה, הלב אולי אומר אחרת, אבל את מסכנת את הגוף שניתן לך אם לא. אני מבינה את הרופאים שרוצים לעזור לך ואומרים לך לאכול "רק" חצי פרוסה" אבל באמת נראה לך שחצי פרוסה זה מספיק? להערכתי ממש לא. כמות התרופות שאת לוקחת היא די גדולה. האוכל מתבקש כדי שא. החומציות של הקיבה לא תעכל את הקיבה, ב. יהיה מה שיצור שכבת מגן בין הכדורים לקיבה. פרוסה - חצי פרוסה זה ממש מעט...

qt1

New member
תודה לנאמן למקורות וצום קל

לאלה מבינינו שצמים בדרכם שלהם.

למעלה