צום

כשמך כן הוא קוקו מה את חרדית?

אפשר לחשוב שמהיום את חוזרת בתשובה שלמה מתפללת כל יום לובשת שמלות מסתכלת לאדמה ולא ישר. אז מה הקטע צמת או לא היינו הך

moribat

New member
קצת מונופיליסטי מצידך

וגם מעליב.לא לך להחליט מי רוצה לצום ומיהי יהודיה "כשרה"(שמלות, מבט לאדמה ועוד אותן שטויות שלא ממש קשורות להרגשת הזהות היהודית). אולי כדאי שתשנה את המילה הראשונה בכינוי שלך....

תשובה מ- KOKO ../images/Emo9.gif

לא הבנתי מה הקשר אם אני חרדית, לקושי שלי לא לצום לגמרי, בלי מים ואוכל בשביל הכדורים. אני אמנם לא חוזרת בתשובה, או מתפללת כל יום (נק' לרעתי)או מסתכלת לאדמה - מי הולך ובוהה באדמה? - בעצם לפעמים הריצוף/המדרכות בעיר לא משהו, וצריך להסתכל; אבל אני כן לובשת שמלות או חצאיות ארוכות, אני פשוט בחורה דתיה, לא חרדית ולא חילונית, לא צריך להיות קיצוני לאף כיוון. ובהיותי הבחורה הדתיה שהנני, מ א ד מפריע לי "הקטע" אם צמתי או לא, אולי לך זה היינו הך, לי זה הבדל שמים וארץ. אבל בדרכי אני צמה, עם הכדורים והכל, כי זה-אחרי הכל-פיקוח נפש...אז קח
ותלמד דבר או שניים, תיקון. יום טוב, וצום קל(?),koko

S E M 151

New member
לקוקו היקרה

יש תגובות של אנשים שעדיף פשוט להתעלם מהן כאילו לא נכתבו או נאמרו בכלל, קוקו. את בוודאי שלא צריכה להסביר את עצמך לאותו תיקון, ובוודאי לא לפני ש"תיקן" את עצמו ואת ההתנשאות הנוראית הזו שלו ולא ממש מעניין מיהו או מהו. שיהיה לך צום "קל" ושתרגישי רק טוב.

55

New member
אני חושבת שכדאי ששתיעצי עם רופא או

עם רב או משהו כזה אסור שתקחי החלטות כאלו בלי לשמוע חוות דעת מקצועית

../images/Emo61.gifעל האפילפסיה!

שלום רב! כשאת כותבת שאת צמה למרות מחלת אפילפסיה, אני נזכר בחבר שלי שאני חיבבתי אותו והוא היה אפילפטי (מחלת הנפילה), והוא לקח רכב בלי רשות בעוד שאני הייתי בתוך המכונית, אני חושב שאסור היה לו, כי אם חס וחלילה יהיה לו התקף בזמן הנסיעה, אני כמובן מהרתי לדווח למנהל המפעל בו אנו שניינו עבדנו, כי הוא היה יכול לגרום לתאונה מחרידה על ידי כך שהוא פתח במהירות מופרזת, כשנודע לו על תתלונתי הוא כמובן איים עלי. אני כמובן לפעמים אני חושב עליו כי אני מאוד חיבבתי אותו. אני חושב שיש לציית לרופאים ולא לעשות שטויות כי זה פוגם בבריאות, כל הכבוד שאת רוצה לכבד את הימים האלה אך לא צריך להגזים ויותר חשובה הבריאות ורק שתשמרי לנפשך.

צום מול נהיגה

שלום רן! אני הולכת לפי הוראות הרופאה שלי, לא צמה בכח ולא מחביאה את הכדורים, פשוט זה עושה לי את ההרגשה הרעה והמוכרת של "אחרים יכולים ואני לא" - הרגשה שנמאסה עלי, ושלאחרונה נפטרתי ממנה עד ששוב הרימה את ראשה. אני לא אעשה משהו לסכן את בריאותי, פשוט הוצאתי קיטור - ואני לא מאמינה כמה תגובות זה גרר...לכל מיני כיוונים. אני לא מגזימה, אני אוכלת לפני הכדורים ושותה אחריהם, ואם זה לא הרבה - זה יום אחד בשנה... אני מפצה למחרת, או בעצם בערב כבר. המקרה של החבר שלך, לדעתי, חמור יותר, כי במעשיו סיכן את חייו ואת מי שהיה איתו ברכב, ואם חלילה הייתה מתרחשת תאונה, מי יודע מי עוד היה נפגע. אין לי מושג מה מצבו, אולי הוא מאוזן ויכול לנהוג, ובמקרה זה אני לא יודעת מה עושים, כי לי אישית אין רישיון. בכל אופן, תודה על הצומי, אני אשגיח על עצמי(כמו שכווולם בקשו), יום טוב וצום קל ומועיל!!
קוקו

../images/Emo24.gif../images/Emo79.gifשוב אני חוזר אליך!

יפה שאת שומרת על המסורת,, אבל תדעי לך שפיקוח נפש דוחה שבת, מוטב לא להכריח את עצמנו לצום מאשר לא להרגיש לא טוב, צום קל ומועיל ושיהיה לך הרבה בריאות. רנסקי מיכאל

לא נורא

לעניות דעתי אם את כ"כ רותה לצום ולא יכולה זה יחשב לך לפני הקב"ה כאילו צמת(לדעתי בלבד!!!!!!!!!!!!!!) אפשר לשאול רב אם אני צודק

לא נעים...

שלום אוריאל. שאלתי רב איך/כמה אני יכולה לצום, וכמובן את רופאתי היקרה, ואני יכולה לצום במידה ולאכול קצת לפני לקיחת הכדורים ולשתות הרבה מים במהלך היום, קצת כל פעם. תודה על דעתך, כל דעה חשובה לי. צום קל ומועיל!! קוקו

elyaqim

New member
פיקוח נפש דוחה

לקוקו היקרה פיקח נפש דוחה הכל למעט 3 עבירות שנאמר עליהם יהרג ואל יעבור (עבודה זרה, גילוי עריות, ושפיכות דמים) מאחר ואני מודע אישית לסוג הכדורים שהנך לוקחת אני יכול לומר בודאות שזה מצב של פיקוח נפש באשר לרגשות האשמה שלך צומי אפילו שעה אחת מה שאת יכולה אבל אל תסכני את בריאותך מה שחשוב זה הכוונה וזה לא קלישאה!!! באשר למצבי הרוח שלך לי עוזר לקרא פרקי תהילים זה מרגיע את הנפש ומרפא אותה יותר מכל כדור אחר!!! מקווה שעזרתי לך מתוקה ושיהיה בהצלחה!!

פיקוח נפש

אני יודעת שזה מצב של פיקוח נפש, ולכן אני לא צמה כל היום ולא מסכנת את עצמי - בררתי עם הרופאה שלי, שאלתי רב, ואני יכולה לאכול מעט לפני הכדורים ולשתות מים-הרבה לאורך היום בכמויות קטנות, לא כמות גדולה פעם ב... .מצב הרוח לא ישתנה עד סוף הצום, זה פשוט הלך רוח של חוסר אונים, אבל אני אקרא, להזיק זה לא יכול, רק לעזור. תודה לך, וצום קל ומועיל, באיזה אופן שיהיה!!! קוקו

godsfather

New member
מה עובר עלייך אחותי?!?!

גם אני אפילפט - נראה לך שאני אצום?!?!?!?1 אל תסכני את עצמך - זה חטא בראש ובראשונה ואז הצום שווה לתחת (סלחה על הביטוי) ברגע שאת מסכנת את עצמך אזי הצום לא שווה חוצמזה, לא לאכול יום שלם בגלל איזה כמה שוורצחייאס שקנאו אחד בשני לפני 2000 שנה?!?!?!?1 את חושבת שהם היו צמים בשבילך!?!?!?! צאי לך מחר למסעדה טובה, תרביצי סושי וקלמארי או סטייק חזיר ברוטב חמאה ותחייכי אנחנו האפילפטים נדפקנו במוח, זה לא אומר שכל החיים שלנו צריכים להתחרבן בגלל זה. ושאלוהים ייתן את הדין כשנגיע אליו! דברי איתי, אשמח להחזירך בשאלה ולהכניס לך קצת שכל.

חייםלוי

Member
מנהל
סגנון כזה של תגובה אינו מקובל

בפורום זה. אתה לא עוזר לה ההיפך, פוגע בה ובאחרים שגולשים בפורום, כולל לא דתיים.

מצאת לך...

היי. לא, לא נראה לי שתצום אבל לא מסיבות רפואיות. אני לא מסכנת את עצמי, תודה על הדאגה, אני אוכלת בכמות לפני הכדורים כל פעם, ושותה מספיק מים עם לקיחתם לא רק שיעלמו במורד הגרון, אלא שיספגו קצת במערכת. טוב שאתה דואג למאזן הרוחני שלי, שחלילה לא יתווסף לי חטא. אהבתי את תאור הסיבה לצום...אז ככה: זה היה שנאת חנם ולא קנאה, וכן, אם זה היה הפוך, אולי הם היו צמים בשבילי, למה לא? וחוץ מזה שהרבה מסעדות תהינה סגורות-בטח הכשרות - תשנה את התפריט קודם, אני אחשוב על זה לשבור את הצום... אכן אני רואה פה לפחות אחד שנדפק במוח, אני יוצאת מהסטיגמה ומהלך הרוח הזה, החיים שלי בסדר גמור חוץ מכדורים 3X ביום, הם לא הרוסים ולא כלום. קצת בלבלת בסוף, אנחנו אלו שניתן את הדין, אז אני לא רוצה להגיע עם ארוחת 3 מנות מתי שאני לא חייבת...אני בטוחה שתשמח להחזיר בשאלה, אבל מה שכל קשור לזה?.....
יום טוב, קוקו

sivanoooosh

New member
חמודה - אסור לך לצום!!../images/Emo41.gif

אין שום דבר שחשוב יותר מהחיים שלך כרגע. אם את רוצה לצום - פשוט אל תאכלי בזמנים שאת לא צריכה לאכול. תקחי את הכדורים בדיוק כמו כל יום אחר שאת לוקחת. אסור אסור אסור לך לצום. את חייבת את הכדורים. כמו שאמרת - כל רב היה מאשר לך את זה ואת יודעת את זה טוב מאוד. כבר זה שיש לך רגשות אשמה זה יתן לך איזה פלוס (+) אחד בשמיים.. כל הכבוד לך שאת רוצה לצום. יש אנשים שלא צמים למרות שהבריאות שלהם טובה, אבל את רוצה..כל הכבוד לך אני ממש מעריכה אנשים כמוך.. הלוואי שתהיי בריאה..(אמן!!) מחזיקה לך אצבעות...

סיון, את דואגת לשוא..

ככה אני באמת צמה - אוכלת משהו קטן, בשביל הכדורים, לוקחת אותם, שותה הרבה מים, ולהת' עד לפעם הבאה. זה יוצא רק פעמיים, הבוקר והצהריים, אז לא ביג דיל...ערב הצום יש לי עוד את הסעודה המפסקת, שהיא גם מספקת... יוצא שאני צמה ולוקחת את הכדורים, עם מספיק אוכל, ומים, אז אל תדאגי, נועצתי ברופאה שלי, ברב ובדוד שלי שהוא רב שלוקח כדורים. אני מכוסה מכל הכיוונים. תודה על הדאגה וההערכה(על מה?), אני מחוזקת מכל מסר שמגיע, ואת יכולה לראות כמה יש...יום טוב ובריא...קוקו

למעלה