צום ניקוי גוף, עזרתכם

מממיה

New member
צום ניקוי גוף, עזרתכם

ערב טוב, כבר זמן רב אני מרגישה צורך ורצון לעשות לעצמי תקופה של צום ניקוי,מרגישה ממש שהגוף זקוק לזה, גם לתחושה ורמת האנרגיה, גם לעודף המשקל, לפני כמה שנים עשיתי צום ניקוי שהתבסס על מים, חוקנים, ואבקת קליפות שכרגע שכחתי את שמה, הצום ערך 10 ימים, והיה מאוד מוצלח מבחינתי, נפטרתי לאלתר מדלקת ראומטית שפרצה לפני כן במרפק,השלתי ע10% ממשקל גופי ובכלל הרגשתי נפלא, הטעות שעשיתי היתה שלא השכלתי לחזור בהדרגה מספקת, וכך המשקל חזר במהירות ולא שימרתי מספיק את הישגי הצום, ערכתי צומות קצרים פעמים נוספות, אך מלבד הרגשה טובה, לא עברתי מספיק ימים בכדי לחוות ניקוי עמוק, עכשיו אני מרגישה מוכנה ומאוד רוצה להכנס לצום ניקוי עמוק ומשמעותי, חשבתי על צום שיתבסס ברובו על מיצי פירות וירקות, עם מנת מרק ירקות מרוסק פעם ביום, בגלל הצורך במזון חם שיש בחורף, אני רוצה להוסיף תה צמחים שמיועד לסייע לניקוי מערכות הגוף השונות, אני מעוניינת להתחיל בצום בהקדם האפשרי, ממש בימים הקרובים, אשמח ואודה לכל אחת ואחד על הנחייה ,תכנית, מידע, או כל דבר שיוכל להוסיף ולדייק את מהלך הצום, ובכלל כל מה שיש לכם לאמר לי בנושא, שיהיה לילה טוב לכולנו! מיה

yoelnd

New member
צומי

היי לדעתי, זה לא המקום לפרט את העניין מהרבה סיבות כון: הצורך בהתאמה אישית ועם זה המעקב הרפואי או לפחות המטפל, התמיכה, העידוד וכד'. וכמובן לא לתת לגיטימציה לאנשים שלא ראויים עם מחשבות...... פני למטפל מתאים שיוכל ללוות אותך ואולי כולל חוקנים עמוקים יותר (לא הרגילים מבית מרקחת אלא של ליטר וחצי חומר...), אולי שילוב של תמציות פרחי באך, או הומאופטיה - ניקוז מוגבר ועוד..... אני מקווה שאת מבינה את קו המחשבה שלי בניגוד לפורום המקביל ששם התפתח דיון....... בהצלחה ורק בריאות! יואל שניאור - נטורופת

shloמי

New member
../images/Emo39.gifברוכה הבאה מממיה

צום עם חוקנים מאוד לא בריא מאחר שמיצי הקיבה נשטפים החוצא. בקיבה יש מיצי קיבה שמכילים חומצה מלחית פפסין ועוד חומרים שמסייעים לעיכול. תפקיד החומרים הללו להילחם בחיידקים לא רצויים, חוסר בחומרים אלו גורם לחוסר של חומר אחר שאחראי על הספיגה של B12 ועלול לגרום בגוף לאנמייה ובעיות שונות. צום של 10 ימים צריך להיות בהשגחה ומעקב של רפואי. צום קצר יותר... 3 ימים אפשר לעשות ללא חשש. יום לפני הצום מומלץ לצרוך פירות, ירקות טריים ותה עשבים לא מומתק. בצום עצמו לשתות רק מים מזוקקים, אפשר לצאת להליכה קלה כדי ל"שחרר עצמות", תרגילים מורכבים יותר מקשים על הגוף ומעכבים ריפוי. עדיף להתרחץ במים פושרים ולהימנע מתכשירי רחצה עם ריחות ובשמים שונים לא טבעיים שמפריעים לתהליך הניקוי. לא להיות הרבה בשמש, השמש בריאה אבל לא יותר מכמה רגעים בזמן זה. אסור לצרוך בזמן הצום; קפה, מיץ, משקאות קלים וסיגריות. שמירה על חום גוף תקין ע"י ביגוד מתאים. בסיומו של הצום מומלץ לצרוך ארוחות קלות שמורכבות מפירות וירקות למשך שלושה ימים כדי לאפשר לגוף להתאושש מהצום. צום קל והרבה בריאות בברכת אור ואהבה שלומי

מממיה

New member
תודה שלומי על קבלת הפנים החמה../images/Emo140.gif

ותודה על הפירוט והעצות הטובות, שאלה - מים מזוקקים?...כמו למגהץ? לא טוב מינרליים או מסוננים? מסתבר שיש המון דעות לגבי צום ניקוי...נראה לי שאאמץ את הצום הקצר כהתחלה, ואח"כ אעבור לתזונה מנקה, עם תוספת תה צמחים מנקה, אשמח לקבל המלצות על תזונה (לא צום) עם דגש על ניקוי הכבד, כליות, טחול, ובכלל...לתת לגוף טיפול 10,000 ושוב תודה!
מיה

למעלה