צום ממושך

yossisamia

New member
צום ממושך

לפני מס' שנים שמעתי מחבר שחזר מסין/יפן או משהו באיזור, על צום שעשה, תוך כדי יוגה/מדיטציה .. הצום הוא עם שתיית מים ותה צמחים בלבד, ללא כל רכיב תזונתי, סוכר או כל דבר שהוא. רק מים, למשך חמישה ימים. המטרה היא ניקיון הגוף מכל השאריות, חסימות, רעלים ודברים רעים אחרים :) עכשיו אני אחרי 38 שעות של הצום הנ"ל, ומקווה לטוב :) מה יש למומחים לומר בנושא ?

להמשיך לקוות לטוב

ולא להיבהל ממה שרואים באסלה...

dharmax

New member
->

אחד משלושת הדברים שקונפוציוס אמר שהוא נזהר בהם, זה תענית... באופן כללי, מה שאתה עושה נשמע לי בלתי-מזיק, ואולי אף מועיל. רק אל תשתה יותר מדי, כדי שלא תאבד מלחים. הייתי מגביל את זה ליומיים עד שלושה (אם אתה מרגיש טוב עם זה) ולא חמישה, כפי שתכננת, מכיוון שאין עליך פיקוח או הדרכה. יחד עם זאת, הערה כללית: צומות וטיהורים שכאלה, יש להתאים באופן ספציפי לכל אדם, בד"כ!!! יש אנשים שזה ממש לא טוב להם, אז היי עירני מאוד לגוף, ושבור את הצום בעדינות במידה ואתה מרגיש חולשה גדולה מדי, סחרחורות או משהו משונה מדי, או בכלל במקרה של ספק בתקינות הגוף! אל תלך לבורגר-רנץ' בכל מקרה, כי ממצב של טיהור למצב של אכילת זבל (וזה כולל כל עצה, לצערי של דרול!) זה יגמר לא טוב - הקיבה עשויה לא להתמודד עם זה. אני מציע שתסיים את הצום עם תבשיל אורז בסמטי מבושל היטב עד לרכות של ממש ומתובל בעדינות בכורכום, הל, וג'ינג'ר. ברכות ובהצלחה

בעל המעי הוא בעל הדעה...

השארת כמה חורים בהודעה שלך, כמו בין "לפני כמה שנים שמעתי מחבר" ל "עברו 38 שעות" מה שחסר הוא ממי קיבלת את ההדרכה המלאה בנושא או מה קרה לאחרונה שהביא אותך להחלטה ולביצוע? וגם מה מצבך הגופני והעיכולי הנוכחי? כי זהו מהלך דרמטי לגוף שלא כדאי לזלזל בו יש גם הבדל בין ניקוי של יום, שלושה וחמישה ימים. ואגב ההודעה הראשונה שלי בנושא עשויה עוד להוכיח עצמה כמועילה
בעוד יומיים... לא מזמן קראתי על פרזיטים במעי הגס שאין לנו מושג על קיומם, עד שהם יוצאים... זה הסביר לי משהו מפחיד מהעבר

yossisamia

New member
תגובה

אז זהו, שלא קיבלתי הדרכה מלאה בנושא, כי החבר ואני כבר לא בקשר, אבל בכל מקרה, מצבי הבריאותי תקין לחלוטין, כנ"ל מצב מע' העיכול שלי, ובתקופה הזו אני נמצא בביתי, לא עובד, עם השגחה מסויימת (בסביבות הורים ואחותי) ולכן "לקחתי על עצמי את הסיכון" היות וקיימת מן סוג של השגחה עלי. וכן, הדבר שזכרתי מאותו חבר הוא שביום החמישי, באמת אמורות לצוץ הפתעות בשירותים.. :) אגב, אם לא יחול שינוי מיוחד, אני בדרך לחמישה ימים צום. כבר בשעה ה 48 שלי ומרגיש "היי" נחמד, ללא בעיות מיוחדות חוץ משיעמום להכנת אוכל :)

dharmax

New member
->

עשה לי טובה... אל תעבור את ה3 ימים... :) "מצב בריאות תקין" זה לא מספיק נתונים... יש להתחשב במבנה פסיכופיסי הספציפי שלך. למשל, אנשים רזים (טיפוסי "וותה" ) או אנשים "חמים" (טיפוסי פיטה) צריכים להזהר במיוחד בצומות...צריך גם, למשל, להתאים להם את התה-צמחים המתאים להם.... ברכות

עוד לא הבנתי

למה בן אדם קם בבוקר ומחליט לצום חמישה ימים בלי קלוריות בכלל? יש כל מיני דרכים להתנקות. אתה עד כדי כך מלוכלך?
אבל זאת כמובן החלטה שלך
ולא אקח ממך את הזכות לקבל את התוצאה של הצום הנחשק בדרך כלל מי שניגש לנושא הזה הולך על צום של מיצים, שמכיל מספיק קלוריות. במקרה של צום מוחלט, הגוף מתחיל לקחת מהרזרבות לשעת חירום, וההגיון אומר שאנשים רזים עם מטבוליזם מהיר תהיה להם יותר בעיה אחרי כמה ימים. במקרה שלי, למשל, אין לי שום כוונה לעולל לגוף כזה דבר

yossisamia

New member
היה מדהים :)

בעקבות הלחץ המתן שהפעילו עליי :) לא לעבור את קו 3 הימים בלי השגחת רופא, הפסקתי את הצום אחרי 87 שעות, קצת יותר מ 3.5 ימים.. הרגשת "היי" תמידית, כמו להיות בהאנג אובר רק בלי הבחילות, לא יודע אם אני נקי יותר, אבל לפחות יודע שאם אוכלים כמו שצריך, לאט לאט, ממש בסיום הצום, מרגישים נהדר בשבוע שאחרי, ממש כמו חדשים.. :) אגב, ותודה על ההתעניינות :)

אולי תפנה לרופא איור ודי?

תוכל למצוא כמה מהם ברשת. יש להם אתרים. הם גם עובדים בקופות החולים השונות.

האיור וודה מאוד מתנגדת לצומות.

מכל סוג שהוא. יש שיטה של ריפוי באמצעות צום. אבל. כמו כל סוג אחר של טיפול, יש צורך להיות במעקב רפואי לכל אורך הזמן. השיטה הזו טוענת שאחרי יומיים-שלושה נעלמת תופעת הרעב. כשהגוף התגבר לגמרי על המחלה, התאבון חוזר באופן טבעי. חשוב מכל. החזרה לאכילה נורמלית בסיום הצום, היא מרכיב מאוד משמעותי. בהתחלה (יומיים שלושה) רק המים של מרק ירקות. אחר כך יום-יומיים עם קצת חתיכות קטנות של קישוא וכד...... חזרה לא נכונה אחרי צום יכולה לגרום לבעיות חמורות ביותר.

כיוון שהוא כבר צם, כדאי להתייעץ עם

רופא איור ודי, ולקבל הדרכה איך לצאת בזהירות. כי אכילה גסה לאחר צום גורמת נזק.

יש חילוקי דעות לגבי זה

שמעתי כל מיני דעות מקצועיות על צום של יותר מכמה שעות, חלקן טוענות שזה לא "מנקה" כלום, ושזה רק עושה נזק. מה שכן, אמרו שזה עושה תחושת "היי" נעימה. הייתי מציעה לך לשמוע לעצתו של דהרמקס, לשמוע בקולו של הגוף שלך ולקרוא על צומות והשפעתם.

annandi

New member
אם אתה רוצה להתייעץ עם מטפל איורווד

אתה יכול ליצור איתו קשר באתר הזה: http://www.ayurveda.org.il/

שובטמה

New member
תגובה לצום ממושך.....

תתחיל לאכול. הגוף והנשמה -הדרך הנכונה יותר לפי דעתי להתיחס אליהם זה במתינות ולאט לאט בלי שינויים דרסטיים לפי דעתי המדיטציה מםפיקה.

למעלה