צום יו``כ

מובחרת

New member
צום יו``כ

עד עכשיו צמתי כמעט בכך ימי הכיפורים בחיי,היתה נפילה לפני 7 שנים,ומאז צמה מפחד שמה יקרה לי...מה אתכם,צמים?

אני בשוק טראומתי

מיום כיפור. בתור אחד שבין הדברים שהכי שנואים עליו בדת זה תפילה! במיוחד בלי מזגן! זה הייה ס-י-ו-ט! אני זוכר שפעם אחרונה שניסיתי בכוחותי האחרונים לצעוק לאלוהים הייה כשנכנסתי לישיבה קטנה. החום.האותיות.הרגלים הכאואבות.הרעב.והבאלגן גרמו שזה הייה גם הפעם האחרונה.. מאז אני ישן להנאתי. ונראה לי שהצום הבא יעבור יפיפה באיזה מסעדה טובה.

להפך.

אם תצומי עלול לקרות לך משהו

תת תזונה במשך 24 שעות

גורם לחולשה. סחרחרות.ועלול להביא אף לאיבוד הכרה ח``ו. חוסר מים בגוף יוצר נזק ברקמות העדינות של הגוף. ובכלל חוסר במזון שמכיל אנרגיה גורם באופן ישיר לירידה במסת השריר והפיכת רקמת שריר לאנרגיה. לא מומלץ!

justchip

New member
24 שעות ללא מזון לא יעשה לך כלום

אם אתה אדם בריא להיפך יש הטוענים שזה יכול להיות בריא מידי פעם (נוזלים זה סיפור אחר) גם אל תדאג כ"כ לפירוק שיריריך היקרים קודם יש פירוק של רקמת שומן רק אח"כ שריר

מבין עניין..

אני גם שאלתי את אותה השאלה. המאמן הסביר לי שהגוף עובד בהרמוניה. כשיש לו מספיק פחמימות הוא שורף רק אותם. אך כשנוצר חסר באנרגיה הוא מפרק רקמת שריר-דבר שגורם לצריכת אנרגיה מופחתת. וגם מפרק שומנים. המקום היחיד שאפשר לפרק רק שומן זה בספורט.

justchip

New member
וואו... המאמן ספורט שלך אמר

כדאי שאני איידע את לנינג'ר. פרוק שריר משמועותי של שריר יעשה רק לאחר רעב ממושך בצום של 24 שעות כנראה שלא תזדקק אפילו לפרוק משמעותי של רקמות שומן וגופך יסתפק במאגרי הגליקוגן בכבד שלך. קרא ספר ביוכימיה זה יעשה לך טוב.

אין כמו להעביר את הצום

בכוס קפה מהביל-וסיגריה תוך כדי עיון בסוגיית ``מנחש מעונן ומכשף`` האם הינך מחוייבת מלקות בגין המנעותך מלחלל הצום. שאין בינו להגדרת מנחש. ``המשים סימנים לעצמו..ועושה מעשה מפני דבר מדברים אלו-לוקה`` (ע``ז לרמבם יא)

צם!!! (חוץ ממתי שאני אוכל)

אין הבדל בין לחלל שבת לבין לחלל כיפור כמו שבזה לא יקרה לך כלום גם בזה לא יקרה לך כלום

באתי לומר..

אומנם יום כיפור יותר חמור משבת. אבל אם את חייה 7 שבתות בהנאות. אין סיבה שיום כיפור יהיה שונה.

עובבי

New member
תבואי איתנו לכנרת

בדרך כלל מישהו שוכח להביא חלק מהאוכל וכולם צמים ביחד.

creo ergo sum

New member
בשבילי הדרך הכי טובה להתמודד

עם עניין היום כיפור זה להפוך את עניין האי צום לסוג של טקס. בר"ה-יו כיפור הראשונים שלי אחרי עזיבת הדת, הכנתי מחזור תפילות (תפילה לעצמי) אלטרנטיבי עם שירים, שקראתי לעצמי. אני בד"כ משתדל לעשות מרתון של סרטים\סדרות (עדיפות ל-HBO), וקונה מראש אוכל אהוב. את החלל שנותר מעזיבת הדת טוב למלא בדברים חדשים.

למעלה