צוות מומחים יקר שלי...

גלירון1

New member
צוות מומחים יקר שלי...

תוכלו לומר לי, מהי הדרך המוצלחת ביותר לבחירת שיטת טיפול מבלי לטבוע ולהרגיש אבודים?

mayarel

New member
לאט ובלי פחד

לקרוא קצת על שיטות הטיפול, להחליט על סדר גודל העשייה, לבחור מתוך האפשרויות של השיטה את מה שיתאים לילד, לברר על אנשי מקצוע קרובים וממולצים ולהתחיל. לזכור שתמיד אפשר לשנות, שבכל כמה זמן ייתכן וצריך לבדוק שוב האם מתאים או כבר לא תורם, לראות איך הילד מגיב בגדול (לא רק פעמיים ראשונות) ואיך המטפלים נראים לך ולדעתי הכי חשוב, לרכוש כלים בעצמך שהזמן שלך איתו יהיה משמעותי אפילו יותר מכל זמן אחר עם כל מטפל אחר מוסמך ככל שיהיה. צריך לזכור שאין פה תשובה אחת נכונה ורק את תדעי מה טוב עבורכם.

go987

New member
לא שזה ממש יעזור, אבל

כן הייתי מנסה לבסס את ההחלטה על נתונים אוביקטיביים כלשהם (שלא ממש קיימים), כגון התקציר הזה בו נתקלתי במקרה היום: Brief Report: Comparative ABA and DIR Trials in Twin Brothers with Autism. Hilton JC, Seal BC. Department of Communication Sciences and Disorders, James Madison University, MSC 4304, Harrisonburg, VA, 22807, USA, [email protected]. Trial interventions in DIR and ABA with twin brothers with autism were offered to help the parents choose one of the programs for their sons. Pre- and post-test scores on the Communication and Symbolic Behavior Scales (CSBS) revealed a slight gain in the composite score of the ABA child and a slight loss in the score of the DIR child. Contrasted gains and losses occurred in six of the seven CSBS clusters. Results from this pilot research are discussed with additional communication and behavior data from the intervention period. Careful interpretation of CSBS outcomes in counseling parents and graduate students is strongly advised. Continued research in comparative outcomes for intervention programs is strongly encouraged.

snooopi

New member
עצה, ולא כמומחה!

אני הייתי מציע לך לקרוא על שתי השיטות העיקריות וגם די מנוגדות בגישה, גרינשפאן וABA, תראי איזו שיטה נראית לך מתאימה יותר לתפיסת עולם שלך ולהרגשה שלך. לאחר מכן תבדקי לגבי השיטה שבחרת, האם יש שיטות קרובות שמתאימות לך יותר. והדבר הכי חשוב, בכל שיטה יהיו אנשים מקצועיים שיגידו לך שאם לא עושים מספר שעות בשבוע אז זה לא שווה. חשוב שתתאימי את מספר שעות הטיפול ליכולות הכספיות והנפשיות שלך ולא להמלצות של אחרים. ההמלצה שלי היא לא להשתעבד לשום שיטה תמיד לחשוב על שאר המשפחה, והעיקר מה שלא עושים לאחר שיקול דעת, להיות שלמים עם זה. בהצלחה

גלירון1

New member
לא סתם נאמר...

'אין חכם כבעל ניסיון'. בשבילי כרגע, וכנראה גם בהמשך... אתם המומחים האמיתיים. אלה שאומרים את האמת בלי משוא פנים, שמוכנים להקשיב בלי שמשלמים להם, שמוכנים לעזור בלי שגומלים להם חזרה. תודה.

rutimay

New member
שאלת מיליון הדולר

(וטוב שהזכרת לי שהיום הפרק ה-25 של הסדרה הדגולה). אני צופה שרשור ארוך ועקוב על הפלוסים והמינוסים של כל שיטה (בעיקר על המינוסים של השיטה השניה), והשורה התחתונה היא שכל אחד מוצא שיטה טיפולית אחרת טובה עבור ילדו. גלירון יקירתי, אין לך מושג איזה מזל יש לך שבנך מאובחן בתקופה בה יש שפע כזה של שיטות טיפול, מידע, מומחים, ובעיקר - הורים בעלי ניסיון. כשאנחנו התחלנו את דרכנו לא היה כלום. נאדה. גורנישט. ואני לא מדברת על ימי הביניים - כולה לפני פחות מעשור. אז כבר הרווחת - גם אם זה נראה טריוויאלי. לעניין: תתחילי לחרוש את האינטרנט, תקראי, תביני, תדברי עם הורים אחרים. ובסוף היום אל תסתמכי על ניסיונו של אף אחד אחר אלא על תחושת הבטן שלך. את מכירה את הילד שלך יותר טוב מכולם. את מכירה את היכולות שלך - הנפשיות, הכלכליות, הלוגיסטיות. את יודעת במה תוכלי לעמוד ומה יהיה מעל לכוחותייך - ולכן לא אפקטיבי. ובכלל, מי אמר שצריך לבחור? אפשר לשלב - לבנות מערך טיפולים אישי שיהיה קצת מכל דבר ויתאים לך באופן אישי הכי טוב. הכל בידייך והשמים הם הגבול.

שלום גלירון,

שאלת מליון הדולר שאלת.. ואני באמת מקווה שהשרשור הזה לא יפרוץ גבולות... קודם כל לקרא. בימינו האינטרנט מציע שפע של חומר. כדאי להתרכז בגישה הרגשית (גרינשפאן) ובגישה ההתנהגותית (ABA) שהן שתי הגישות המובילות פה אצלינו. אני חושבת שאחרי הקריאה כבר יסתמן לך איזשהוא כיוון שאת נוטה אליו. לדבר עם הורים שעושים התנהגותית וכאלה שעושים רגשית. עדיף לדבר ולא להתכתב במיילים ובמסרים. כידוע דיבור ותקשורת ישירים נותנים לנו תובנות הרבה יותר מקיפות. אחכ להיפגש עם אנשי מקצוע, ופה לנסות ו"להרים אנטנות". אני בהחלט מאמינה שיש אנשי מקצוע שיעידו שרק גישה אחת (זו שהם מכירים/מאמינים בה) היא היא הגישה המנצחת. אבל לנסות ולהישאר מפוכחים ולהקשיב מעבר להטפה המסיונרית, מה כל גישה אומרת. ואולי לנסות ולמצוא איש מקצוע שמסוגל לשטוח על השולחן את שתי הגישות, לפחות בהתחלה, ורק אם נשאל להגיד מה הוא מעדיף. ולנסות ולחשוב מה באמת מתאים לבן שלך כרגע. כי המצב לבילי ובהחלט יתכן שילד שהתחיל עם ABA למשל, יתאים לו גרינשפאן בהמשך. ויש שמתאים להם שילוב שיטות. (שוב בהחלט לא לכולם.. תלוי באיזה מצב הילד נמצא.) והכי חשוב- אם החלטתם -להיות עקביים, אבל לא לתת לעניינים יותר מידי זמן. אחרי מספר חודשים צריך לראות שינוי, התקדמות, ילד שנמצא בפלאטו יותר מידי זמן, (שנה זה יותר מידי זמן...) ועובד רק בגישה מסויימת, להתחיל ולחשוב על תזוזות והחלפות. מקווה שטיפונת עזרתי.. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

shirkoosh1

New member
הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם הורים

שמטפלים בשתי השיטות הפופולאריות ביותר (ABA וגרינשפן). להפגש או לדבר בטלפון עם ההורים (ממושכות....) וללכת לתצפת על סשן אחד של טיפול. זה יתן לך רעיון כללי במה מדובר ומה היתרונות והחסרונות. כמובן כדאי לקרוא קצת על כל שיטה לפני שמחליטים, אבל לראות את העבודה בזמן אמת, בהחלט יכול לעזור לך להחליט איזו שיטה יותר מדברת אל הילד שלך ואלייך. בהצלחה.

laura ashley

New member
המלצות מצויינות. באמת, אין טוב יותר

ממראה עיניים והתרשמות אישית. תהיי פתוחה ואל תפסלי גם דברים שממבט ראשון נראים מנוגדים לחלוטין לאופייך ולדרכייך כי שוב, הדברים הם לא תמיד כמו שהם נראים ולפעמים דווקא מה שנראה לך בהתחלה כ no no מוחלט הוא מה שכן יהיה טוב בשבילכם בסופו של דבר. בהצלחה רבה

vered73

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת לדבריך.

במקרה שלנו קראנו קודם לשיחות עם הורים וסבים, או במקביל אליהן, את שני הספרים הפופולארים שמדגימים את שתי השיטות, אם כי זה לא אותו הדבר. "השמיעי קולך" "ילדים עם צרכים מיוחדים". אני קראתי את הראשון, אמי קראה את השני, והחלפנו מידע. כך חסכנו זמן.זה נתן לנו איזושהי תחושה מה אנחנו הולכים לראות. כך גם בשיחות שערכנו עם אנשים (היא גילתה שבבנין שלה הן 3 משפחות שנכדיהן אוטיסטים). יותר קל בשניים. נ.ב.אני חייבת לציין שבני מטופל בשיטה שהומלצה לנו על ידי איש מקצוע כמתאימה לו, ובמפגשים הראשונים בגן הייתי בשוק (לרעה). ועם זאת הילד התפתח מאד בהמשך. - מצטרפת לדברי רונית ולגרין שצריך לתת צ'אנס זמן סביר לנסיון.

למעלה