צוות אויר

barakas

New member
ועוד משהו קטן

אני לא יודע באיזה אתר אינטרנט בדקת את זה :) אבל אני מטיל ספק רב בזה שלך יש 180 איקיו

מזלט

New member
לידיעתך

לא כל אחד שלא מסתדר עם מתמטיקה הוא דפוק! אני למשל מסתדר טוב מאוד עם מתמטיקה, אבל לעומת זאת, בספרות אני יושב על 30-40 . אני דפוק? לא! יש לי 90 ב-5י``ל מתמטיקה, אז לפי מה שאתה אומר אני גאון ואליטה, אני צריך להיות טייס. אבל מה, אני לא מסתדר עם ספרות, לא הולך לי. לא מבין ת`קטע של זה. אז כמו שאני ככה, יש אנשים הפוך, בספרות הם יקבלו 85-90, אבל במתמטיקה הם בקושי מגלחים 60 ב-3י``ל. אז מה, הם דפוקים? הם פחות טובים? הם לא בני-אדם? לא מגיע להם לחיות?

MICHAL669

New member
אין תהודת בגרות זה גם אומר...

שאולי אותו אדם עשה 5 יח``ל מתמטיקה ופיזיקה וקיבל 100 בשניהם אבל נכשל באזרחות ובתנ``ך אז..? גם אני עשיתי את המיונים ועברתי את השלב הראשון של האיטילגנציה אבל נכשלתי בקורדינציה(דיסלקטית שכמוני!!!)! אבל למה אני לא ממורמרת??!! כי אני בטוחה שהצבא עושה מה שהכי טוב לו!! כדי להפעיל מטוס צריך גם קורדינציה וגם יכולת סיכלית ואחרי המבחנים והגיבוש והקורס רק הכי טובים ומוכשרים נשערים!!!!

0ren

New member
ומה תגיד על יחידות קרביות ?!

הרי שם לא מחפשים את אלה עם הכושר הכי גבוה.. אלא קודם כל מחפשים את הבני אדם הטובים ואח``כ את אלה שיש להם כוח סיבולת גבוה.. אז מה אתה אומר שאם מגיעים לשם שני אנשים אחד פחות בכושר ואחד יותר בכושר אז מ-ג-י-ע לזה שיותר בכושר להגיע ליחידה ? זה לא קשור... לא מחפשים את המובן מאליו כמו שאתה אומר בין אם זה כושר או רמת לימודי מתמטיקה. אורן

after

New member
קצת מוגזם

נאור שלום. 1) באמרה ``הטובים לטיס``, המלה ,טובים` מתייחסת לטיב (איכות). 2) הקשר בין הישגים אקדמיים לבין איכותו של אדם בוודאי אינו אחד לאחד. 3) אגב, חלק מן הקביעות שלך (השלכה מרמה של אדם במתמטיקה על איכותו, ואפילו על רמתו האינטלקטואלית הכוללת) הן חסרות בסיס לחלוטין. זה שאומרים משהו בביטחון רב, ומוסיפים לו הרבה סימני קריאה ושאלה, עדיין לא עושה אותך צודק. בברכה, ``אפטר``.

ysofer

New member
לכל המתנשאים ``החכמים``

כמו שאמרתי כבר כמה פעמים, אני 3 יח`, עם ציון בינוני, ועדיין קיבלתי את הזימון למבדקים... וזה שאני 3 יח` זה לא אומר שאני טיפש ושאני דפוק מהיסוד בהתחלה הייתי 5 יח`! אבל נשרתי מרצון ל3 יח` כי לא ראיתי את העתיד שלי במטמתיקה, והעדפתי להשקיע יותר במקצועות אחרים.. אבל לא פה הנקודה אני אומר (שוב) שיש הבדל עצום בין צבא לבצפר! יש הרבה שהמסגרת של בצפר לא התאימה להם, אבל הצבא התאים להם מאוד.. ואם אני 3 יח` ועדיין עברתי את המבחנים הפסיכוטכניים בצו ראשון בהצלחה וקיבלתי את הצו למבדקי צוות אויר, אז כל מה שאתם אומרים על זה שמי שב3 יח` טיפש, כל זה שווה לתחת!

naor77

New member
אז בואו נסכם :

אז אני בהחלט מסכים עם רוב מה שאמרתם. ברם, אני חייב להבהיר כמה נקודות- כפי שאמרתי, לא כל מי שעושה שלוש יחידות יש לו פיגור שכלי, אבל בלי ספק יש יתרון ברור למי שיש בגרות טובה יש וגם יתרון מסוים- הוא הרי כבר הוכיח את יכולתו הלימודית, ולכן יהיה לו קל יותר גם בקורס טיס, שדורש השקעה לימודית. אני לחלוטין לא מסכים עם הקביעה שמבדקי הקורדניציה הם כל כך מדוייקים כך שאם לא עברתי אותם אני לא אהיה טייס טוב. אני אישית מנגן, משחק כדורסל, שאלה אמנם לא דברים מסובכים במיוחד, אבל הדבר האחרון שחסר לי זה קורדינציה. אם הצבא מסלק מחיל האוויר מישהו בגלל שקפיץ אחד לא הסתדר לו- זה הפסד נטו שלו- ואני לא לחלוטין לא מקבל את הקביעה שאם לא הצלחתי ``להרכיב מנוף`` , אז אני לא יכול להיות טייס.. נקודה שלישית ואחרונה: חייבים לעשות את ההבחנה בין אנשים שלא סיימו בגרות בגלל פרטים טכניים כמו כישלון בבחינת בגרות בספרות (חסר משמעות), או העדרות מבחינת בגרות בספורט, לבין אנשים שנכשלו בבגרות בגלל שלא עמדו בדרישות הבסיסיות הנדרשות מתלמיד בישראל(אמנם ספרות זו דרישת יסוד, אבל אני בהחלט סולח למי שנכשל בבחינה המטופשת הזו). אלה ששייכים לסוג השני, לא יכולים לעולם להתשתייך לקבוצה הנקראת באופן כל-כך גורף, ``הטובים`` . יום טוב. נ``ב: האייקיו 180 אכן מאתר אינטרנט, אבל 760 בפסיכו כתוב שחור על גבי ירוק...

אז יש לי שאלה נאור

הדעות שלך נכונות רק לגבי טיס או כוללות את כל הכוחות המיוחדים והיחידות היעודיות? נ.ב. ``אם הצבא מסלק מחיל האוויר מישהו בגלל שקפיץ אחד לא הסתדר לו- זה הפסד נטו שלו`` שמע, אני לא יודע איך להגיד לך את זה אבל אני לא בטוח שהצבא כבר ערך תחקיר והכניס לכלא את מי שהעיף אותך. למעשה - יש סיכוי סביר שהצבא די שלם עם החלטה הזאת, וחיל האוויר ימשיך לתפקד גם בלעדיך (למה יש את מזלט?) עומר

naor77

New member
ההערצה העיוורת שלך לצה``ל

היא המקור לגישה העקומה שלך לכל דבר... זה שוויתרו עליי לא אומר שצריך לעשות תחקיר או להכניס לכלא את מי שוויתר עליי. הרי גם אם הייתי עובר את המיון הראשוני (והמטופש) סיכויים של 99.99 אחוז שהייתי עף בשלבים אחרים ומוצדקים יותר. הבעיה האמיתית נעוצה באומרי הן שכמוך, שחושבים שכל מה שצבא עושה הוא יודע, ושהמדינה שלנו מנוהלת ע``י אנשים שיודעים בצורה כ``כ מדוייקת מה הם עושים... השוות אותי לנאצי באחד מההסתות הפרועות שלך. אמירת הן והליכה עיוורת אחרי אילו שמעלייך- זו תכונה נאצית הרבה יותר. יום טוב.

0ren

New member
אני חושב שהגיע הזמן שכולנו ניקח,

נשימה ארוכה ונירגע... אני חושב שזה היה הויכוח הכי גדול שהיה לנו אי פעם פה בפורום.. יאללה כל אחד הבהיר את הטענה שלו.. רק חבל שעשינו את זה דיי בשיגעון והכל על נאור המסכן.. ד``א, נאור באיזה שלב יצאת מהמבדקים של קורס טייס ? ולאיפה אתה מיועד כרגע ?

naor77

New member
אכן עברתי כאן זובור לא קטן...

ולשאלתך, נפלתי מייד במבחני הקורדינציה. כרגע, כמה שזה לא פופולרי כאן, זה או מודיעין או עתודה.

giladlvy

New member
המממ...

סתם אין לי כותרת... אז ככה לא עקבתי אחרי כל הדיון של כולם סתם כי אני עצלן. כמה דברים: דבר ראשון בהצלחה לך. תעשה את המבחנים בסבבה וככה תעבור, זה מבחנים שאפשר אפילו להנות מהם.... אפילו מהגיבוש.... :) דבר שני- ``הטובים לטייס`` זה אימרה מאוד לא ברורה. יש מספיק אנשים שאני מכיר אישית בביס``ט בלי תעודת בגרות. זה לא גורע מהם, אם כי לא מוסיף. אגב, ``הטובות לטייס`` זה עוד משפט שהולך היום (תשאלו את מפקד הביס``ט...) ב ה צ ל ח ה ! תרים אימייל אם יש לך שאלות...

giladlvy

New member
לנאור

נאור בחור יקר: צור איתי קשר לאיסיקיו 45134938 אני רוצה לדבר איתך קצת. יש כמה דברים שאתה צריך ללמוד (העיקר על דפוסי מחשבה). גלעד.

למעלה