צוות אויר

0ren

New member
אני אישית מכיר טייס

בלי תעודת בגרות ! תסתכלו אפילו בכל סטטיסטיקה של ביטאון חיל האוויר שיש לפחות 3 בכל קורס שמסיימים בלי תעודת בגרות.. אז זה קצת סותר את מה שאתה אומר.. כי הם אפילו בכלל לא עשו אפילו 3 יח``ל מתמטיקה.. אז איפה הטענות שלך עכשיו שמי שעשה 3 במתמטיקה לא יכול לספק את הרמה הנדרשת בקורס טייס ?

naor77

New member
ועוד הערה...

לעולם אל תאמר משפט כמו ``חבר`ה יותר טובים ממני וממך תכננו וכתבו את כל המבדקים האלה`` משפטים מסוג זה הם המקור לכל החפיפניקיות במדינה שלנו.. תמיד תעביר ביקורת עניינית, ולעולם אל תחשוב שבגלל שהמצב כיום הוא כזה, אז כך הוא גם צריך להיות... ועל אחת כמה וכמה שמדובר בצבא, שהוא אירגון ליצני-קירקסי שהכל בו עקום.. נ``ב : מהמקום שממנו אני בא, תלמידי 3 יחידות מתמטיקה הם האידיוטים :) יום טוב!

0ren

New member
מה חוסר הערכה הזאת ?

מי אמר ש``הכי טובים`` הם דווקא הכי חכמים ?!? ומי אמר שמישהו שסיים שלוש יחידות לימוד מתמטיקה אז הוא לא חכם ?!? ולמה אתם חושבים שיש טייסים שאפילו אין להם תעודת בגרות .. זה אומר שהם לא חכמים ? וכמו שנאמר פה מקודם ע``י כומתה אדומה.. מי אתם בידיוק שתחליטו ותדעו מה חיל האוויר מחפש ?

מזלט

New member
יאללה

אתה מטריף אותי. אתה חתיכת מתנשא! ואם מישהו עושה ``רק`` 4 יחידות מתמ` אז הוא פחות טוב ממך? להפך, אני בטוח שהוא יותר טוב, הוא בנאדם. ולמה הם נותנים זימונים? כדי למצוא את הטובים ביותר, סביר להניח שאם תחפש פוטנציאל לטיס מתוך קבוצה מצומצמת של אנשים, מספר הטייסים יהיה מצומצם. ואם תגדיל את תחום החיפוש, תקבל קבוצה גדולה יותר של טייסים. מתמטיקה פשוטה, ולא צריך להיות גאון ב-5 יחידות כדי להבין אותה.

מזלט

New member
``רק`` ?!

רק ארבעה? בוא נספור - מיון ראשוני, שבו נפטרים מאנשים כמוך. ירפ``א א` - בודקים את הרמה ה``שכלית`` של האנשים, מבדקים עיוניים ירפ``א ב` - מבדקים פיזיים, להטיס מטוב, קואורדינציה, הסתגלות, חלוקת קשב גיבוש - 6 ימים, שבו עוקבים אחריך מכל זוית אפשרית, לא מבחינת כושר גופני, אלא איך אתה מתמודד עם מצבים שונים, והיחס שלך לאנשים אחרים (שלב שאם היית מגיע אליו, סביר להניח שלא היית עובר, לפי היחס שלך, הזלזול וההתנשאות הבלתי נסבלת) ורק מי שעבר את כל זה, מגיע לקורס. 300 איש, הטובים. מתוכם רק חמישית, 60 איש ישרדו ויסיימו את הקורס. הטובים ביותר לטיס. לא הטובים בלימודים. הטובים בלהיות בני-אדם.

רפאל 17

New member
בקשר למיונים לטייס בכלל

תקשיבו כולם! כל יחידה וקורס מחפשים משהו ספציפי ביותר באנשים שהם מקבלים...ואת הדברים האלה הם מחפשים במלשבים( לדוגמא טיס-קורדינציה גבוהה ורמת אינטיליגנציה גבוהה) (סיירת מטכ``ל-אמינות השקעה ועקביות). יש דברים שחשובים לקורס( נגגיד בטיס- מתמטיקה), אבל אותם הם מלמדים אותך בלי שום קשר לכמה יחידות למדת בתיכון! אין שום קשר...יש לי חבר שהגיע לקורס טייס למרות שהוא סיים 3 יחידות עם ציון נמוך! אין שום קשר... לכן אין שום קשר ליחידות הלימוד או למגמה שבה היית( אני בקולנוע וזימנו אותי)- ומכאן נובע שאין קשר בין ביתספר לדרישות של הצבא.

naor77

New member
אני אסביר שוב,

(לקשי התפיסה שביניכם)... שוב, אתם כותבים וכותבים אך מחזקים את דבריי...אסביר את דברי: 1. כומתה אדומה- איך אתה יכול להגיד שיכולת מוטורית היא תכונה מולדת, אך יחד עם זאת לטעון שניתן ``לשנן`` מתמטיקה ??... ברור שזה טיעון מטופש ושיטחי, שהרי כמו שחשיבה נכונה בונים החל מגיל 0 ועד סוף התיכון- ע``י השקעה ולמידה, כך יכולות מוטוריות מתפתחות בהתאם לפעילויותיך- ילד שקרא ספרים כל חייו לא יגיע ליכולות מוטוריות של ילד ששיחק כדורסל או לגו בתקופת הילדות שלו. 2. בוודאי שניתן לסווג אנשים על סמך יחידות הלימוד במתמטיקה: 3 יחידות זו רמה נמוכה מאוד- שמראה רבות על האדם. 3. אתם אומרים ``לפחות 3 טייסים בכל מחזור עוברים קורס טיס``. אם כך, האם ``הטובים לטיס `` ?! האים יש לתת תעודת כבוד כ``כ חד משמעית לקבוצת אנשים, שעל מנת להשתייך אליה אין צורך אפילו בתועדת בגרות ?! 4. רפאל- כל הכבוד שהזמינו אותך, אבל הרי מזמנים לשם אפילו כאלה שלא עשו בגרות, אז על מה אתה כ``כ גאה ?! 5. בקשר להערה של אורן- ``מי אתם בכלל שתחליטו ותדעו מה חיל האויר מחפש ?`` אז שוב, אתה מחזק את דברי- העובדה שחיל האוויר מחפש את אנשיו גם בקרב האנשים שהם לא הטובים ביותר- קרי תלמידים שנשרו מית ספר (ולא סיימו בגרות), אלא מחפש אנשים בעלי קורדינציה מפותחת- סותרת, לדעתי את האימרה ``הטובים לטיס``. האם עם הספר מגדיר את אנשי הלגו כ``טובים`` (ביותר) ? האם היכולת להרכיב שני קפיצים ולסובב ידיות מתכת היא שמעידה על ``טיבו של אדם`` !??!?! ... יום טוב, רבותיי.

האם אתה טוען

שגאון 5 יחידות מהולל שכמוך נכשל במשימה עלובה שכל ילד ששיחק קצת לגו יכול לעשות? אז מה שוות ה5 יחידות שלך? עובדה שנכשלת איפה שדפ``ר עם 3 יחידות ובלי בגרות כמוני הצליח.... אמנם לטיס לא הגעתי בסוף, אבל הרי שעובדתית (מבחינה מיונית-מבחנית) אני יותר מתאים ממך לא? איך אתה מסביר את זה? תראה- אם הבן אדם בריא ואיל לא איזו מגבלה מוחית, אתה יכול ללמד אותו כל מתמטיקה שבעולם, תלוי רק כמה זמן יקח לו ללמוד אותה, זה הכל. הצבא לא מחפש כאלה שלמדו 5 יחידות, כי הוא ממילא מלמד כל מה שצריך בעצמו. לעומת זאת, הוא לא יכול ללמד (לפחות לא בפרק הזמן שיש לו בקורס טיס) אנשים להגיע לרמת יכולת מוטורית מסויימת, ואתה חייב לבוא אם זה מהבית: או שיש לך, או שאין לך. וכפי ששאלת בעצמך ``האם היכולת לפתור משוואה מסויימת היא שמעידה על טיבו של האדם``??? ברור שלא..

naor77

New member
אני אסביר שוב,

(יש מישהו שעדיין לא מבין... ) אז קודם כל אני אתקן כמה הנחות יסוד שניראות לך טריוויאליות, אבל הן לחלוטין לא : 1. יש מאות ואלפי תלמידים בישראל שאין להם כל פיגור שכלי או אחר, ובכל זאת נכשלים בלימודים.. 2. אם אתה נכשל בהרכבת שני קפיצים וגלגל שיניים, אז זה לא בהכרח אומר שאין לך יכולת מוטורית מפותחת. אם יש לך שלילי במתמטיקה 3 יח``ל- אז כניראה משהו ממש דפוק אצלך- ומהיסודות- ובלי לפגוע בערכך כאדם כמובן... אחזור לנושא: אמרת, ואני מצטט `` שגאון 5 יחידות מהולל שכמוך נכשל במשימה עלובה שכל ילד ששיחק קצת לגו יכול לעשות? אז מה שוות ה5 יחידות שלך? עובדה שנכשלת איפה שדפ``ר עם 3 יחידות ובלי בגרות כמוני הצליח...`` אז ככה: לא אמרתי שבהכרח מי שיש לו ציונים טובים הוא זה שיצליח יותר בתור טייס. שהרי העובדות בשטח מראות שיש טייסים שאין להם אפילו תעודת בגרות. כפי ששמתי לב, אתה כבר מסכים עם הנחת היסוד הבסיסית שלי, שעל מנת לעבור את מיוני הטיס הראשוניים, צריך להיות שחקן לגו מצטיין. לכן במסקנה המתבקשת מכל הנאמר לעיל הוא, ועל סמך הנחות שמוסכמות ע``י שני הצדדים הוא : -על מנת להיות טייס בישראל אין צורף אפילו בהשכלה מינימלית המתבטאת בתעודת בגרות. - על מנת להיות טייס בישראל יש צורך בכישורים מוטוריים מוגברים, המתקבלים ע``י משחקי לגו, ומתבטאים בהרכבת שני קפיצים לגלגל שיניים (במבחן שהוא הכי סודי במדינה- כי אולי ניתן לפתח יכולות מוטוריות תוך שבוע.. ) האמנם ``הטובים לטיס`` ?! יום טוב.

ל naor 77

אי לא זה שכתב לך למעלה (יוני) אבל קראתי את הוויכוח ואני חייב לומר שגם אני חושב שאתה ממש מכופף את הדברים כמו שאתה רוצה. א- יוני לא הסכים איתך שכדי להתקבל לטיס צריך לשחק לגו. להיפך, הוא ניסה להראות לך (בעזרת משפטים שלך עצמך) שאתה טועה. ב-אתה סותר את עצמך: משפט 1: ``יש מאות ואלפי תלמידים בישראל שאין להם כל פיגור שכלי או אחר, ובכל זאת נכשלים בלימודים..`` משפט 2: ``אם יש לך שלילי במתמטיקה 3 יח``ל- אז כניראה משהו ממש דפוק אצלך- ומהיסודות-`` אתה לא רואה את הסתירה??? מה דפוק אצלו מהיסודות?? הוא לא רצה ללמוד בתיכון אז הוא לא למד.. אין פה שום דפיקות, רק אולי סדרי עדיפויות שגויים. אני כן מסכים עם המשפט שאמרת ``על מנת להיות טייס בישראל אין צורף אפילו בהשכלה מינימלית המתבטאת בתעודת בגרות``. זה נכון: מה תעזור לטיס בקרב תעודת בגרות לעזאזל? יעזרו לו חושים טובים, אינטילגנציה גבוהה, יכולת מוטורית ותפיסה מהירה. ואת הדברים האלה לחלקנו יש ולחלק אין - בלי שום קשר לתעודת בגרות.. וכמו שיוני אמר: את הצבא לא מעניין כמעט יחידות המתמטיקה שלך, כי הוא לא דורש שתבוא מהבית עם הידע - רק עם הכולת לקלוט ידע חדש.. לילה טוב (בשבילכם אולי - אני יוצא למטווח עוד מעט - וקר פה אימים בחור הזה) רז

ל naor 77

אי לא זה שכתב לך למעלה (יוני) אבל קראתי את הוויכוח ואני חייב לומר שגם אני חושב שאתה ממש מכופף את הדברים כמו שאתה רוצה. א- יוני לא הסכים איתך שכדי להתקבל לטיס צריך לשחק לגו. להיפך, הוא ניסה להראות לך (בעזרת משפטים שלך עצמך) שאתה טועה. ב-אתה סותר את עצמך: משפט 1: ``יש מאות ואלפי תלמידים בישראל שאין להם כל פיגור שכלי או אחר, ובכל זאת נכשלים בלימודים..`` משפט 2: ``אם יש לך שלילי במתמטיקה 3 יח``ל- אז כניראה משהו ממש דפוק אצלך- ומהיסודות-`` אתה לא רואה את הסתירה??? מה דפוק אצלו מהיסודות?? הוא לא רצה ללמוד בתיכון אז הוא לא למד.. אין פה שום דפיקות, רק אולי סדרי עדיפויות שגויים. אני כן מסכים עם המשפט שאמרת ``על מנת להיות טייס בישראל אין צורף אפילו בהשכלה מינימלית המתבטאת בתעודת בגרות``. זה נכון: מה תעזור לטיס בקרב תעודת בגרות לעזאזל? יעזרו לו חושים טובים, אינטילגנציה גבוהה, יכולת מוטורית ותפיסה מהירה. ואת הדברים האלה לחלקנו יש ולחלק אין - בלי שום קשר לתעודת בגרות.. וכמו שיוני אמר: את הצבא לא מעניין כמעט יחידות המתמטיקה שלך, כי הוא לא דורש שתבוא מהבית עם הידע - רק עם הכולת לקלוט ידע חדש.. לילה טוב (בשבילכם אולי - אני יוצא למטווח עוד מעט - וקר פה אימים בחור הזה) רז

ל naor77

naor77

New member
אין שום סתירה..

קצת מאוחר... תקבל הסבר מפורט מאוחר יותר...

E.K

New member
תגובה-

בוא נתחיל מזה שיש שני סוגי לימודים- אחד הסוג של בית הספר שמטרתו לא לבחון כיצד אתה מסתדר עם מצבים בזמן אמת אלא בעיקר שינון ויישום.סוג הלימוד הזה הוא ללא ספק הרבה יותר קל מן הסוג השני ומה שנדרש מן התלמיד זה בעיקר רצון,זמן,ויכולת לשבת על התחת לתקופה מאוד ממושכת.(בערך שלוש שנות תיכון) אפילו במקצועות הראליים הלימוד הוא מאותו סוג. הראיה לכך היא שמשרד החינוך יוצא מנקודת הנחה שכל אחד מסוגל לקבל תעודת בגרות וזה רק תלוי ברצון שלו. הסוג השני הוא לימוד בזמן אמת ותפיסה מהירה תוך הגבלת זמן וזה בעיקרון מה שנדרש מהטייסים.אי אפשר לשפוט אדם בגלל שהוא לומד שלוש יחידות מטמטיקה או שאין לו תעודת בגרות בגלל שלכל אחד יש סדר עדיפויות שונה ומספיק לא להופיע לבגרות בספורט לדוגמא כדי לא לקבל תעודת בגרות.

barakas

New member
תן לי לומר כמה מילים

במיונים שנעשים לטייס מחפשים אנשים עם שילוב יכולות שמאפשר להם להיות טייסים. הדרישה הראשונית והבסיסית ביותר היא יכולות הסובבות סביב קורדינציה ויכולות טכניות. את היכולות האלה בודקים באמצעות משימת ההרכבה במיונים הראשונים.את המשימה הזו גיבשו אנשי מקצוע במשך שנים והיא מבוססת גם על נסיונם של שאר כוחות האויר בעולם כלומר אתה יכול לסמוך על צה``ל שלמבחן שהוא בחר יש יכולת למדוד תכונות מסוימות...אם לא עברת מבחן פשוט שכזה כל היכולת השכלית שלך לא תעזור לך כשתעמוד מול תא הטייס שמורכב מאלפי מתגים ושאר ירקות שדורשים יכולת טכנית אדירה, יכולת טכנית שסביר להניח (אומנם לא בטוח אבל סביר להניח) שאין לך אם לא הצלחת להרכיב מנוף... הפיסיקה והמתמטיקה שלומדים לטיס היא אומנם חשובה אבל היא ברמה כזו שיש גם תלמידי 4 ואפילו 3 יחידות שיכולים ללמוד אותה...כמו שאתה אמרת אנשים ב3 יחידות הם לא בהרכח טיפשים,יתכן ולא למדו בעבר כמו שצריך. אם זה נכון הצבא יכניס בהם משמעת לימודית...אם הם אכן טיפשים (ויש גם אידיוטים ב5 יחידות) אז טייסים הם לא יהיו... בכל מקרה העובדות מדברות בעד עצמן. חיל האויר הישראלי הוא מהמאומנים והיעילים בעולם ובקרבות דמה שנעשות מדי פעם עם טייסות אמריקאיות משיגים בדר``כ הישראלים נצחונות מוחצים. דרך אגב: בין האסים של חיל האויר ידועים אפילו כמה שלא למדו בבית ספר... אז הם אתה מרגיש נדפק,זכותך...יכולת להיות שבאמת טעו איתך,הרי המבחנים האלה באים לצפות יכולות ולא לקבוע בדיוק...אבל עם מנטליות כמו שלך אני מבטיח לך שגיבוש לא היית עובר, גם בטייס לא רוצים בכיינים שתופסים תחת..

למעלה