צוואר רחם קצר

נטע123456

New member
צוואר רחם קצר

היי אני חדשה בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור,
בת 30, הריון IVF ראשון ללא הריונות קודמים בשבוע 21+4 .
לפני יומיים לאחר הכתמה חומה שהופסקה מייד ומאז לא ראיתי אותה הגעתי לרופא לבדיקה יש לציין כי הייתה רגישות קלה אבל לא יותר מזה הרופא בדק ואמר שצוואר הרחם התקצר והוא באורך שבין 21 ממ לבין 25 וכן יש להתחיל בשמירה+ נרות פרוגסטרון פעם ביום( 200 מ"נ אוטרוגסטן) שאלותי הן:
1.אם האורך הוא בעייתי?
2.האם שכיבה מוחלטת ונרות יכולים להאריך את צוואר הרחם ולהחזירו למצב תקין?
3. האם במקרים כאלה ניתן לללדת בזמן?
אשמח אם תוכלו להשיב לי על שאלות הללו העניין מדאיג ומלחיץ אותי מאוד.
תודה רבה

מקרה דומה

שבוע 23 נשלחתי למיון אחרי סקירה- צוואר רחם דינאמי התקצר במהלך בדיקה מ25 ממ שגם ככה קצר לשבוע ל 11 ממ.
מאז נרות פרוגסטרון, שכיבה מוחלטת בבית ללא משימות וטיפול בילדים, רק יוצאת לרופאים. עכשיו נושקת לשבוע 30.
עם המון תפילות, המון פניות לאלוקים והמון אמונה והמון המון מים... שותה 4-6 ליטר ביום. מאז הצוואר ארך מעט אבל לי יש פנלינג שזה מגביר סיכון הצוואר בצורת משפך נפתח ונסגר. בקיצור, עם כל הסטרס והקושי של לשכבר ולשמור על רוגע, השורה התחתונה שהכל יכול להיות. צוואר הוא שריר ויכול להתארך. הכי חשוב לשמור על שלווה וזה לא קל. קחי עזרה ממי שרק תוכלי ותמיכה נפשית מאוד מוסיפה ומקלה. שיהיה בהצלחה ואמן שנצא כולנו בידיים מלאות עם תינוקות בריאים ומתוקים

תשובות

1- צוואר הרחם הוא גמיש, בעקרון 25 ממ ומטה זה לא תקין, אבל 25 נחשב גבולי- רק שבשבועות שלנו זה לא אמור להגיע לאורך הזה ולכן שמירה, מנוחה, ושתייה מרובה נזקקים כאן
2. לא יודעת אם להאריך, בהחלט ייתכן, לא יודעת בכמה אבל אפשרי- בכל מקרה מנוחה עוזרת בכך שאין הפעלת לחץ על הצוואר והנרות עוזרים (אני מקבלת בזריקות)
3. בהחלט- קודם כל בהריון הזה אני עוד מעט שבוע 28 ויציבה על 17, הריון קודם בסוף ילדתי במועד למרות קיצור ובהמשך מחיקה כמעט מוחלטת, למרות צירים, למרות פתיחה. מכיוון שגוף האשה שונה מאשה לאשה ומהריון להריון, מצב כזה מחייב שמירה ומנוחה (ושתייה:) ) ותמיכת תרופות כי אנחנו לא יכולים לדעת מי תיפול ולצערנו הגורמים יביאו ללידה מוקדמת והגוף לא יחזיק מעמד. ככל שהעובר גדל אז יש יותר לחץ על האזור וצריך לשמור..

בהצלחה:) ושיהיה ארוך ומשעמם גם הצוואר וגם ההריון:)

נטע123456

New member
תודה רבה יקירות

עודדתן אותי מעט מהמצב הלא פשוט הזה. כמה דברים צריך לעבור בחיים האלה ???! אני משתדלת להחזיק את עצמי חזק ולהתמודד עם הסטואציה הלא נורמלית הזו.. מקווה שיהיו בשורות טובות לכולנו במהרה! כרגע אני שוכבת כמעט באופן קבוע חוץ מקימה לשירותים האם יש אפשרות לשבת קצת או עדיף שלא?האם אני צריכה לפנות למרפאה להריון בסיכון או שניתן להשאר אצל הרופא שטיפל בי עד עכשיו?

הרופא אמור להפנות אותךלמעקב הריון בסיכון

גם אם זה בקופה- (לדעתי..)
אני הייתי מעדיפה להיות במעקב כזה, מסתכלים אחרת על הדברים והמעקב יותר רציף כשצריך

רביד163

New member
עברתי מקרה דומה

היי,

בשבוע 21.5 גילו לי אורך צוואר 20 מ"מ (חודש לפני כן היה 40 מ"מ).
התחלתי שמירה, בעיקר שכיבה (ישיבה לוחצת על הצוואר).
בשבוע 27 התקצר לי ל- 10 מ"מ והתחלתי מעקב שבועי של מוניטור ובדיקת רופא.
בסופו של דבר ילדתי בשבוע 38 (לפני 8 חודשים) והצלחתי להחזיק מעמד עד הסוף עם ה 10 מ"מ שהיו לי...

חשוב מאוד לשתות הרבה, כדי למנוע צירים ולשכב כמה שיותר. אין ברירה, בסוף מתרגלים לזה,
כשאני מסתכלת אחורה זה עבר די מהר.

מאחלת לך שיעבור בקלות ועם לידה כמה שיותר מאוחר :)

למעלה