צוואה

מצב
הנושא נעול.

liat0678

New member
צוואה

צוואה
שלום רב. דודי נפטר לפני כחודש. לא היו לו ילדים וכמו כן בת זוגו נפטרה לפניו. כיצד ניתן לדעת ולאן עלי לפנות על מנת לברר האם השאיר צוואה, ואם כן כיצד ניתן לברר מה תוכנה. שאלה נוספת היא האם כיוון שהנני שאר הבשר היחידי של המנוח, במידה ואין צוואה אני אכן נחשבת יורשת כאחיינית יחידה?האם יש באפשרותי להגיש בקשה לצו ירושה ומהם הטפסים שעלי למלא לשם כך? (כאשר בדקתי באתר האינטרנט של רשם הירושות נוכחתי לדעת כי בטפסים יש התייחסות אך ורק לקרבה ראשונה.

ירושת דוד חשוך ילדים

צוואה
שלום רב. דודי נפטר לפני כחודש. לא היו לו ילדים וכמו כן בת זוגו נפטרה לפניו. כיצד ניתן לדעת ולאן עלי לפנות על מנת לברר האם השאיר צוואה, ואם כן כיצד ניתן לברר מה תוכנה. שאלה נוספת היא האם כיוון שהנני שאר הבשר היחידי של המנוח, במידה ואין צוואה אני אכן נחשבת יורשת כאחיינית יחידה?האם יש באפשרותי להגיש בקשה לצו ירושה ומהם הטפסים שעלי למלא לשם כך? (כאשר בדקתי באתר האינטרנט של רשם הירושות נוכחתי לדעת כי בטפסים יש התייחסות אך ורק לקרבה ראשונה.
ירושת דוד חשוך ילדים
את יורשת יחידה בהנחה שאין עוד אחיינים ואחייניות. הטופס הסטנדרטי מאפשר בקשת צו ירושה גם ע"י קרוב רחוק ולא רק בת זוג או ילד.

צוואה

צוואה
צוואה
אין "שיטה" לדעת אם אדם השאיר צוואה. את יכולה אבל להתחיל בהליכים כלומר לבקש צו ירושה, ואם למישהו יש ביד צוואה , הוא כבר יפנה בהתנגדות לבקשה לצו ירושה, ואז תחשף גם זהות הנהנה על פי הצוואה

מצב
הנושא נעול.
למעלה