צובט בלב

just4add

New member
צובט בלב

הילדה, כיתה ד, חוזרת שוב מבי"ס עם דמעות שאין לה חברות.
בשנים קודמות איכשהוא היא פחות התייחסה לזה אבל השנה זה ממש עניין מרכזי. כנראה עניין של גיל/שלב בחיים.
היא מאד נבונה, יצירתית, בעלת דמיון עשיר וכנראה עם הפרעת קשב שהורשתי לה במתנה. לא עשינו אבחנה אבל אני בטוח שהיא קבלה ממני את זה.
לי תמיד עניין החברים היה עניין מהותי ועד היום זו נקודה כואבת.
אבל אני כבר זקן......
והיא כ"כ צעירה..........

למישהו יש רעיונות איך לעזור לה להתחבר לאחרים, עם פחות דמיון....ככה נקרא לרגילים, ילדים עם הפרעת חסר דמיון.

תודה.

galgal2

New member
אני הזמנתי השבוע

את הספר "כל כך קשה להתיידד איתך" של ריק לאבוי, בדיוק מהסיבה שאני רוצה לדעת איך לעזור לבן שלי (בן 7) מבחינה חברתית. הוא צמא לחברים ואין לו. אני מחכה שהספר יגיע, ומקווה שיתן לי הכוונה...

kofman maria

New member
תודה רבה לך על ההמלצה

ילד שלי בן 6 ואין לו חברים. זה קשה לי וגם קשה לו מאד כבר עכשיו.

קושי חברתי

זה באמת עצוב לראות ילדה שרוצה חברים ואין לה.
יתכן והקושי נובע מבטחון עצמי נמוך ויתכן שחסרות לה מימנויות חברתיות.
ויתכן שילוב בין השניים.
מיומנויות חברתיות ניתן לרכוש. תוכל להתייעץ עם יועצת בית הספר הן לפעמים יוזמות קבוצות לשיפור המיומנויות
באשר לבטחון העצמי, לנו ההורים יש יכולת לעזור, גם אם זה לוקח זמן.
רצוי למצוא את תחום החוזק של הילדה או ליצור אותו. זה יכול להיות אומנות, מוסיקה ספורט וכו׳ על פי תחומי ההתעניינות שלה
חשוב להימנע מביקורת אינסופית מה שפוגע בתחושת הביטחו העצמי ולהשתדל לעודד כל פעולה או התנהגות רצויה.
אפשר להטיל על הילדה אחריות ותפקידים, לתת לה הרגשה שסומכים עליה.
וכמובן, להביע אהבה בכל דרך אפשרית, כדי להזכיר לה שהיא שווה אהבה.
שיפור ביטחון עצמי הוא תהליך וצריך סבלנות.
בינתיים, נסה לתת לה דוגמה אישית כיצד אתה מתמודד עם הקושי
ילדים לומדים בעיקר מדוגמה אישית ופחות מהסברים.
ציפי קוברינסקי

hallo kitti

New member
אולי כדאי כן לעשות איבחון...?

לא חייבים לטפל בריטלין אם לא רוצים... במידה ומגלים שיש הפרעת קשב ואולי גם שילוב של בעיות אחרות ניתן ללכת לטיפול תומך כמו טיפול פסיכולוגי, הכוונה של מאמנים שונים להתמודדות חברתית וכן הלאה, זה יכול מאד לעזור. ברגע שמגלים מה הקשיים הספציפיים בחברה ויש הכוונה מבחוץ אפשר להתגבר במידה מסוימת על הקושי.
העניין הוא שאתה מתאר כי גם לך היה קושי בחברה, לכן זה נותן לי את התחושה שאם ההכוונה תבוא ממך ייתכן כי היא לא תהיה הכי נכונה, כי אולי אתה בעצמך לא פיצחת עדיין את העיקרון החברתי שמנע ממך להיות מקובל בחברה.

למעלה