צואת כלבים

zooom360

New member
צואת כלבים

למה בעצם אומרים שצואה של כלב צריכה להיות קשה? מה ההבדל בינם לבינינו בענייין הזה? ואפשר הסבר קצר על הבלוטות האנאליות? למ הן משמשות?
רבה

תשובה

כשאומרים קשה, מתכוונים לא שלשול. ז"א קשה אבל לא קשה מדי ולא משחתית או רכה מדי. הבלוטות האנאליות הן בלוטות שמפרישות חומר ריח מאד חריף. היעוד שלהן הוא סימון והן חלק מהעברת המסרים בריח הצואה, שכלבים אחרים טוענים בתוקף שהם יכולים לפענח.. הבלוטות מרוקנות באופן טבעי בזמן מתן הצואה (וזה לא קורה אם היא רכה מדי) וגם בזמן לחץ ופחד. בעבר היתה נטיה "לרוקן" את הבלוטות האלה בכל ביקור אצל הוטרינר, אבל היום יודעים שהתעסקות מיותרת איתם גורמת לדלקות ובעיות כי זו רקמה עדינה ביותר. בגילאים מבוגרים יותר, יכולות להיות שם בעיות אחרות כמו גידולים (יותר נפוץ בנקבות) וחסימות שלפעמים מצריכים ניתוח להסרה של הבלוטות.

zooom360

New member
../images/Emo51.gif רבה תשובה מעניינת

פעם קראתי שאם מרוקנים פעם אחת אז צריך לחזור על כך שוב. הכלבה שלי בת שנתיים ורוקנו לה פעם אחת.. (לא הלכנו לוט' בשביל זה. הלכנו כי היה לה שילשול הרבה זמן.)

for no one

New member
ומה לגבי חתולים?

אני יודעת שאצל חתולים זה יותר נדיר שהבלוטות האנאליות נסתמות, אבל אצל פינוקי שלי כל הנסים קורים
איך אפשר למנוע את זה? אצל פינוקי (בן שנתיים ו-3/4 עם היסטוריה עשירה של דלקות חוזרות בדרכי השתן ולכן אוכל C/D) צריך לנקז את הבלוטות כל חודשיים-שלושה. כשהלוטות נסתמות לו הוא ממש סובל - חופר בחול במשך דקות ארוכות (אנחנו קוראים לזה חפירות ארכיאולוגיות
) מנסה לעשות צרכים, צורח מכאבים, וחוזר חלילה. אז שלשום הוט' ניקזה לו את הבלוטות ומכיוון שהוא המשיך לבכות בחול היא העלתה אותו על אנטיביוטיקה ועכשיו הוא כבר בסדר. נסיון להביר אותו לW/D כדי להקשות את הצואה, אבל הוא מיד פיתח דלקת בדרכי השתן. יש איזו דרך להקל עליו? כל אפיזודה כזו של סתימת בלוטות מאוד מציקה לו, כמובן שאנחנו לא מחכים וישר לוקחים אותו לוט', אבל הוא ממש ממש סובל מזה...

נשמע נורא

ובמצב כזה, בהחלט יש מקום לשקול הסרה של הבלוטות בניתוח. סתימה של הבלוטות האלה לרוב מתרחשת בגלל דלקת בהן. מה שיכול לעזור בתור שלב מקדים לפני ניתוח זה ביצוע של שטיפות שלהם בהרדמה או טשטוש עמוק (מחדירים קצה של וונפלון ופשוט שוטפים עם סליין סטרילי. כך ניתן גם להעריך אם הפתח של הבלוטה מוצר כבר בצורה כרונית. לאחר מכן טיפול ממושך באנטיביוטיקה, ואם זה חוזר שוב - הייתי חושב ברצינות על הניתוח. שיהיה בריא

למעלה