צואה רכה, אובד עצות...

איתן63ב

New member
צואה רכה, אובד עצות...

שלום רב.
יש לי כלבה מעורבת בת כשנתיים שהצואה שלה כול הזמן רכה.
מאז שהיא אצלי, כ 8 חודשים ניסיתי מספר מזונות שונים שהם,פרו פלן עוף,אקאנה עוף, אקאנה פסיפיקה ו GO כבש, לפי הסדר הזה.
אחת לחודש לערך אני ניגש איתה לוטרינר כדי לנקות לה את השקים האנליים שהיא לא מרוקנת לבד, והיו לה גם דלקות בעקבות זאת.
הוטרינר אמר שיש לנסות מזון אחר כדי שהצואה תהיה יותר קשה אבל אני לא מצליח למצוא את המזון המיוחל הזה.
אני מבקש ממכם המלצות למזון שיכול לעזור אולי, טיפים וכו".
אגב, ניסיתי לשלב לה אורז בכול מיני צורות והיא פשוט לא אוהבת ולא יודעת לאכול אותו.
תודה

KallaGLP

New member
האם אתה מחליף את המזון בהדרגה?

ככלל, ובמיוחד אצל כלבה עם קיבה רגישה, החלפת המזון חייבת להיות מאוד הדרגתית. צריך להוסיף בכל פעם מעט מהמזון החדש לישן ולבדוק את התגובה של הכלבה, ורק אחרי שמוודאים שהכל בסדר להמשיך לאט לאט והוסיף יותר מהמזון החדש, עד שבהדרגה הוא מחליף את הישן. אם לא פעלת כך, אולי זה לפחות חלק מהבעיה.
עניין נוסף - האם מרבית המזונות שניסית מכילים דגנים? אצלנו הבעיה נפתרה כשעברנו למזון נטול דגנים, אבל שוב - אם לא ניסית לבצע את המעבר בצורה הדרגתית זה עלול שלא לעזור.
האם ניסית לבשל לכלבה מרק של עוף מכובס עם אורז? ייתכן שהטעם של העוף יגרום לה לאכול. אם היא כן תאכל את זה, הייתי משתמשת בזה רק זמנית, ומנסה מאוד בהדרגה להוסיף למרק מזון יבש איכותי נטול דגנים ולראות מה קורה.
לפעמים, אגב, יש אלרגיה לאחד הרכיבים במזון. אולי לבשר? אם ניסית הכל וזה לא עזר, אולי תנסה לעבור למזון על בסיס דגים.
דבר נוסף שאני יכולה לחשוב עליו - יש תוסף מזון שנקרא פסיליום או מטמוציל, שנועד למנוע בעיות כאלה. אני מציעה שתשאל את הווטרינר עליו. לא ניסיתי אישית, אך שמעתי שהוא עושה פלאים.
ודבר אחרון - גם לא ניסיתי, אך קראתי בפורום על כך שיש כאלה שעזר להם לעבור לדיאטת Raw Food. חפש על זה חומר באינטרנט.

איתן63ב

New member
החלפת המזון...

החלפת המזון מתבצעת בהדרגה ולאורך זמן עד שהמזון החדש מחליף את הישן .
לגבי המרכיבים של המזונות ואם יש בהם דגנים,לדעתי כול המזונות שנתתי לה עד כה הם ללא דגנים,ציינתי בהודעה הקודמת את המזונות.
עוף מכובס או כול תבשיל לא נתתי לה ,היא אוכלת אך ורק את המזון היבש שלה.
תודה

לשני הכלבים שלי, מזון ללא דגנים עשה שילשול

מעבר למזון עם דגנים הפסיק את השילשול.

ניסיתי אוריג'ן, אקנה וגו שעשו לכלבים שילשול

כרגע אני מאכילה ב Blue Wilderness אבל אני לא בטוחה אם יש את המזון הזה בישראל (אני גרה בארה"ב)
עוד דבר שעזר אצלנו מאוד, זה תוסף מזון שנקרא Forco
https://forcocolorado.com/wp

שירן ל11

New member
לכלב שלי טייסט אוף דה וויילד דגים עשה עצירות קשה

זה מזון טוב ואיכותי שהרבה בעלי כלבים, אבל לכלב שלי ועוד כלב שאני מכירה המזון גרם לעצירות קשה וקקי אבנים. אולי לכלבה שלך זה דווקא יהיה טוב

nangel

New member
אתה נותן לה חטיפים ונשנושים?

לכלב שלי קיבה רגישה מאוד עד כדי כך שגם כשמחליפים לו את השק של האוכל (מאותו סוג) לפעמים לוקח לו כמה ימים עד שהצואה חוזרת להיות נורמלית.
שמתי לב שחטיפים ועצמות נשנוש גורמות לו לשלשול, וניסיתי המון סוגים. אחרי כל סשן עם המאלף הוא היה משלשל ימים עד שמתאזן חזרה.

כל כלב שונה לחלוטין, אין מנוס מלהמשיך לנסות עד לאיתור הנוסחא המנצחת

איתן63ב

New member
כן, מקבלת חטיפים בטיולים..

מקבלת חטיפים ככה בקטנות כשהיא מצייתת וכו".
יש מצב שחתיכות קטנות מידי פעם של חטיף יכולים לגרום לכך?
באמת שווה לבדוק את הנושא..
&nbsp

nangel

New member
לא הגודל

הסוג והכמות היומית.
שים לב גם לעצמות למיניהן כמו אלו לניקוי השיניים

שירן ל11

New member
אם היא רגישה, עדיף לכמה שבועות להפסיק לגמרי חטיפים

אתה יכול לצ'פר אותה עם גרגירים מהאוכל שלה אם היא אוהבת לאכול.

KallaGLP

New member
במקום החטיפים הרגילים, נסה חטיפים של עוף או הודו מכובס.

אם זה הולך טוב, אפשר לבשל כמות גדולה, לחתוך לחתיכות קטנות ולהקפיא.
לדעתי, אם לא תצליח לפתור את הבעיות באמצעות עצות התזונה שקיבלת פה, שווה לנסות פסיליום.

למעלה