צ'ה גווארה

א ר ז 0 1

New member
צ'ה גווארה

תגידו .. אולי תוכלו לעזור לי למצוא חומר על צ'ה גווארה... קראתי עליו כתבה ואני ממש מתעניין במה שעשה... אם תוכלו לעזור זה יהיה מצוין ... תודה

Boogieman

New member
יש ביוגרפיה בעברית

שיצאה עכשיו, אם אני לא טועה היא נקראת "סיפורו של מהפכן" מאת אפרים דוידי. יצא לי לדפדף בו קצת היום ולא התרשמתי לטובה, דוידי הוא מעריץ של צ'ה והספר כתוב בהתאם, הוא גם לא עושה רושם של ספר הסטוריה רציני אבל תמיד אפשר לעשות קריאה ביקורתית ואף אחד לא חייב לקבל את הפרשנות של דוידי. כך שהספר הזה הוא בסדר במה שקשור לידיעת העובדות העיקריות אבל כדאי להשלים אותן גם ממקורות אחרים, לצערי, אין הרבה מהם בעברית. יש גם את "דרום אמריקה באופנוע" (בעברית), זה יומן מסע מהתקופה שלפני שנעשה מהפכן ואת היומן שלו מהתקופה בבוליביה (קצת קשה למצוא) אבל זה די מייגע, הכל שם בסגנון של "פבלו מת, עקצו אותנו מלא יתושים, נשארו 2 כיכרות לחם וחורחה עדיין לא הגיע" ויום למחרת, "פרדו מת, עקצו אותנו מלא זבובים, נשארה כיכר לחם אחת וחורחה עדיין לא הגיע" וכו' וכו'.

מטרניך

New member
בנוסף למה שציינת היה צ'ה גווארה

אחראי לרצח של אלפי בני אדם בקובה שלאחר תפיסת השלטון ע"י קסטרו ולהקמת מחנות עבודה ו'חינוך מחדש' למתנגדים פוליטיים, 'יסודות א-סוציאליים' והומואים. כמו כן הוא היה מעריץ גדול של סטאלין ומאו טסה טונג ושיטות הטרור שלהם ותקף את בריה"מ וגרורותיה על 'סטיותיהם הבורגיות'. את הספר של דוידי שהוזכר כאן אי-אפשר לראות כ'ביוגרפיה', אלא כספר תעמולה ומחברו הוא פעיל מרכזי במפלגה הקומוניסטית וחד"ש. זה ספר 'הגיוגרפיה', כלומר 'תאור קדושים' בסגנון של הכנסייה הנוצרית ובעקבותיה הקומוניסטית. המחבר הציג לאחרונה את 'יצירתו' באתר השמאלני-הקיצוני 'הגדה השמאלית' והתפתח שם דיון די מעניין. http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2597 גם כאן בפורום היה לאחרונה דיון על צ'ה גווארה.

auntie moe

New member
כול כך הרבה שינאה

ניזלת מפיך וזאת ללא הפסק או רחמים, תרגע ותחזור לדיון בצורה מכובדת כדי שבאמת תוכל לתרום לנו מהידע שלך ולא סתם להוקיע צד כזה או אחר של הקשת הפוליטית.

מטרניך

New member
'שנאה'? לכתיבת האמת ההיסטורית את

קוראת 'שנאה'? כניראה השתבשו אצלך כמה קואורדינטות, אולי בגרמנית קלה זה יישמע ערב יותר לאוזניך האטומות בצד שמאל.

auntie moe

New member
אתה משקיע מאמצים כדי למצוא עם מי

לריב. תסלח לי שאין לי רצון דומה. תעשה כמובן ככול העולה על דעתך, כניראה שאינך בשל לראות שספור ההסטוריה, כול הסטוריה מורכב משכבות של טקסטים שונים ומשונים כמו גם ממקבץ אינסופי של חוויות אישיות שלא את כולן ניתן לאגד לספור אחד פשוט שיתאים להנחת יסוד מוכנה מראש.

מטרניך

New member
תסלחי לי גברת, אני לא מכיר אותך

ואין לי כל עניין בדיון איתך ובוודאי לא בסגנון 'תרומותיך' המעמיקות דלעיל. אני משאיר לך ברצון את 'סיפור ההיסטוריה' הביזארי שלך המורכב בלשונך המבולבלת והמתבלבלת 'משכבות של טקסטים שונים ומשונים כמו גם ממקבץ אינסופי של חוויות אישיות שלא את כולן ניתן לאגד לספור אחד פשוט שיתאים להנחת יסוד מוכנה מראש'. את המקבץ האינסופי של החוויות האישיות שלך - שלא כ"כ מעניינות אותי, למען האמת - תצטרכי להחליף עם אלה בפורום שימצאו עניין בהן.

גלילה2

New member
לינק מרתק.

לא ברורה לי פסילת הספר כ'ביוגרפיה' ותיוגו כקטכיזם. זה על סמך קריאה?

מטרניך

New member
לא, על סמך ה'פרזנטציה' של המחבר

במאמרו על שני חלקיו ועל 'תרומותיו' לדיון. אני לא צריך לקחת כל פסולת ליד כדי לדעת שהיא פסולת. די לחוש בריח.

למעלה