צהרים טובים

צהרים טובים

אני מעונינת להתחיל בפרוצדורה לאשרות הגירה לקנדה הפניתי מכתב למח' ההגירה שבשגרירות ומפה הכל לוט בערפל הכל מלא שמועות דברים לא ברורים ועוד ועוד ניסיתי לקרוא פה התכתבויות ועוד יותר התבלבלתי. מישהו יכול בבקשה לעשות סדר בשבילי? אני מניחה שהכל כרוך בטפסולוגיה מה חוץ מזה ? נקודות זכות? מה הם ? בדיקה רפואית? מקום עבודה? אפשר למצוא מהארץ? עו"ד ? חובה? כל טיפ יתקבל בברכה תודה אורלי

oritlevi

New member
מישהו בשם אורן עשה בשביל כולם את ה

העבודה. שמו אורן והוא פרסם זאת באתר השכן. איסוף מסמכים - הורדת טפסים מאתר CIC - צירפתי את המסמכים הבאים לבקשה: - צילום תעודת לידה - תדפיס מקורי של מרשם האוכלוסין - למה מקורי? למה לא? זה לא עולה כסף במשרד הפנים - צילום תעודת גירושין - צילום דרכון - מכתבים ממעסיקים קודמים + כרטיסי ביקור של מי שחתם עליהם. המכתבים היו באנגלית, והכילו פירוט תקופת ההעסקה, אופי התפקיד, היקף המשרה והשכר. דורשים להגיש את המקור. - אישורים על תארים/לימודים - הגשתי תעודה מקורית מאוניברסיטת ת"א, באנגלית (מנפיקים את זה במזכירות החוג או במרכז למרשם, כבר לא זוכר, הוצאתי איזה 10 עותקים לפני מספר שנים). הגשתי גם אישור מאוניברסיטה בחו"ל, באנגלית, על קבלת תואר. צירפתי לבקשה גם גליונות ציונים באנגלית, חתומים במעטפה של האוניברסיטה - זו דרישה שמופיעה ב-checklist אבל בפועל החזירו לי את המכתבים מבלי שפתחו אותם. - טופס מקורי של תוצאות IELTS (קיבלתי אותו חזרה אחרי פתיחת התיק) - אישורים פיננסיים: הלכתי לבנק, ביקשתי מהפקידה טופס אישור על היתרה שלי. אמרה שאין חיה כזאת. אז היא פשוט הוציאה פלט מחשב עם יתרת העו"ש ושמה עליו חותמת בנק + חתימה. צירפתי גם תדפיסי אינטרנט מחשבונות מניות שיש לי בחו"ל. קיבלו את זה בלי בעיות. - אישורי משטרה: צירפתי אישור משטרה מצרפת, בה חייתי בעבר. למי שצריך - שולחים מכתב ל Service du Casier Judiciaire 107 rue du Landreau 44079 Nantes Cedex Tel: 02 51 89 89 51 ומקבלים את זה בדואר אחרי שבועיים שלושה. לא עולה כסף. - מכתב פתיחה - למרות שאין דרישה, צירפתי מכתב קצר ובו פירטתי: א. איך אני מגיע לסף הנקודות, ב. הסטורית עבודה ולימודים, ג. הסטוריה של מדינות בהן גרתי, ד. רשימת מסמכים - תמונות - כמו שמומלץ בטפסים, לקחתי את דף ההוראות לצלם. חשוב להקפיד על רקע לבן. לא עשו לי בעיות. מה _לא_ צירפתי: תעודת בגרות, תעודת שחרור, ט. 106 למיניהם וכדומה. _לא_ תרגמתי אף מסמך. מצד שני, אישורי העבודה והלימודים שלי היו באנגלית. _לא_ אישרתי אף העתק אצל נוטריון. הבאתי איתי את המקור של כל התעודות, למקרה שיבקשו (לא ביקשו). _ לא_ צירפתי קורות חיים, אבל מצד שני הוספתי פירוט במכתב הפתיחה ב. מילוי הטפסים אין לי הרבה מה להגיד. מה שכן, בקטע שצריך לפרט את החיים מגיל 18, הוספתי דף נפרד ופירטתי שם טוב טוב איפה חייתי, מה עשיתי וכדומה, שלא יהיו חורים או ספקות כלשהם. וידאתי שבמכתבי מעסיק ובטפסים השונים, תיאור המשרות שהחזקתי יתאים לתיאור ב-NOC. ג. תשלום כפי שכבר צויין - ניתן לשלם רק בצ'ק בנקאי לפקודת "שגרירות קנדה". כרגע התעריף הוא 1500 ש"ח לבן אדם. ד. הגשת הבקשה הגעתי לשגרירות ביום ו' בסביבות 9 בבוקר. כמעט ולא היו אנשים. יצאתי משם בסביבות 11. אין לכם מה לטרוח ולהכין בקשה מסודרת בתיק עם המסמכים וכדומה. כפי שכבר פורט כאן, נותנים לכם פולדר לשים בו את המסמכים. לאחר שמוסרים את המסמכים, ממתינים בזמן שהתיק עובר בדיקה. אם יש להם שאלה, קוראים לכם. אם התיק מתקבל, מוציאים לכם קבלה + מספר תיק. אח"כ מחזירים את המסמכים (אני מניח שמשאירים עותקים בתיק שלהם) + נתנו לי הפניה לבדיקות הרפואיות (כפי שנכתב כאן בעבר, חלק מהאנשים מקבלים את ההפניה בדואר). ה. אישורי משטרה - ארה"ב מי שצריך אישור מארה"ב, מומלץ לא לחכות עד אחרי הגשת התיק, אלא לבקש בטלפון מהשגרירות שישלחו לכם הוראות + טופס טביעות אצבע. ישנם שני אנשים בארץ שמוסמכים לקחת טביעת אצבע בשביל ה-FBI, הפרטים שלהם מפורטים בטפסים שהשגרירות הקנדית תשלח לכם. התענוג עלה לי 470 ש"ח. אח"כ שולחים את הטפסים לארה"ב + אגרה של 18 ומחכים (אני עדיין מחכה). ו. בדיקות רפואיות עשיתי אצל ד"ר קופלר. רבע שעה המתנה, רבע שעה בדיקה. הוא נותן הפניה לאסותא לבדיקות. צריך לקבוע שם תור, ולהביא שתי תמונות. עלות כוללת של הבדיקות: 835 ש"ח ז. משטרת ישראל מגיעים לתחנת משטרה, מבקשים "תעודת יושר לשגרירות או קונסוליה". הם כבר יודעים מה לעשות. זה לא עולה כסף, וצריך לצרף שתי תמונות (אם אני זוכר נכון, אולי יותר תמונות?)

drz400e

New member
מרשים וממצה

את חושבת שהוא יתן לנו לפרסם את זה כמאמר אם נבקש יפה? סטייל הטיפוז לעוזב שעשית?

drz400e

New member
אני מציע שפשוט נשאל אותו

לא נראה לי שיהיה לו אכפת. מה את אומרת-תשאלי בשבילנו? יש לו שם אימייל?

oritlevi

New member
א. אשאל אבל אם כבר חטאתי

יש קובץ נפלא שהוא לקט שצרף אנונימי - צדיק. - כך שלח אותו לחלל הפורום. אני מרשה לעצמי לצרף אותו גם לנו.

למעלה