צהרים טובים

תמר 45

New member
צהרים טובים

לאבא יש צורך אדיר לצאת מן הבית. כל הזמן רוצה רק לצאת. החלטתי לקחת אותם היום לכוון הקיבוץ ניר אליהו. הדרך מלאת שדות , ונןף מדהים. לאחר מכן היינו בבית קפה [רק שלושתנו: אמא אבא ואני]. הכל היה נחמד. אבא דיבר לענין. זכר דברים. ופתאום לא יודעת מאיפה דיבר על האישה שגרה איתם בדירה, שקמה מוקדם, שמבשלת. אמי ניסתה להסביר לו , שהיא מבשלת. ובאותו רגע העברתי נושא לעניני החום בחוץ. מנפלאות המחלה. יומים וחצי היה" שקט". מעבר לאפיזודה הרגשתי נפלא שהוצאתי אותם . ראיתי כמה הם נהנים. בשיחה עם איש מקצוע החלטנו שפעמים בשבוע אני מוציאה אותם: אם זה לרופא, בית קפה, קניות.... ומעבד לכך לא מרגישה כל הזמן יסורי מצפון . היום זה עבד. נראה בהמשך.

תמר 45 היקרה, רעיון נפלא,שלשתכם נהנתם

לשנות קצת אווירה ולצאת זה משפר את הרוטינה של היום יום בבית,הנפש נהנת והגוף מחליף אוירה, מראה העיניים נותן טוב לנשמה, כל הכבוד לך לדעתי המשיכי כל עוד את יכולה והם נהנים בשורות טובות

ענתי44

New member
את בדרך הנכונה

פעלת מעולה. גם לקחת את הוריך לפעילות בחוץ. וזה עונה לצורך של אבא ללכת, לראות מרחבים וגם מוציא קצת את אמא החוצה . טוב עשית ששינית את הנושא ומנעת עימות מיותר ופוגע בין הוריך. כשאמא שלי היתה מאושפזת לא מזמן, היא שמחה כשהגעתי בבוקר ואז היא הצביעה לעבר המסדרון ושאלה אותי עם גם אני קניתי אצל האישה בוורוד. עניתי לה שכן. בחדר הביטו בהלם, כמובן שלא היתה אישה בוורוד במסדרון. ישר שאלתי את אמא משהו אחר והיא נרגעה. כעבור חמש דקות היא החלה לצעוק לדמות דימיונית לעזוב אותה. היא בעטה באוויר ותפסה את צווארה כנלחמת עם מישהי שמנסה לחנוק אותה. ישר "העפתי " את הרעה וחיבקתי את אמא שלי. בחיבוק וליטוף. כשאני חשה בגבי את מבטי הרחמים של הנוכחים בחדר שקלטו לבסוף שהקשישה הנחמדה והחייכנית חולת אלצהיימר. זה קורה לנו מידי פעם מחוץ לבית. למשל באירוע כשאמא שלי קראה לצלם וביקשה להצטלם עם אחותה.... אחותי שאמא החליטה שהיא אחותה הקטנה, תפסה עמדת צילום וה"אחיות" הצטלמו. אמא שלך מתקשה להבין את המשמעות של המחלה ונוטה להתעמת עם אביך. וטוב את עושה שאת מרגיעה את המצב. חמרות שלא קל ופשוט לך.

אירילה

New member
../images/Emo229.gif תמר , אצל חמי היה בדיוק אותו הדבר

קחו אותו כמה שיותר כל עוד זה אפשרי ,יציאות החוצה בשלבים של עדיין במודעות ולו גם חלקית חשובות מאוד גם עבורו וגם עבורכם. ותזכרי תמיד לנצור את הרגעים היפים. שתהיה לכולם שבת נפלאה גרשון

zs1957

New member
יענקלה איך אתה מדבר ככה לענתי?

לא יפה אפילו בצחוק. ענתי אשה רצינית ורגישה אל תעשה צחוק ממנה בבקשה. מקווה שתקבל את הערתי כהערה בונה . קוראת אותך לסדר. שבת שלום, זהבה

zs1957

New member
יענקלה מה היינו עושים בלעדיך בפורום?

טוב שאתה פה הרוח החיה.פעם נושבת לאט ופעם נושבת כמו הוריקן. לא משעמם אתך. כל טוב זהבה

תמר יקרה , זו הדרך

כפי שכתבתי לך יש לי גם הורים קשישים ומדי פעם אני מוציאה אותם לבית קפה יחד עם בעלי או בלעדיו או סתם לקניון. גם אמך זקוקה לחברה וליציאה כזו. גם בעלי מאד רוצה לצאת , כך שאני מתלוצצת עם חברותי, יום אחד להוציא את הבעל , יום אחד להוציא את ההורים , יום אחד לנסוע לנכדים, אז נשארו לי עוד יומיים בהם אני יכולה "סתם" לבוא הביתה מהעבודה ולא לרוץ , אבל יש גם קניותתתת שלא נגמרות. בקיצור, אם תצליחי לעשות זאת פעם בשבוע , כולכם תהיו מרוצים שתהיה לכם שבת נפלאה , שבת שלום , טובה

אגסיל

New member
תמר עשית מעשה טוב

הוריך זקוקים למשב רוח רענן. ובמיוחד אימך. כל זמן שאת יכולה לצאת איתם וזה מתאפשר, צאי וגם לך זה יעשה טוב. גם אני בזמנו הייתי מוציאה את אמא שלי מבית האבות לטיול קצר או אלינו הביתה לארוחה או סתם לקפה עם עוגה מוכרת מהבית. אבל לצערי גם ימים אלה עברו חלפו, היום אמא מתבלבלת לגמרי כשמוציאים ולכן החלטתי שאני מגיעה אליה והיא לא יוצאת יותר משם. תנצלי את הימים שאת יכולה עדיין לתקשר עם אביך ולהנות מחברתם של הוריך שבת שלום ובשורות טובות לילי

zs1957

New member
תמר את בדרך הנכונה

תמשיכי ביוזמה ובדרך בה החלת זה יעניק אוק לשני הצדדים זהבה

למעלה