צהרים טובים לפורום

rachel72

New member
צהרים טובים לפורום

אמא שלי בנסיגה וזה עצוב מאוד היא כל הזמן חושדת באבא שלי שמנהל רומן עם המטפלת שלה והיא לא מרפה וכל הזמן עוקבת ובודקת אותם וזה מלווה באלימות מילולית ודבר חדש היא מטיילת בלילות מהמטבח לסלון וכן הלאה מהיום היא תתחיל לקחת כדורי שינה . מקווה שזה יעזור בריאות לכולם

../images/Emo24.gifrachel 72 שלום לך

זאת המחלה, למחלה יש מכל מיני התנהגויות לא רצויות, צריך לא לשים לב ולזרום איתה, אמא לא אשמה צריך להבין את השיגעונות שלה ולהמשיך הלאה ללא כעס, יש כדורים מרגיעים וכן כמו שאת כותבת היא תקבל כדור שינה, בשורות טובות והמון סבלנות

נילי41

New member
../images/Emo20.gifברוכה הבאה לפורום העצוב שלנו, רחל

רחל יקירתי,
אחת התופעות הקשות של המחלה היא החשדנות וההזיות וכן האלימות או התוקפנות. צריך לטפל בתופעות האלו בעזרת תרופות אנטיפסיכוטיות שניתנות ע"י רופא פסיכוגריאטר או נוירולוג או במרפאת הזיכרון שאליה אתם שייכים. התרופות האלו גם מטפלות בהפרעות השינה בדרך כלל, ואם יש צורך אפשר להוסיף גם כדור שינה. אתם חייבים לקחת את אמך לרופא המטפל שלה ולדאוג שתקבל את הטיפול המתאים לה, אחרת ימיכם וגם לילותיכם יהפכו לסיוט מתמשך. כמו כן עליך להסביר למטפלת שלה שהחשדנות של אמך היא תוצאה של המחלה ושזה לא משהו אישי נגדה, עד כמה שקשה להסביר למטפלת דבר כזה. בכל אופן, תשתדלו לא להתווכח עם אמא ולא להתעמת איתה, צריך לזרום עם ההזיות שלה ולהסכים איתה וככה החיים יהיו יותר קלים. צריך לפעמים להשתמש בשקרים לבנים, להבטיח דברים שאתם יודעים שהיא תשכח עוד מעט ולהשתדל לשמור על השקט בבית. זה קשה מאוד... עם טיפול נכון ומינון נכון של התרופות אפשר להגיע למצב של רגיעה בבית. במשך הזמן התופעות האלו ייעלמו עם התקדמות המחלה אבל אז יופיעו תופעות קשות אחרות... זו מחלה אכזרית מאוד וממושכת ועליכם לקחת נשימה ארוכה ולכן לדאוג שאמא תהיה רגועה, שהמטפלת תהיה רגועה ושאתם תהיו רגועים... ליבי אתכם, ואנחנו כאן בפורום כדי לעזור בעצות, לעודד ולחזק... איזרי הרבה כוחות נפש כי אתם יוצאים לדרך ארוכה. קבלי חיבוק חם

נסיגה

לצערנו החולים בנסיגה מתמדת אך כמו כל גראף, יש עליות ומורדות בקו האלכסוני שנוטה כלפי מטה. אם אלצהיימר היתה בורסה, ניתן היה להגיד שמניות האלצהיימר כל הזמן במגמת ירידה. בעבר אשתי האשימה אותי שאני בוגד בה. באותה תקופה לא חששתי להשאיר אותה לבד וכשהייתי יוצא מהבית היא חשבה שאני נפגש עם מישהי. כדורי שינה מטרתם כמובן לגרום לשינה יותר חזקה ונקוה שימעיטו את ההסתובבויות של אמך בלילה, אבל כנגד דמיונות וחשדות השוא יתכן שתרופה פסיכוטית בשם ריספרדל תוכל לעזור. מתחילים במינון נמוך ולאט מעלים את המינון. כשהגעתי ל 3 מ"ג ליום אשתי החלה להסתובב כמו זומבי.התופעה נפסקה כשירדתי למינון של 2 מ"ג.מדובר בהסתובבות שונה לגמרי מהסתובבות של חוסר מנוחה כמו שאמך מסתובבת בלילה. כמובן שההשפעה שונה מאחד לשני אבל שימי לב לעקרון של מציאת שביל הזהב. לילה טוב

למעלה