צהרים ומה מכנים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכנים?

פאי רועים+סלט חסה ואצלכם?

Y A E L I 37

New member
מרק שעועית שבושל אמש בסיר בישול

איטי כל הלילה . הרגע הגעתי מהעבודה והמרק נהדר . כמו שצריך . פחדתי שכל המים יתאדו ויישרף. יצא סמיך וחריף כמו שבעלי אוהב. מרק שעועית / יעלי -------------------------------------- 3 כוסות שעועית שהושרתה ללילה עם כפית סודה לשתיה 3 גזרים חתוכים לעיגולים 3 קשואים חתוכים לעיגולים בטטה גדולה חתוכה 7 שיני שום חתוכות לפרוסות 3 בצלים שלמים 3 פלפל חריף שטה 4 כפות רסק פפריקה מתוקה פפ"ש מלח ומרק עוף כשזה רותח להעביר לאיטי עד למחרת . יוצא נפלא.

יוכי68

New member
יעלי, איזה כיף להגיע הביתה...

והאוכל מוכן...נשמע מזין ביותר!

Y A E L I 37

New member
וואי שכחתי ששמתי גם גרונות הודו

צודקת בהחלט יוכי . הריח בבית משגע. עוד מעט אביא את הקטנים. להם הכנתי בולונז עם בשר . שהם יאכלו מרק שעועית ? בחיים לאאאאאאאא אולי חגי יטעם . אבל יצא

היי יעלי 37 שלום לך אפשר שאלה בבקשה

מדוע שמים סודה לשתייה כששמים את השעועית במים? תודה.

Y A E L I 37

New member
שוש ענתה תשובה מדוייקת../images/Emo45.gif

דובשנית את מתכוונת להכין את המרק? בהצלחה

Y A E L I 37

New member
../images/Emo207.gif ../images/Emo206.gif

אמי מגיעה לביקור , אני רוצה שתאכל מהמרק הטעים שהכנתי ויש בזה גרונות הודו. אמי סובלת מכולסטרול גבוהה. האם בגרונותהודו יש כולסטרול? אני לא רוצה לעשות לה רע . היא מאוד שומרת. אשמח לשמוע דעתכן. תודה , יעלי

יוכי68

New member
ידוע לי שהודו יחסית לשאר מיני הבשר

והעוף נחשב לדל יותר מכולם... ובטח גרונות שלא מכילים כמעט שומן

silvey

New member
יעלי,אולי קצת מאוחר אבל...

אפילו לאנשים עם כולסטרול גבוה ממליצים לאכול עוף והודו וגם בקר אבל לא שמנים. בכל הבשרים יש כולסטרול אבל אם מנקים היטב מכל השומנים ומורידים את העור, אין סיבה לא לאכול. אותו דבר לגבי ביצים. הן מלאות כולסטרול בחלמון אבל למרות זאת אפשר לאכול כמה בשבוע. לא להתנזר בכלל. ואותו דבר לגבי מוצרי חלב כמו חלב וגבינות. וחוץ מזה, יש היום תרופות שמורידות את הכולסטרול הרע מתחת ל-100. זה לא אומר שמותר לזלול הכל! אבל היום, הרפואה מונעת - מקדימים תרופה ל"מכה". ואני מסיימת באיחולי בריאות טובה ואריכות ימים לאימך. אמן.

Y A E L I 37

New member
וואהו סילבי מקסימה כתמיד../images/Emo24.gif

הוריי היו אצלי , השתגעו מהמרק , אמא אמרה שיצא קצת חריף אבל טעים מאוד . היא אכלה את הגרון הודו, נתתי לה קטן , אני מרתיחה לפני הבישול ומורידה את העור . תודה על האיחולים. יש לי אמא בת 60 שניראת נפלא , חתיכה ושומרת על עצמה , רזה ועכשיו לפני חודש מצאו לה 280 כולסטרול, היא בלחץ נוראי מיזה . עברה למזון סויה ותחליפי בשר, ואוכלת רק 2 ביצים בשבוע. תודה מתוקה וגם לך רק בריאות ואריכות ימים. יעלי

Y A E L I 37

New member
אני ממלאה כמעט ד הסוף מים ועד הארוח

הארוחה זה נספג לחצי מהמכמות ותופס את כל הטעמים. אם את מעכינה בסיר רגיל אז תבדקי אם נספגים המים להוסיף רק מים רותחים . לבשל על להבה נמוכה כ 5 - 6 שעות בסיר רגיל .

timiהאחת

New member
מנהל
אצלי לצהרים היה

אורז צהבהב עם אפונה וגזר מרק ירקות כרעיים ברוטב ופירה עם רוטב...... זהו. וירקות מבושלים.

אני הכנתי היום מוקפץ סיני ויש

אורז מאתמול...............ויש לילדה כדורי חזה עוף ממולאים ירקות...........

היי אמא של בתאל! אפשר מתכון

לכדורי עוף ממולאים ירקות? נשמע טעים

למעלה