צהרים ומה מכינים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

קציצות טונה\ניקי ב+אורז ואצלכם?

pirge

New member
כרובית קריספי בתנור../images/Emo3.gif

כרוביות קריספי בתנור מאת: פירגה כרובית שלמה מרוככת במיקרו בתוך שקית ניילון עם 4\1 כוס מים כ-6 דקות. לפרק לפרחים גדולים ולהניח בקערה גדולה. לתבל: מלח, פלפל שחור, כף סילאן, כף קטשופ. אפשר להוסיף תיבול ותוספות כל אחד והטעם האישי שלו. לערבב ביצה במזלג ולצקת על הכרובית והתיבול ולערבב עם הידיים שכל התיבול יכסה את הכרוביות. להניח על ניר אפיה משומן לפזר פירורי לחם לזרזף שמן קנולה על פני הכרוביות לזרזף גם מעט מאד פפריקה מתוקה לאפות בחום 175 כ-35 דקות. תהנו.

good girl30

New member
../images/Emo99.gifוואי איזה מגרה....

וואי זה נראה משהו משהו.... בדיוק מה שאני אוהבת...

parent

New member
אהבתי מאוד את המתכון, אבל...

השקית לא תימס במיקרו?! והאם הסילאן הכרחי אם לא רוצים להעתיר את המנה בקלוריות?

pirge

New member
שקיות לא נמסות במיקרו,אבל את

יכולה לרכך כרובית בסיר עם מים על הגז. התיבול עלייך.מה שאת אוהבת תשימי,אין בעיה. יהיה טעים גם כך על בטוח.
תהני.

parent

New member
אם את כבר פה אז...

יש לי כמה שאלות אלייך מכיוון שאת בעיניי גורו של בישול... אז ככה: 1. ראיתי שכתבת במתכון של הקציצות של גיל חובב לוותר על הסולת, השאלה היא באיזה שלב בתערובת או בציפוי? ומה בעצם נותנת הסולת בתערובת של הקציצות חוץ מקלוריות... 2. אני צמחונית ויש לי ילדה בת שנה ובעל רעב... תמיד אני מסתבכת עם סוגי הבשר אבל קראתי פה שתמיד כדאי לכל תבשיל לערבב שני סוגים (עוף+הודו, בקר+הודו וכו...) בשביל להעשיר את הטעם. לא מזמן עשיתי את אחד ממתכוני הבולונז המופלאים שלך (שדרך אגב יצא מ-ד-ה-י-ם!!!) רק מבשר בקר השאלה היא אם אפשר לעשות אותו (את הבולונז) עם בקר מעורבב עם הודו נקבה? תודה לך בלי לדעת את עוזרת לי המון, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך...

parent

New member
אה.. ועוד שאלונת

כדאי לערבב גם סוגי בשר במתכון של גיל חובב, נאמר עוף והודו?

pirge

New member
תשובות../images/Emo140.gif

אני ויתרתי על הסולת בטיגון. לא טיגנתי. אפשר לנסות להמיר את הסולת בפירורי מצה או פירוי לחם לחם. או לשלב גם וגם. לגבי הבשר נראה לי שאפשר להחליף חצי מהכמות בהודו נקבה.אם יהיה לכם טעים,אז תאמצי. ערב טוב ותודה רבה רבה על ההמלצות והמילים החמות.

parent

New member
רק לוודא שהבנתי אותך כראוי...

1. לוותר על הסולת לגמרי בטיגון (כלומר לא לטגן). 2. ובמקום הסולת בתערובת הקציצות להמיר בפירורי מצה / לחם. לזה התכוונת?

pirge

New member
ויתרתי על הסולת בטיגון אכן כן. לגבי

הסולת במירקם של הקציצות לא ניסיתי ספציפי את המתכון הזה....אבל בדרך כלל הקציצות המבושלות שלי עם פירורי לחם או קמח מצה ויוצא מצויין. בהצלחה.

pirge

New member
כנסי שוב. ראיתי שאין ביצה אז

אולי לא כדאי לשנות דבר. ויש גם הגזר...... בגלל שלא ניסיתי לשנות את המירקם אין לי תשובה חד משמעית. הקציצות כמו שהן....יצאו מצויין בלי הטיגון בבקשה.

Y A E L I 37

New member
כוסמת עם ירקות ומוקפץ

בסגנון סיני עם רצועות חזה עוף. ליד סלט חסה. בתאבון

למעלה