צהרים ומה מכינים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

אצלי נקנקיות+פתיתים ואצלכם?

bigjack

New member
קדירת עוף בשר וירקות בתוספת קוסקוס

קדירת עוף בשר וירקות BIGJACK מצרכים: 1 קג' כנפי עוף מחולקות ל-2 ללא השפיץ 0.5 קג' בשר בקר טחון 50 גר' שומן כבש (לא חובה) 4 קישואים חתוכים לקוביות 1 כוס גזר חתוך ל'גפרורים' או גזר גמדי 2 בצל גדול חתוך לרצועות 4-5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים ל-4 באורך 5 שיני שום קצוצות רבע כוס שמן זית מלח פלפל שחור כף גראם מסאלה חצי כף קארי חצי כף כמון טחון כף כורכום כף פפריקה מתוקה חופן כוסברה קצוצה ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומערבבים עד לשינוי הצבע של הבשר, מוסיפים את הכנפיים ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומערבבים. ממלאים במים רותחים עד לגובה התבשיל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. רצוי לבדוק מידי פעם שלא יחסר נוזלים. אפשר גם לאחר הרתיחה לבשל בתנור ב-200 מעלות כשעה וחצי ועוד חצי שעה על 100 מעלות עם מכסה פתוח להשחמה. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס

nwperson

New member
....

אוף נו צחי, נמאס לי להתגרות מהתבשילים שלך. אולי תמציא קצת משהו לצמחונים שכאן?...

bigjack

New member
אפשר להכין באותה צורה ללא בשר

אבל אני לא אחראי על הטעם..... לצערי לא הייתי וכנראה שגם לא אהיה אף פעם צמחוני, למרות אהבתי הגדולה לבעלי חיים אני עדיין נחשב לקרניבור גדול.

nwperson

New member
....

נו נו נו.. אין לי ספק שהבשר כאן נותן את הטעם ולכן לא אכין אותו. אבל המאכלים שלך תמיד נראים כל כך מזמינים שאפילו אני (טיפונת) מצטערת על זה שאני צמחונית...

צח, כמה שזה נראה טוב..

יא אללה.. (על הכנפיים הייתי מוותרת, איכשהו אני ממש לא אוהבת כנפיים. מוזר)

pirge

New member
מאפה כרובית עשיר בגבינות

13:44 | 04/04/06 פשטידת כרובית בטוב טעם ו pirge ו פשטידת כרובית עשירה בגבינות ------ מומלץ. לפני שמתחילים--- מכניסים לקערה ג ד ו ל ה את הכרובית. מוסיפים כוס מים מהברז --מכסים בנילון ---מכניסים למיקרו ומפעילים ל-10 דקות. מוציאים מהמיקרו ומסננים. חותכים את הכרובית לפרחים יותר קטנים .אישית, אוהבת פרחים די גדולים. כל אחד יכול לחתוך כמו שהוא אוהב. מכניסים את הכרובית לקערה גדולה. להוסיף לקערה: 2 בצלים חצויים ופרוסים - מטוגנים ב-3 כפות שמן קנולה. 5 ביצים טרופות מעט במזלג. כוס קמח רגיל 2 כפות פירורי לחם 2\1 שקית אבקת אפיה רבע כוס שמן - אפשר פחות. להוסיף גם : 100 150 גרם גבינה צהובה מגוררת-איזה שאתם רוצים. להוסיף גם: חבילה גבינה "טוב טעם" מפוררת . או "פטינה" 200 גרם. להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה. מי שאוהב עשבי תיבול,יוסיף. בוחשים בעדינות ----------- טועמים ומשפרים טעם. אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי. לאפות בתבנית עגולה גדולה משומנת או מלבנית. 31X27עמוקה. תוסיפו 2 כפות פירורי לחם על התבנית המשומנת, ואז תיצקו את הבלילה. תהנו.

anana

New member
דווקא שלחו לי כרובית ענקיתתתת....

ישר מהגינה... היא כל כך גדולה שאפשר להכין ממנה גם שתי פשטידות ואפילו ישרא ממנה עוד:) אני מתה על כרובית מטוגנת...נראה לי שאהנה ממנה כפליים גם פשטידה וגם מטוגנת..אבל מחר:) היום אכלנו מרק ירקות שנשאר מאתמול... את הדורבן נתתי לכלב של השכנה:) לפחות שיהיה מזה מישהו.. חה חה חה אלק דורבן.. קורקבנים יותר טעימים אפילו:*)

nwperson

New member
....

נשמע טעים, אבל אפשר אולי להוסיף גבינת פטה במקום הצהובה? צהובה אין אבל פטה יש בשפע. אני שומרת את המתכון לנסות שבוע הבא, כשהחבר יחזור מההורים ...

למעלה