צהרים ומה מכינים

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים

אצלי חזה עוף+אפונה בפטריות+מרק ירקות ואצלכם? אפונה בפטריות מאת: פירגה. שקית אפונה 800 גרם -----סנפרוסט מארז פטריות – אפשר שניים. משהו כמו 350 גרם. (אפשר גם מקופסא) שקית שקדים מולבנים של 100 גרם – לא חובה 2 כפות סילאן מלח או כפית אבקת מרק עוף טעים גם עם מעט כורכום. פלפל שחור 3 בצלים גדולים חצויים פרוסים 3 כפות שמן זית מכניסים את האפונה למים שרתחו מראש ל-5 דקות רתיחה איטית שיתבשלו מעט ויישארו קריספיים. מוציאים למסננת ושוטפים מתחת לברז. מטגנים את פרוסות הבצל בשמן הזית ומזהיבים. מוסיפים ומטגנים ביחד את הפטריות החצויות,השקדים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הסילאן והתבלינים מוסיפים את האפונה המסוננת . מערבבים . בוחשים ואם התבשיל יבש אז להוסיף 2-3 כפות מים. לטעום ולשפר טעם. עוד כדקה בחישה ומוכן. תהנו.

m i t a l y

New member
צלי נקניקיות

(מתוך: בישולה) 2 עגבניות שמן לטיגון 1 בצל גדול פרוס 6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות 12 נקניקיות בקר (אני השתמשתי בעוף) חתוכים לשלישים. מלח, פלפל ופפריקה 1 כף אבקת מרק בצל 1 כף קטשופ 1 כפית גדושה חרדל 1-2 כוס מים חולטים את העגבניות ולחתוך לקוביות מאדים את הבצל, העגבניות, תפוחי אדמה והנקניקיות כמה דקות. לתבל. מערבבים בספל את אבקת המרק עם הקטשופ, החרדל והמים. לצקת לסיר. להביא לרתיחה, לכסות ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. (אני הוספתי גם שעועית ברוטב עגבניות)

bigjack

New member
../images/Emo188.gifאצלי מרק עוף ירקות וקניידלאך

שאליו יצטרפו גם קובות וקרפלאך עם בשר קנויים. ארוחה שלמה בסיר אחד

bigjack

New member
../images/Emo6.gif קובות לא תתפסי אותי מכין../images/Emo8.gif

כי אני קונה אותן מוכנות
אני עצלן מידי בשביל להכין בעצמי ומעדיף לקנות קפואות בסופר קציצות זה המקסימום סבלנות שיש לי ליצירות מונוטוניות בבישול
גם פלאפל וקניידלאך עם המכשיר מוציאים אותי מדעתי
אז שתדעי ושכולם ידעו את הקובות והקרפלאך שאני מוסיף להמון תבשילים אני קונה של חב' חמים וטעים.

bigjack

New member
הקובות מאד טעימות

ויש אותן בכמה סוגים ומילויים, את הקובה אי אפשר לשדרג, אבל כשהתבשיל או המרק טעימים הטעם נספג בקובה. וזה הפיתרון למי שמשתמש בכל פעם ב2-3 יחידות. ושאין כח להכין ולהקפיא

bigjack

New member
לא רק מגיש ביחד...........

אלא גם מבשל ביחד, ואז הטעמים נספגים בקובות בזמן הבישול

סלט ניסואז קנוי מהקפיטריה

וכעכים של פירגה שהכנתי עם הילדים שלשום. בבית מתוכננת מג'דרה עם הרבה בצל מטוגן וצלי עוף עם קישקע.

אמאלה 100

New member
ובאמת הילדים אוכלים את כל זה?

כמה שאצלי רגילים רק לאוכל ביתי. כל יום מלחמה שיאכלו . יש רעיונות לשכנוע? את המרק אני כבר מסננת רק כדי שיאכלו "איכס בלי גזר והירוקים" :)

למעלה