צהרים ומה מכינים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

אצלי סג סול ברוטב פטריות+ואורז סיני\צחי מוצלח ביותר ואצלכם? להקפיץ בוואק לקט ירקות סיני של סנפרוסט, הוספתי רצועות בצל וגרגרי תירס מקופסה, (אפשר כל ירק טרי שרוצים חתוך לקוביות קטנות) רוטב סויה ושמן שומשום, ערבבתי את הירקות עם אורז לבן מוכן, הכנתי חביתה בוואק מ-2 ביצים, קצצתי אותה וערבבתי עם האורז בתוספת של מעט פטרוזליה קצוצה.

pirge

New member
בבקשה קלה../images/Emo140.gifאפונה ופטריות

אפונה בפטריות מאת: פירגה. שקית אפונה 800 גרם -----סנפרוסט מארז פטריות – אפשר שניים. משהו כמו 350 גרם. (אפשר גם מקופסא) שקית שקדים מולבנים של 100 גרם – לא חובה 2 כפות סילאן מלח או כפית אבקת מרק עוף טעים גם עם מעט כורכום. פלפל שחור 3 בצלים גדולים חצויים פרוסים 3 כפות שמן זית מכניסים את האפונה למים שרתחו מראש ל-5 דקות רתיחה איטית שיתבשלו מעט ויישארו קריספיים. מוציאים למסננת ושוטפים מתחת לברז. מטגנים את פרוסות הבצל בשמן הזית ומזהיבים. מוסיפים ומטגנים ביחד את הפטריות החצויות,השקדים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הסילאן והתבלינים מוסיפים את האפונה המסוננת . מערבבים . בוחשים ואם התבשיל יבש אז להוסיף 2-3 כפות מים. לטעום ולשפר טעם. עוד כדקה בחישה ומוכן. תהנו.

kalah

New member
נשמע טעים מאד. אתמול הלכתי לקנות

טוב טעם להכנת הסהרונים, אבל כבר לא היה לי כח בערב.. מקווה לעדכן במהלך הסופ"ש..

Y A E L I 37

New member
הכנתי קוסקוס עם מרק עשיר וגרונות

יצא טעים טעים .. ליד הכנתי חמוצים משומר לפת גזר וקולורבי. בתאבון...

יוכי68

New member
הכנתי מוקפץ סיני-פרווה

מוקפץ סיני - פרווה/יוכי לטגן במחבת גדולה בצל פרוס לפרוסות דקות עד להזהבה להוסיף 2 כפות גדושות של סוכר לבן/חום לערבב ולטגן קלות להוסיף פטריות טריות/משימורים – כ 1/2 קופסה להוסיף רצועות של גמבה/פלפל מתוק בצבעים שונים (כ 2 גמבות) להוסיף מקלות גזר ולהמשיך בטיגון (2-3 גזרים) להוסיף כ 2 גבעולי כרפס קצוצים ולטגן....... להוסיף תירס גמדי מחולק ל 3 – בכמות שתבחרו להוסיף כ 1/4 כרוב חתוך לרצועות דקות..לטגן........... להוסיף כ 1/4 בקבוק של רוטב סויה........להמשיך בבישול קל.......להוסיף מעט מלח ופלפל שחור ניתן להוסיף ג'ינג'ר טרי או תבלין למי שאוהב..... בסיר נפרד מרתיחים מים לבישול הנודלס - לפי הוראות יצרן. מערבבים את הנודלס והירקות עד לאיחוד הטעמים.מגישים חם. ניתן להוסיף לתערובת חזה עוף חתוך לקוביות ולטגנו יחד עם הבצל והשאר כנ"ל..........פשוט וטעים מאוד!

pirge

New member
יוכי, מכינה דומה. כמה טעים../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

Y A E L I 37

New member
יוכי זה ניראה מצויין. הריח של הסויה

באפי. נורא מגרה וטעים. תהנו.

Y A E L I 37

New member
אני מכינה קוסקוס אסלי

עם סולת הסירים וכל הטרראם. יצא מעולה . ואני בכלל רומניה

DUKASIT

New member
אני הכנתי מרק ירקות עם קניידלאך

ופסטה ברוטב עגבניות. בתיאבון לכולם.

יוכי68

New member
דוכסית, אני ממש אוהבת קניידלאך

את מכינה מקמח מצה? איך את מכינה? אני מכינה מביצים, מים, תבלינים וקמח מצה ומעט שמן

DUKASIT

New member
יוכי יקרה בדיוק אותך אני מחפשת

בא לי פיתאום להכין ספינג' (עיגולי בצק שמטגנים - נכון ?) ואז חשבתי לי שבטח לך יש מתכון חביב..האם אני צודקת ? בכל מקרה אני אכנס לחפש תחת השם שלך. קניידלך: כוס קמח מצה, 2 ביצים, 4 כפות שמן, חצי כוס מים, כפית שטוחה מלח. לערבב הכל ולהשהות מעט. ליצור כדורים קטנים ולשטח בין שתי כפות הידיים. להוסיף למרק ולבשל 25 דקות. גם אלה הקנויים טעימים.

יוכי68

New member
דוכסית, הרי לך המתכון..בהצלחה

בצק רך ונוזלי: 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים 1 כפית מלח 1 כפית סוכר 2 כפות עראק/קוניאק כ 4 כוסות מים פושרים...הבצק ממש רך ונוזלי.....להתפיח פעמיים .. מחממים שמן במחבת עמוקה....מכינים כלי עם מים לטבילת הידיים...טובלים את הידיים במים ולוקחים חתיכה מן הבצק ויוצרים טבעת...מטגנים על להבה בינונית עד להזהבה...לספוג את השמן הנותר במגבות נייר ולפזר סוכר/א. סוכר או לטבול מיד לאחר הטיגון בסירופ חם שעשוי מ 1 כוס סוכר ו1 וחצי כוסות מים ומעט מיץ לימון (להרתיח ולבשל כמה דקות)

למעלה