צהרים ומה מכינים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

נקנקיות+קינואה ואצלכם?

sweet momy

New member
בבקשה מתכון למרק תירס טעים

מרק תירס של סם 8 מנות 2 קופסאות גרגירי תירס עם הנוזלים 3 כפות אבקת מרק עוף. 3 כפות קורנפלור. 3 ביצים. כפית סוכר. מלח ופלפל לפי הטעם. אופן ההכנה: בסיר גדול להרתיח את התירס כולל 6 כוסות מים, אבקת המרק וכפית הסוכר. לערבב את הקורנפלור עם מים להמסה. להרתיח ולהוסיף את הקורנפלור לסיר ולתבל עם מלח ופלפל. לבשל כ - 20 דקות ואז לטחון את המרק חלית עד להסמכה. את הביצים יש לקשקש ואז בזרימה איטית למזוג לסיר ולערבב תוך כדי על מנת ליצור חוטים דקים מהביצים. (אפשר לשפוך מעל פומפיה) להמשיך לבשל לרתיחה נוספת ואז להוריד את האש. שיהיה לכם בתאבון, אצלי בבית אהבו מאוד.

tamarhp

New member
מרק תירס של אמא שלי

(עם תפו"א - אופציונלי אבל מאד טעים): תפו"א אחד או שניים - לחתוך לקוביות, ולבשל רגיל. כשכמעט מוכן - מוסיפים קופסת תירס עם הנוזלים (כשאני מכינה לי ולבעלי, אני שמה רק חצי קופסה, ורק חצי תפו"א). מוסיפים תבלינים - מלח, פלפל, אבקת מרק עוף... ומה שבא לך. אפשר להוסיף גם סלרי חתוך - אני אישית לא אוהבת, אמא שלי מוסיפה. גם שמיר, פטרוזיליה וכו' יכולים להוסיף למי שאוהב. מבשלים עוד כ7 דקות, וזה מוכן :)

מיכל63

New member
קציצות מחזה עוף טחון

ברוטב עגבניות (קופסת שימורים של קוביות עגבניות)

אפשר ../images/Emo92.gif מתכון לקציצות?

אם הם מעוף הן מתאימות גם לקטקנטנים, נכון? תודה מראש

מיכל63

New member
הקציצות מתאימות לקטנטנים....

מתכון לקציצות --------------- הוספתי לחזה העוף הטחון: גזר מגורר דק בצל מגורר דק תפוח אדמה מגורר דק כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה דק ביצה 4 כפות פירורי לחם מלח פלפל שחור אם התערובת דלילה ,להוסיף עוד פירורי לחם. לתת לתערובת לנוח קצת ואז להכין קציצות.

מיכל63

New member
טוב ששאלת...אני../images/Emo163.gifחושבת שכולם

מבינים מה עשיתי,כי כבר כתבתי המון פעמים על קציצות... להכנת הקציצות השתמשתי ב-500 גרם חזה עוף טחון. הכנת הרוטב קלי קלות,ללא מאמץ מיוחד(חוץ מפתיחת קופסת השימורים...) פתחתי קופסה של קוביות עגבניות,יש עם בצל,יש עם שום ויש עם בזיליקום ועשבי תיבול, (תבחרי מה שאת אוהבת) להוסיף שתי כוסות מים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה (הוספתי גם קארי הודי) להרתיח הכל וכשרותח להוסיף את הקציצות אני בישלתי שעתיים. סליחה על המתכון בהמשכים....

המון המון תודה, מקווה להכין היום

אני אספר סוד, בחיים לא יצאו לי קציצות טעימות. אני פשוט לא יודעת למה, אבל אף פעם לא יוצא לי. ועכשיו יש לי בת קטנה שלא אוהבת עוף, ואני ממש בבעיה אני מקווה שאצליח, מבטיחה לדווח תוצאות שבת שלום, תמר

מיכל63

New member
גם אני הכנתי היום קינואה.....

אחרי שראיתי את אהרוני בטלויזיה מציע להתייחס לקינואה כמו אל פסטה, זה מה שעשיתי... בישלתי כוס קינואה בהמון מים ,סיננתי והוספתי לקינואה: ---------------------- 10 פטריות טריות פרוסות 1/2 בצל סגול קצוץ 1/2 פלפל אדום מתוק 1/2 חבילה כוסברה קצוצה נבטים סיניים 6 שיני שום קצוצות(אפשר פחות ,אני
הרבה שום) 2 כפות חומץ בלסמי 1 כף שמן מיץ מלימון שלם מלח פלפל שחור ויצא טעים טעים

Y A E L I 37

New member
ממליצה מאוד על הקציצות הכנתי אותן

ונירשמה התלהבות מקרב הילדים. אני כ"כ שמחה שי אכל 6 קציצות עם אורז ועוד לא נכנסה השבת. תודה מיכלי

למעלה