צהרים ומה מכינים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

אצלי דג סול ברוטב פטריות +תפוחי אדמה מוקרמים שהוספתי קצת צילי ומרק עדשים ואצלכם? מתכון מרק עדשים כתומים adigreenו adigreen / מתכונים ו 14:12 | 06/07/05 3 גזרים מגוררים בפומפיה דקה 1 בצל בינוני קצוץ בינוני 1-2 שיני שום קצוצות דק 3 גיבעולי סלרי עם מעט עלים קצוצים דק 1/2 חבילה פטרוזיליה או שמיר או 1/4 1/4 2 כפות מרגרינה או שמן זית לטגן בסיר לחץ את כל הירקות החתוכים 5 דקות להרתיח קומקום מלא מים (1.7 ליטר) ולצקת על התכולה שטוגנה להוסיף 1 כף מלח, 1 כף אבקת מרק, פלפל שחור לשטוף ולסנן 250 גר' עדשים כתומים (לברר קודם ולהוציא אבנים קטנות) להוסיף העדשים לסיר הרותח לבחוש היטב. לבשל בלחץ 1/2 שעה. טעים ומזין. אלעדתפוחי אדמה מוקרמים - ניקי ב מצרכים: 3 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות לא עבות 2 בטטות חתוכות לפרוסות לא עבות. 1 שמנת מתוקה לבישול 1 בצל גדול חתוך לקוביות 1 כף יין לבן (ניתן לוותר) 2 כפיות שום כתוש 1 כף אבקת מרק מל"פ אופן ההכנה: 1.לחמם תנור לחום בינוני. 2.לטגן בצל , להוסיף שום , לערבב. 3.להוסיף שמנת מתוקה , יין , תבלינים. 4.לסדר את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות בתבנית 5.לשפוך מעל את תערובת השמנת באופן שווה . 6.להכניס לתנור, בסביבות 45 דקות .

אלצלי אוכלים מרק קובה עם ירקות הבצק

עשוי מסולת וממולא בבשר טחון בקר עם בטטה והטעם יאמיי

אתיר

New member
היום הייתי בסיבוב הופעות

לא היה זמן לבשל... אכלנו בורקסים

אני עדיין בתהיות מה לאכול

בא לי "משהו שאין".. מכירים את זה?

פנינה ט

New member
מרק זהב עשיר שהוא ארוחה בסיר אחד

מתכון: מרק זהב רכיבים: 2 כוסות שעועית לבנה קטנה 3 כפות שמן זית 2 בצלים קלופים, חתוכים גס 1 כף סוכר 2 עגבניות מרוסקות *(3) 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות *(2) 2 קישואים *(גדולים) אם הקליפה חתוכים לקוביות 1 גבעול סלרי עלים ללא העלים פרוס לקוביות קטנות *(3) חופן נדיב של גריסים, כוסמת או בורגול טחון גס *(גריסי פנינה) 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 8-10 כוסות מים רותחים *(מים עד שפת הסיר) חופן גדוש של "אורזו", פסטה בצורת אורז, או פתיתים אפויים דמויי אורז מלח פלפל ואני בעוונותי גם *(אבקת מרק עוף) אופן הכנה: 1. משרים את השעועית בקערת מים גדולה לילה תמים. 2. מחממים את שמן הזית ומזהיבים בו את הבצל והסוכר. 3. מוסיפים את הגזר, הקישוא והסלרי, מערבבים ומאדים יחד כ-5 דקות על להבה גבוהה. 4. מוסיפים את כל יתר החומרים, מלבד ה"אורזו" והתבלינים. מבשלים שעה (20 דקות בסיר לחץ). 5. מתבלים במלח, פלפל, ומרק עוף מוסיפים את ה"אורזו", מכסים ומבשלים עוד 10 דקות 6. טועמים תיבול, מתקנים אם יש צורך ונהנים. הערות שלי (פנינה) 1. בכל מקום שיש *() אלה הכמויות שאני שמתי 2. עד שהכנתי את כל הירקות החתוכים וכל מה שצריך לשים במרק שמתי את השעועית בסיר קטן עם מים לבישול , כך גם חסכתי את הקצף במרק הגדול וגם נתתי לשעועית פור להתרכך, אנחנו אוהבים אותה ממש רכה ולא רציתי שהירקות י יתפרקו במרק אם אבשל יותר משעה. הוספתי אותה לסיר יחד אם הגריסים. 3. בקשר לענין החופן של הגריסים וה"אורזו" לא יודעת מה זה חופן לי יש יד מאד קטנה כך שחופן שלי זה כלום ולכן שמתי לפחות 3 חופנים מכל סוג. בתאבון הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

יוכי68

New member
קציצות טונה

קציצות מטונה משומרת עשבי תיבול ולחם - קל וטעים מאוד...

יוכי68

New member
אפונה תפו"א ושומר

בישול בצ'יק צ'ק: אפונה תפו"א חתוכים גס בתוספת שומר - פשוט טעים וקל להכנה ולעיכול

Y A E L I 37

New member
פנינה ויוכי אחלה מטעמים הכנתן../images/Emo45.gif

יישר כח . האפונה ניראת סוףףףףףףףף. אפשר מתכון בבקשה? יעלי

יוכי68

New member
מתכון לאפונה ו...

1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן 4 תפו"א חתוכים גס אפונה - כמה שתרצי 2 שומר חתוכים לרבעים כף שטוחה מרק עוף פלפל שחור מלח כורכום מים - עד לכיסוי הירקות לבשל עד לריכוך הירקות ולצמצום הנוזלים - כחצי שעה.

למעלה